spot_imgspot_img
11.9 C
Vaslui
13-apr.-2024

Cine este cel mai supravegheat deținut din Franța și cât cheltuiește statul cu el. Procesul său începe săptămâna viitoare

- Advertisement -

Supravegherea celui mai păzit deținut din Franța costă peste 430 de mii de euro pe an. Salah Abdeslam este singurul supravieţuitor al comandoului care a comis atentatele de la Paris din toamna anului 2015.

Teroristul, al cărui proces va începe săptămâna viitoare, este în izolare totală de peste cinci ani. E supravegheat video non-stop, atât în timpul plimbărilor prin curtea închisorii, cât și în celulă. Este o premieră în Hexagon, devenită posibilă datorită unui vot în Parlament.

Potrivit autorităților, numai implementarea sistemului de protecţie video a costat 160 de mii de euro, în timp ce cheltuielile de personal costă 390 de mii de euro anual.

130 de oameni au murit în atacurile din noiembrie 2015, iar în afara lui Abdeslam, mai sunt judecați alți 11 complici ai atacatorilor.

Devenit cel mai căutat terorist al Europei, Salah Abdeslam a fost prins la Bruxelles în martie 2016 și apoi a fost extrădat în Franța. Procesul său începe la 8 septembrie și ar putea dura până în martie anul viitor. De când a fost adus în Franța, el a refuzat să facă declarații. …https://www.digi24.ro/stiri/externe/cine-este-cel-mai-supravegheat-detinut-din-franta-si-cat-cheltuieste-statul-cu-el-procesul-sau-incepe-saptamana-viitoare-1657651

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.