Cine i-ar putea lua Angelei Merkel locul de cancelar. I se spune „omul cu bazooka”

Ministrul german de finanțe Olaf Scholz a fost poreclit cândva „Scholzomatul”, din cauza imaginii lui de „robot”, dar tehnocratul s-a transformat odată cu criza coronavirusului. SPD, partidul social-democrat, rival al conservatorilor Angelei Merkel, dar aflat la guvernare, l-a nominalizat recent pe Olaf Scholz candidat pentru postul de cancelar în cursa ce va avea loc anul viitor.

Olaf Scholz are 62 de ani și a fost primar al Hamburgului. Modul pragmatic în care s-a ocupat de criza coronavirusului – în calitatea lui de vicecancelar – i-a adus multă apreciere din partea publicului.

Oponenții politici ai SPD au criticat momentul în care el a fost nominalizat pentru cursa de cancelar, acuzând partidul social-democrat că profită de o criză ce ar trebui să unească țara transformând-o în dividende politice, scrie BBC.

Omul cu toate armele salvării economiei pe masă

Olaf Scholz a supervizat pachetul de salvare de urgență în valoare de 750 de miliarde de euro pe care guvernul federal l-a pus la bătaie pentru a ajuta afacerile și angajații din Germania să treacă de criza provocată de pandemie. „E o bazooka (aruncător de grenade antitanc – n.r.) de care aveam nevoie pentru a ne face treaba. Ne punem pe masă toate armele pentru a arăta că suntem suficient de puternici pentru a trece peste orice provocare economică adusă de această problemă”, a declarat Olaf Scholz.

El a condus ședințele de guvern atunci când cancelarul Angela Merkel a intrat în autoizolare, la sfârșitul lui martie, ca măsură de precauțioe, deși testele arătaseră că nu este infectată cu coronavirusul.

În ciuda severității crizei, pandemia i-a dat lui Scholz posibilitatea de a se manifesta în elementul său: administrând un buget uriaș al statului și luptând pentru coeziune socială, așa cum s-ar presupune s-o facă date fiind rădăcinile sale socială-democrate. …https://www.digi24.ro/stiri/externe/cine-i-ar-putea-lua-locul-de-cancelar-angelei-merkel-i-se-spune-omul-cu-bazooka-1355019
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ