18.2 C
Vaslui
03-oct.-2022

Cine-i voinicu’? Nea Nicu? (foto, video)

- Advertisement -

100 de ani de cumpãtare – secretul longevitãtii unui bârlãdean

ANIVERSARE CU SURPRIZE! Nicolae Batog, un bârlãdean care a împlinit ieri 100 de ani a dat „clasã” musafirilor sãi si mai ales primarului municipiului Bârlad, pe care l-a „învins” la un mic „skandenberg”! Nea Nicu nu poartã ochelari, nu ia nici un medicament, este plin de viatã, face miscare în fiecare zi, nu a fost niciodatã internat la spital si nu a suferit nici o interventie chirurgicalãt niciodatã! A trecut prin cele douã rãzboaie, a trãit sub trei regi ai României, n-a avut proprii copii însã a înfiat doi, care acum sunt stâlpul casei lui. A rãmas fãrã sotie acum cinci ani si i-a mãrturisit primarului mai în glumã, mai în serios cã … parcã s-ar însura! Una peste alta, nea’ Nicu a fost sãrbãtorit de copii, de cei patru nepoti si cinci strãnepoti, de prieteni si rude venite de prin toatã tara. A fost o zi cu multã bucurie iar primarul Constantin Constantinescu i-a adus acasã personal o sticlã de sampanie, o diplomã de excelentã, un cos cu flori si o micã recompensã financiarã. Cotidianul nostru ureazã lui nea Nicolae Batog multã sãnãtate si sã trãiascã încã multi ani alãturi de familia sa care îl îngrijeste cu mult drag.

Viata ne surprinde în fiecare momnent cu lucruri plãcute. Unul din aceste momente le-am trãit ieri, la aniversarea a 100 de ani de viatã a lui Nicolae Batog, un veteran de rãzboi din Bârlad. Când am plecat spre casa sa, din cartierul Podeni, mã gândeam cã voi gãsi acolo un bãtrânel stors de vlagã si puteri. Dar n-a fost asa! Am gãsit spre marea mea surprindere un „tinerel” de 100 de ani, care întâmpina pe toatã lumea cu voiosie si mult umor. Nicolae Batog s-a nãscut în 1913, în satul Prodãnesti, comuna Beresti Merea, judetul Galati A muncit apoi la Bârlad, unde s-a cãsãtorit cu Elena, la ICM (centrul de recuperare a materialelor vechi) ca functionar, pânã a iesit la pensie. N-a avut copii, dar a înfiat o fatã si un bãiat pe Crizantema si Silviu, care acum au la rândul lor patru copii. Nea Nicu are deci patru nepoti si cinci strãnepoti. Sotia sa s-a prãpãdit aum cinci ani, iar el este îngrijit cu multã dãruire de Crizantema, fata care este sufletul sãu. Alãturi de el au fost ieri prieteni, rude de prin toatã tara precum si toatã familia sa: copii, nepotii Dana si Andrei, precum si strãnepotii.

Secretul longevitãtii: cumpãtarea!

Alãturi de mos Nicolae Batog la aniversarea celor 100 de ani, a fost ieri si primarul orasului, Constantin Constantinescu. Acesta a rãmas uimit de vitalitatea si de sãnãtatea spiritualã si fizicã a aniversatului. Când a vrut sã-i citeascã ce scrie pe diploma ce i-a adus-o de la Primãria Bârlad, a rãmas umit cã nea Nici a citit diploma fãrã ochelari! Mai mult, primarul l-a pipãit pe nea Nicu si a vãzut cã este încã în puetere! I-a cerut sã facã împreunã un mic skandernberg iar nea Nicu l-a învins pe primarul de numai 60 de ani al Bârladului! „Nu am avut niciodatã probleme grave de sãnãtate, nu port ochelari, nu am stat internat, nu iau nici un medicament, nu amprobleme cardiace si de nici un fel de sãnãtate. Fac miscare si sunt cumpãtat de când mã stiu. Nu am fumat niciodatã, nu beau peste mãsurã niciodatã, nu mãnând gras si nici nu beau cafea sau sucuri. Cumpãneala asta e! Nu am lãcomit niciodatã!”, a dezvãluit nea Nicu Batog. „Felicitãri din toatã inima! Am mai vãzut oameni la 100 de ani dar atâta vitalitate si sãnãtate nu! Bravo! Arãtati exceptional si nimic nu-i întâmplãtor, felicitãri fetei care are grijã de dumneavoastrã! Am avut o mare surprizã si am avut ce învãta de la el. Secretul sãu este credinta în Dumnezeu si cumpãtarea. Sunt convins cã acest om va depãsi suta de ani bine de tot”, a spus primarul Constantinescu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.