spot_imgspot_img
spot_img
8.8 C
Vaslui
03-dec.-2023

Cine îi ocupã locul lui Buzatu?

- Advertisement -

GRIJÃ MARE…Imediat ce a explodat vestea cu Buzatu în cãtuse, presedintele PSD Marcel Ciolacu a decis în mare grabã eliminarea lui Buzatu dar si nominalizarea unui presedinte provizoriu în ideea cã luptele interne sã nu ducã organizatia la un scor derizoriu în alegeri. Avea toate motivele sã fie îngrijorat pentru cã deja, în judetul Vaslui, trei pesedisti importanti au pornit lupta pentru râvnitul trofeu: presedintele Organizatiei PSD Vaslui. Practic, în acest moment organizatia este împãrtitã în trei poli de putere: primarul – Jan Ciupilan (Husi), deputatul – Adrian Solomon (Bârlad) si vicepresedintele CJ – Ciprian Trifan (Vaslui). Cu mentiunea cã la Vaslui lucrurile sunt mai complicate pentru cã aici încã activeazã Tudorel Buzatu si „tovarãsii” sãi, din grupul „Mândri cã suntem vasluieni!”!

Jan Ciupilan, pas gresit. Si-a negociat pozitia de sef la pachet cu Dan Marian

Dupã ce i-a trecut socul cu arestarea lui Dumitru Buzatu, primarul Husului a mirosit imediat o uriasã oportunitate si a crezut cã, dacã actioneazã primul, va avea un avantaj. Acesta i-a fãcut o vizitã fulger secretarului general al partidului, Paul Stãnescu, încercând sã dovedeascã faptul cã e cea mai bunã varianta pentru scaunul de presedinte al Organizatiei PSD Vaslui. Se pare, însã, cã a fãcut o mare gresealã pentru cã, în tentativa de a veni cu un atuu în plus, l-a luat cu el pe Dan Marian. Ideea era sã dovedeascã faptul cã nu vine cu mâna goalã ci cu ce a mai rãmas din Organizatia ALDE Vaslui plus un important bonus, primarul Bârladului si senatorul Bica. De mentionat cã ultimul a demisionat recent din PNL ceea ce a creat un mare disconfort în majoritatea parlamentarã, acum mult mai fragilã. De aceea, venind cu vicepresedintele CJ Vaslui si cu protejatii sãi „importanti”, Ciupilan a crezut cã va face mare impresie. A fãcut, însã, un mare „fâs” pentru cã acesta nu stia cã zilele lui Dan Marian pe scaunul ocupat la CJ Vaslui sunt numãrate si tot ce aduce acesta, în plus, este un mare nimic! Mai la obiect, în viteza cea mai mai mare, se va activa si la Vaslui, de data asta pe bune, alianta PSD-PNL iar Dan Marian va fi înlãturat prin votul marii majoritãti a consilierilor judeteni! Date fiind aceste probleme, se poate spune cã sansele lui Jan Ciupilan la sefia PSD Vaslui sunt minime!

Adrian Solomon, un favorit la preluarea puterii în PSD, însã cãlcâiul lui Ahile poate fi relatia sa strânsã cu Edi Popica

Aparent, cel mai îndreptãtit sã prea frâiele organizatiei în judet este deputatul Adrian Solomon! Cu toate tâmpeniile fãcute în viata sa profesionalã sau personalã, acesta are o activitate serioasã în Parlament, timp de mai multe mandate. Este, de asemenea, foarte activ si în teritoriu prin organizatia de la Bârlad si a fost, chiar si în era Buzatu, o voce importantã în PSD Vaslui, uneori în antitezã cu Buzatu, vezi înregimentarea primarului liberal de la Bârlad în rândurile PSD. Problema sa este faptul cã Bârladul este destul de aproape de Cârja si multi pesedisti vasluieni îl vãd, alãturi de deputatul Eduard Popica, ginerele lui Emil Savin, omul care l-a doborât pe „stejarul” Buzatu! Pesedistii din judet si nici cei de la centru nu iubesc deloc denuntãtorii la DNA si, apropo de acest aspect sensibil, Eduard Popica ar cam putea sã-si ia adio de la carierã parlamentarã. Paradoxal, dar factorul care l-a ridicat în politicã îi aduce si decãderea. Sã fii „ginerele lui Farmazon” nu mai dã bine acum în PSD Vaslui! În ceea ce îl priveste pe Adrian Solomon, fiind prietenul lui Edi, sansele sale de a prelua organizatia scad. teortic.

Ciprian Trifan, un sef bun, însã nu suficient de copt în viziunea celor de la centru

Nimeni nu si-ar fi închipuit, acum 10 ani, cã bãiatul modest si, cumva umil, care se forta sã fie drãgut cu toatã lumea care intrã sfios în sediul PSD Vaslui are sansa rezonabilã sã devinã presedintele organizatiei. Practic, are o singurã problema de înfruntat: sã-i convingã pe cei de la centru cã are anvergurã si puterea de a fi sef. Cum a spus Ponta despre Dragnea si cum ar spune Buzatu despre el, Trifan este un excelent numãr 2, dar niciodatã lider! Marele sãu avantaj este faptul cã stie talpa partidului de la consilieri local pânã la primari si un numai. Pe umãrul sãu au plâns toti cei nedreptãtiti de Buzatu, fiind astfel mama rãnitilor. În plus, Ciprian Trifan, va fi acum presedintele interinar al Consiliului Judetean Vaslui. În lipsa, extrem de bine motivatã de procurorii DNA a lui Dumitru Buzatu, el este cel desemnat sã preia toate prerogativele acestei functii. Si nu-i putin lucru, fiindcã în pixul sãu stau toate rectificãrile de buget si súmele care vin pentru echilibrarea bugetelor locale. Dar cel mai mult conteazã cã timp de multi ani, Trifan a fost cel care a tinut legãturã cu primarii pesedisti din teritoriu, din postura de secretar general al organizatiei si, mai recent, din cea de vicepresedinte a CJ Vaslui. Sunt atuuri foarte importante pentru Trifan dar si o mare problemã: mostenirea Buzatu. Nu e niciun secret pentru nimeni cã baronul spãgar a avut grijã sã-si punã omenii în functii cheie în partid si administratie iar marea lor majoritate este concentratã în Vaslui. Practic, lupta lui Trifan nu va fi cu ceilalti competitori, ci cu oamenii lui Buzatu din Vaslui. Si chiar dacã va fi ales presedinte al organizatiei, lupta nu se va termina pentru el. Cel mai bun exemplu în acest sens este primarul Pavãl. Atunci când i-a luat locul lui Victor Cristea acesta nu s-a lãsat pânã nu i-a înlãturat toti lacheiii din Primãrie si cu asta si-a câstigat respectul celorlalti pesedisti si urmãtoarele mandate. Dacã, Trifan nu va face aceeasi manevrã cu oamenii lui Buzatu din CJ, cât va fi interimar, scaunul sãu de posibil sef la partid va fi extrem de fragil! Mai ales din perspectiva celor de la structura centralã a partidului.

Mentiunea Dragos Benea, un interimar care va sta la Vaslui pânã ce coace un nou lider la Organizatia PSD

Bãcãuanul Dragos Benea a fost numit în regim de urgentã presedinte interimar doar pentru a calma pentru moment lucrurile în organizatie si a nu crea senzatia de vid de putere. Acesta are doar rolul de a se asigura cã în organizatie vor avea loc alegeri corecte pentru desemnarea celui care îi va lua locul lui Dumitru Buzatu! Acesta este europarlamentar si în trecut a evoluat de la viceprimarul lui Doru Sechelariu, la presedinte de Consiliu Judetean la Bacãu, cu trei mandate.

Încercarea esuatã de apãrare a big-boss-ului

FÃRÃ SUCCES… Sâmbãtã dimineata, dupã ce Dumitru Buzatu a ajuns la sediul DNA, mai multi membri ai PSD Vaslui au avut o tentativã de solidarizare cu presedintele Consiliului Judetean. Cei care îsi petrecuserã noapte în fata casei lui Buzatu au încercat o reorganizare a partidului, în asa fel încât familia Buzatu sã nu piardã frâiele. Multi au fost alãturi de Tudorel, iar unii chiar s-au gândit sã iasã cu un comunicat în public, prin care sã-si exprime sustinerea fatã de seful lor. Cel care a stopat acest plan rusinos ar fi fost Ciprian Trifan, secretarul general al organizatiei judetene a PSD Vaslui, care le-a reamintit colegilor sãi cã Marcel Ciolacu tocmai numise, cu putine minute în urmã, un presedinte interimar la partid. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a convocat sâmbãtã dimineata Biroul National pentru a cere excluderea lui Dumitru Buzatu din partid, dupã ce acesta a fost retinut de DNA pentru luare de mitã. „Împreunã cu colegii mei am luat trei decizii – excluderea domnului Dumitru Buzatu din PSD. Numirea ca presedinte interimar al organizatiei PSD Vaslui a vicepresedintelui Dragos Benea”, a transmis Marcel Ciolacu imediat dupã sedintã, adãugând cã a luat act si de demisia fiului lui Buzatu, care detinea functia de secretar de stat în Secretariatul General al Guvernului.  „Am luat act din demisia din functia de secretar de stat a domnului Buzatu Tudor si, de asemenea, am propus colegilor mei suspendarea din calitatea de membru PSD a doamnei Cretu Gabriela – senatoare”, a mai precizat Ciolacu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

34 COMENTARII

 1. am facut si o poerzie pentru STIMABIL
  Buzatul a visat pui mare de 1.2 milioane

  DNA l-au saltat

  I-au dat repaus la peste , Pui o pula a pupat

  Miel cu o nara a luat

  Astazi triumfa dreptate , Psd pare drept

  Au furat cu totii judetul

  Nu stii daca este sat sau oras

  Au alungat toti tinerii

  Toti de foame au fugit

  La italia si Spania , Anglia la muncit sau la ciordit

 2. Interviuri la.tv cu locuitori din Vaslui ; vaaai nu ne asteptam, suntem consternati domnu’ presedinte ( asa i se spunea : presedinte ! ) ia spaga ? Suntem amutiti de stire .fara cuvinte… !! Hahaha si te miri ca se fac bancuri cu ei !? Astia 3 dupa fete, vorba lui Vantu : dormiti linistiti ei lucreaza „pentru dumneavoastra ” !!

 3. Daca acum 40 de ani, îmi spunea cineva că Trifan bișnițarul, va ajunge să conducă Vasluiul…îmi făceam harakiri…bai frate, asta e tăticul analfabeților, chiar nu mai judecați deloc🤕🤕🤕🤕

 4. Șpaga, un model de progres și putere pentru cei mai longevivi oameni de afaceri și politici. Nu prosperi în afaceri dacă nu dai șpagă, nu obții putere dacă nu ceri șpagă. DNA, încearcă să monitorizezi toți longevivii. Vei avea de munca vreo șapte generații. Eu aș începe cu logevivii din construcții, pentru că aceștia sunt vinovații principali. Eu au contribuit la bunăstarea acestor ticăloși din politică.

 5. Șpaga, un model de progres și putere pentru cei mai longevivi oameni de afaceri și politici. Nu prosperi în afaceri dacă nu dai șpagă, nu obții putere dacă nu ceri șpagă. DNA, încearcă să monitorizezi toți longevivii. Vei avea de munca vreo șapte generații. Eu aș începe cu logevivii din construcții, pentru că aceștia sunt vinovații principali. Eu au contribuit la bunăstarea acestor ticăloși din politică.

 6. Să sperăm că ancheta DNA va continua cu descinderi la primăriile corupte din județ și la centrele sociale,transformate în fabrici de bani pentru Un uzatu și gașca lui

 7. Trăiască elita forjei proletare….. care se lupta….. pe spagare!!!!.. .
  ACU APAR : ALTE IMPERII…. QLTE OBICEIURI….. ALTI SPAGARI……DAR CU PERDEAS SI SENZORI DE DETECTAT….. FILAJUL…. . SI KODOSII…..
  CA JUDETUL ARE MULTI .. SI FOMISTI….. DUPA LOZ….. IN PLIC SI IN GENTI DE P….ELE!!!!

 8. Mie îmi place Trifan ! A fost Vice dar nu apare in nici o combinație ? Au trecut 3 zile și nimeni n-a precizat numele lui in nici o Stenograma ! Era sub papuc , nu avea putere și a reușit ani de zile sa spele mizeriile lăsate de mitica ! Eu îl felicit și ii urez sa aibă grija sa nu dezamăgească și viitorul ii va fi bunicel ! Probabil va fi in opoziție după alegeri dar va avea timp sa stârpească buzatismele din organizație !

  • Trifan si ca multi altii este unealta a lui Buzatu! Tot ce e sub Buzatu nu sunt decat niste papusi fara personalitate, autonomie sau coloana vertebrala. Trifan ca si ceilalti nu au decat calitati de a executa de supusi. Buzatu si-a ales bine supusii. ( ca si Dragnea) Inafara de Buzatu nu are nimeni stofa de conducator, de lider.(Toxic cum a fost a fost un lider). La toti le trebuie un tatuc ca sa l linga in cur, ca sa poata sa functioneze. Toti sunt niste incompetenti si niciunul nu se va ridica cu pretentii. Au ramas doar tradatorii care vor incerca sa puna mana pe butoane.
   Cu toate astea sper ca DNA-ul sa faca curatenie peste tot si sa epureze toate dejectiile mafiote.

 9. Județ năpăstuit de soarta! Înveți ca prostu’/proasta, că de, ” ai carte, ai parte! ”, și te trezești că-ți pui diploma-n ” ramă”, că doar unde sula calului o poți folosi?!? În schimb,” unșii Domnului” își bat p.. a de tine, cerându-ți o șpagă colosala pentru un post de slugă!!!!! Si uite asa…… îți vine să-ți rupi diploma, ori să-ți faci dreptate după cum nu credeai ca te poate duce capul!!!

 10. Și în toată povestea asta m-a dezgustat enorm prezenta lui Bichinet, la postul România TV.
  Rușine ba Bichinet, te urci pe cadavre!
  Dar cum ai dobândit bunurile tale, doar ai avut un traseu aproape paralel cu Buzatu, ai fost președinte de CJ?
  De asta, mai deunăzi mimai, preventiv depresia?
  Stai în banca ta, zi mersi ca ești liber acum și ascunde-te sa nu te vadă Mitica, ca poate își aduce aminte de tine.

 11. Cel mai bine ar fi .. sa fie numit unul de la partida rromilor .. sii sa vina cu tot cu secretara actuala… ca are expertiza in politica. Vai pe cine mai pupa sefii de la rromi. Si reprezentaul de Bucuresti , mai trebuie schimbata deviza tiganeasca i ti dau daca i mi dai.

  • Cu cine mai imparte Daniel Vasile banii PENTRU SPECTACOLE tiganesti?cum mai vinde masini Sergiu Sava, cum mai da pe caiet tiganilor din Brodoc produse expirate Bobii mai dezmembreaza reteaua de tevi de laCet?dar de Sava care a cumparat hotelul Europa nu se spune.. cu cine si.cum la luat? Cum ramane cu Lupu Consilierul… care se mai ocupa cu trimiterea de fetite la…

 12. Cum o fi ! Cum no fi! Trifan este singurul care știe realitatea din județ și problemele reale ale fiecărei comune.
  Buzatu îl ținea sub papuc , ca nu care cumva sa ii ia locul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.