Cine l-a facut scapat pe Alis

Politistii, sabotati din interior, in cazul Alis

CINE E GARCEA? O eroare inexplicabilã a dus la eliberarea lui Alis Gentimir. Desi dosarul pentru care a primit initial mandatul de arestare era beton, avocatii au descoperit o gresealã. Astfel, un politist mult prea sârguincios s-a apucat si i-a “împuscat” lui Alis o amendã penalã acum douã sãptãmâni. Amenda a fost datã chiar pentru fapta pentru care este cercetat în dosarul în cauzã. Ori, aceastã amendã îl absolvã pe Alis de orice altã condamnare pentru cã acesta nu poate fi pedepsit, de douã ori, pentru aceeasi faptã. Aceastã inexplicabilã sincopã a dus la începerea unei anchete interne la Politia Vaslui.

Dupã ce vineri, Alis Gentimir a primit mandatul de arest preventiv de 29 de zile, pãrea sã nu mai aibã nicio sansã. Si, totusi, la Tribunalul Vaslui s-a întâmplat minunea. Folosindu-se de gafa unui politist vasluian, avocatii lui Alis au reusit sã-i convingã pe judecãtori cã acesta trebuie sã fie pus în libertate. „Asa cum se aratã în declaratiile martorilor a cãror identitate este protejatã, inculpatul nu a lovit pe nimeni, ci îi instiga pe ceilalti sã loveascã, Iar durata conflictului, spusã tot de martori nu a fost mai mare de 3-5 minute. Pentru toate acestea, inculpatul a fost deja sanctionat cu amendã contraventionalã, pe care si-o însuseste si nu este legal ca acesta sã fie condamnat de douã ori pentru aceeasi faptã. Un astfel de lucru s-a întâmplat în Bulgaria, stat ce a pierdut un proces la CEDO pentru o spetã asemãnãtoare.”, a declarat în fata judecãtorilor avocata Oana Iovu si, se pare, aceastã pledoarie i-a convins pe judecãtori.

Incredibil : Alis avea cazierul curat !

Procurorii au insistat, totusi, si au mers pe ideea cã Alis Gentimir reprezintã un pericol public. Avocatii au demontat si acest argument, deoarece, surprizã, în afara amenzii de acum douã sãptãmâni, Alis Gentimir nu are decât o amendã penalã si aceea din 1999! Cum e posibil ca dupã atâtea zeci de scandaluri din ultimii ani, Alis Gentimir sã aibã cazierul curat nimeni nu-si explicã.

Norocul lui Alis, politistul Porcisanu si altii ca el

Amenda care l-a scãpat pe Alis de arest a fost datã de politistul Vasile Porcisanu, de la Politia Municipalã Vaslui, serviciul Judiciar. Cã a fost doar un exces de zel sau o “eroare” intentionatã, încã nu se stie. Acest mister va fi elucidat odatã cu terminarea anchetei interne de la ISJ Vaslui. Încã un amãnunt vine sã confirme faptul cã Alis Gentimir are prieteni printre politistii vasluieni. Astfel, la perchezitia efectuatã la domiciliul lui Alis, vigilenta politistilor a fost inexplicabil învinsã de rapiditatea prietenei lui Alis, cea care a reusit sã iasã în timpul perchezitiei cu o camerã video. La cererea politistilor, camera a fost adusã înapoi, dar ce era înregistrat pe aceasta nu vor sti niciodatã politistii.

Alis s-a dat drept model de cumintenie

Chiar dacã declaratia sa nu prea mai conta în contextul erorii prezentate mai sus, declaratia datã de Alis în fata judecãtorilor de la Tribunalul Vaslui a fost un fel de cireasã de pe tort. Nici mai mult, nici mai putin, acesta a spus cã nu a mai participat la nicio bãtaie: “„Nu ar fi trebuit sã fiu acolo si îmi pare rãu pentru ce s-a întâmplat. Personal, m-am certat de mai multe ori cu diferite persoane dar asa ceva nu am mai fãcut pânã acum”. Fãrã comentarii!
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ