spot_img
28.9 C
Vaslui
17-iun.-2024
spot_img

Cine sapă groapa altuia, pomană își face! Hușeanul care a găsit-o moartă în casă pe bătrâna din Stroiești, nevoit să îi sape singur mormântul

- Advertisement -
OMENIE… Marin Lila a găsit-o pe bătrână moartă și pentru că nu l-a ajutat nimeni, pe o zăpușeală de 30 de grade Celsius, omul a dat la hârleț două zile la rând pentru a-i săpa mormântul.

URMĂRI… După ce a găsit-o moartă în locuință pe femeia în vârstă de 74 de ani, care locuiește în marginea satului Stroiești, din comuna Tătărani, hușeanul Marin Lila a fost nevoit să îi sape singur groapa. Cei pe care i-a chemat să îl ajute, i-au cerut să le dea câte 200 de lei de fiecare și mâncare, bani pe care nu i-a avut, iar de la Primărie nu s-a trimis niciun ajutor. Pe o zăpușeală de 30 de grade Celsius, omul a dat la hârleț două zile la rând și aseară a terminat mormântul. El spune că luni va reuși să scoată defuncta de la Medicina Legală și o va și înmormânta. „Eu mă gândesc de pe acum dacă o să fie cineva după înmormântare, care să mă ajute să astup sicriul”, spune hușeanul.

Medicina Legală a ajuns la concluzia că bătrâna din Stroiești a murit din cauze naturale, ceea ce face ca să nu mai existe nicio suspiciune asupra acestui deces. Prin urmare, familia poate să îi ridice trupul pentru funeralii. Numai că Maria B., 74 de ani, nu are niciun copil și nici rude apropiate. A trăit la marginea satului Stroiești în condiții greu de închipuit și într-o sărăcie lucie. Mai avea și frică față de un consătean bețiv, care adesea intra peste ea în cocioabă să o bată. Astă-iarnă, la începutul acestui an, a pătruns în casă peste ea, a udat-o cu apa dintr-o găleată, a lovit-o și a lăsat-o așa, cu ușa deschisă, într-un ger cumplit. Mare noroc a avut că a găsit-o la timp Marin Lila și Mihai Găbară, hușenii care se mai duceau să îi ducă câte un blid de mâncare. A fost chemată Poliția, femeia a fost transportată la spital, însă bătăușul nu a pățit nimic. Era văzut în continuare prin sat, de ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. A mai intrat apoi o dată în casă peste bătrână și a bătut-o, iar de data aceasta Poliția l-a luat la anchetat, însă nu s-a auzit încă să fi fost pedepsit pentru faptele lui. Femeia nu avea niciun venit și niciun sprijin, doar după ce, din întâmplare, a dat de ea hușeanul Marin Lila, cel care, în felul său, face un voluntariat atipic pentru cazuri sociale, aceasta a primit mâncare, i s-a făcut curat și chiar i s-a ridicat o cămăruță și un hol, noi, unde femeia să trăiască omenește. Din când în când, Marin mai trecea pe la ea, cu alimente. Așa s-a întâmplat și săpătmâna trecută, când a găsit-o bine, i-a dat ceva să mănânce, apoi a plecat să aducă o saltea, pe care un donator voia să o dea bătrânei. La întoarcere a găsit-o moartă.

„Am vorbit cu niște băieți din Huși, care nu au nicio ocupație, dar au zis că nu vin fără bani, câte 200 lei pe zi pentru fiecare și mâncare”

Medicina Legală a spus că nu sunt suspiciuni asupra cauzelor decesului și poate fi scoasă de la morgă. Primăria a spus că va interveni să o scoată după 10 zile, dacă între timp nu va apărea nicio rudă care să facă formalitățile. Marin Lila spune că a găsit o rudă și va merge luni să scoată defuncta de la Serviciul de Medicină Legală Vaslui. „Eu am fost cu sicriul și cu hainele cumpărate pentru bătrână la Vaslui, dar m-am întors înapoi cu ele. Între timp, am găsit o rudă, cu care să merg luni, să o scoatem de la IML. A trebuit să sap groapa singur, că dacă o înmormântăm luni, trebuie să avem groapa făcută, nu? Mie mi-e milă. Am vorbit cu niște băieți din Huși, dar au zis că nu vin fără bani, câte 200 lei pe zi de fiecare, patru persoane, adică 800 lei. Au zis că vor și mâncare și venea cam 1000 de lei în total, dar eu nu am avut de unde să dau acești bani. Și m-am apucat singur, ce era să fac? În două zile am terminat. Acum mă gândesc dacă o să fie cineva care să mă ajute să astup sicriul, că altfel aici mă prinde noaptea singur. Poate o fi cineva care să mă ajute. O să vorbesc cu părintele. Dânsul a fost cel care mi-a arătat unde să îi fac mormântul lui tanti Maria, aici, în cimitirul din Stroiești, lângă soțul ei”, a spus Marin.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

  1. Ce putori de oameni în satul ăla. Să nu-l ajute pe omul ăsta cu suflet bun, decât cu bani/ 200 de lei.
    Mai bine-i la crâșmă, nu?
    Și Primăria se vede că tare-i ”implicată”….Nu iar mai răbda pământul, pe cei lipsiți de omenie!
    Dumnezeu s-o odihnească în pace, și omului ăsta săritor numai bine să-i aducă în viață!

  2. Cum mă sa nu-i facă nimic poliția jegului uman, care își bătea joc de femeie?!?? Chiar nu puteau să-i de-a macar 4 bastoane pe șira spinării, sa se învețe minte☹️🤕

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.