Cine sunt cei mai bogați români în 2021. Cum arată topul dupa listarea UiPath la bursa din NewYork

Daniel Dineș ocupă primul loc al listei celor mai bogați români în 2021. El este din Bacău și a devenit faimos după ce compania sa, UiPath, a fost listată la cea mai puternică bursă din lume, cea de la New York.

Daniel Dineș din Bacău este directorul UiPath, compania de IT care a făcut ravagii la cea mai puternică bursă din lume. Românul a ajuns astfel în topul celor mai bogați 50 de oameni din lume.

Bărbatul a început afacerea într-un birou modest din București. Acum afacerea lui depășește o valoare de 37 de miliarde de dolari.

În urmă cu șase ani, când a înființat UiPath ca start-up într-un birou din capitală, avea doar șase angajați. În timp s-a dezvoltat într-o multinațională cu filiale în aproape 30 de țări.

Compania UiPath, inființată de Dineș, a înregistrat cea mai mare accesiune din istorie.
„Viziunea noastră se concentrează pe evoluția progresului uman. De aceea, vom continua să investim în cercetare și dezvoltare și consider că astfel putem crea o companie generațională care va revoluționa complet felul în care oamenii lucrează“, a declarat Daniel Dines, pentru CNBC.

Cei mai bogați români ai anului 2021

Conform Forbes Top, Daniel Dineș este pe locul I în topul celor mai bogați oameni din țară.

El are o avere de 7,7 miliarde de lei. Pe locul doi se află frații Dragoș și Adrian Pavăl cu 7,5 miliarde de lei. Compania deținută de cei doi se numește Dedeman. Aceasta a avut o creștere de 13,7% a cifrei de afaceri, în urmă cu doi ani. Este al șaselea an de creștere consecutivă.

Ion Țiriac se află și el pe locul trei, cu o avere de 6 miliarde de lei. …https://www.bzi.ro/cine-sunt-cei-mai-bogati-romani-in-2021-cum-arata-topul-dupa-listarea-uipath-la-bursa-din-newyork-4179895?utm_source=website&utm_medium=ultima-ora-index
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ