spot_img
23.4 C
Vaslui
25-iun.-2024
spot_img

Cine sunt cîstigãtorii concursului de creatie literarã „Mlãdite literare”

- Advertisement -

PREMIANTI… Biblioteca Judeteanã „Nicolae Milescu Spãtarul” a anuntat câstigãtorii Concursului judetean de creatie literarã „Mlãdite literare”, editia a IV-a. Marele Premiu a fost câstigat de eleva Rînzescu Andreea Gabriela de la Liceul Teoretic „Mihail Eminescu” Bârlad, iar Premiul I, de elevele Ciubotariu Maya-Andreea de la Colegiul National „Cuza Vodã” Husi (categoria I – 10-14 ani) si Ibãnescu Stefania Andreea de la Liceul cu Program Sportiv Vaslui (categoria a II-a – 15-18 ani). Felicitãri tuturor participantilor! Felicitãri câstigãtorilor! Multumim copiilor pentru participare si pentru creatii, multumim profesorilor pentru implicare si pentru încurajarea copiilor, multumim pãrintilor pentru încrederea si sprijinul copiilor, multumim colegilor bibliotecari pentru implicarea în buna desfãsurare a acestui concurs”, se aratã într-o informare a Bibliotecii Judetene „Nicolae Milescu Spãtarul”.  Lucrãrile vor fi tipãrite într-o brosurã editatã de biblioteca judeteanã si va fi oferitã cîstigãtorilor la festivitatea de premiere programatã pe data de 3 iunie.

Elevii care au participat la concurs au avut de creat fie trei poezii, fie o prozã scurtã, care sã abordeze una sau mai multe dintre urmãtoarele teme: bucuria lecturii, prietenia, bunãtatea, copilãria, lectii de viatã, viitorul, patriotismul. Juriul a evaluat creativitatea, originalitatea, mesajul transmis si scrierea corectã din punct de vedere gramatical. „Alãturi de partenerul nostru, Inspectoratul Scolar Judetean Vaslui, am reusit si în acest an sã ne bucurãm de o participare numeroasã din multe colturi ale judetului Vaslui. Multumim pentru colaborarea frumoasã si rodnicã doamnei profesoare Elena Mustatã, inspector general, si doamnei profesoare Avram-Rusu Anita, inspector de limba si literatura românã. Multumim copiilor pentru participare si pentru creatii, multumim profesorilor pentru implicare si pentru încurajarea copiilor, multumim pãrintilor pentru încrederea si sprijinul copiilor, multumim colegilor bibliotecari pentru implicarea în buna desfãsurare a acestui concurs. Cei trei membri ai juriului, profesoara Lorena Toma (presedinta juriului), poeta si bibliotecara Alina Tanasã si poetul si bibliotecarul Mihai Apostu, au avut o misiune frumoasã, dar grea. E greu sã pui note pe cuvinte scrise cu sufletul. Le multumim! Toti sunteti cîstigãtori… fãrã sã vreti, ne-ati cîstigat inimile si ne-ati arãtat o lume în care ne-am dori sã trãim. Vã multumim pentru aceste daruri! Festivitatea de premiere a concursului va avea loc vineri, 3 iunie 2022, la sediul Bibliotecii Judetene „Nicolae Milescu Spãtarul” Vaslui”, se aratã într-o informare a Bibliotecii Judetene „Nicolae Milescu Spãtarul”.

Lista completã a câstigãtorilor

Vã prezentãm, în rândurile urmãtoare, lista câstigãtorilor Concursului judetean de creatie literarã „Mlãdite literare”, editia a IV-a. La prima categorie, cea dedicatã elevilor cu vârste între 10 si 14 ani, clasamentul aratã astfel: Premiul I – Ciubotariu Maya-Andreea de la Colegiul National „Cuza Vodã” Husi, Premiul II – Olariu Alexandra de la Liceul Teoretic „Mihail Kogãlniceanu” Vaslui, Premiul III – Oprea Sonia-Justina de la Scoala Gimnazialã „Mihail Sadoveanu” Husi, Mentiuni – Sava Denisa-Adriana de la Scoala Gimnazialã „Victor Ion Popa” Dodesti, Leon Maria de la Scoala Gimnzialã „Mihai Eminescu” Vaslui, Scîrlãtescu Beatrice Emilia de la Scoala Gimnazialã „Mihail Sadoveanu” Husi, Scutelnicu Maria Miruna de la Cercul de Creatie Literarã Palatul Copiilor Vaslui. Clasamentul celei de-a doua categorii, cea dedicatã elevilor cu vârste între 15 si 18 ani, este urmãtorul: Premiul I – Ibãnescu Stefania Andreea de la Liceul cu Program Sportiv Vaslui, Premiul II – Apostoleanu Ioana Alexandra de la Liceul Teoretic „Mihail Kogãlniceanu” Vaslui, Premiul III – Zgãvârdici Miruna Maria de la Colegiul National „Cuza Vodã” Husi, Mentiuni – Bejan Alexia Ioana de la Colegiul National „Cuza Vodã” Husi, Ciubotaru Stefania de la Liceul Teoretic „Mihail Kogãlniceanu” Vaslui, Rotaru Narcis si Fulga Raluca, ambele de la Colegiul National „Cuza Vodã” Husi.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.