spot_imgspot_img
spot_img
9.7 C
Vaslui
03-dec.-2023

Cine sunt pescarii lui Buzatu, cei care au liniștit apele înainte ca Big-boss-ul să ajungă pe baltă! (FOTO, VIDEO)

- Advertisement -

LANSAȚI LA APĂ… Ceea ce s-a întâmplat pe balta de la Cârja, seamănă mai mult cu un scenariu scris de Francis Ford Coppola. La fel ca Vito Corleone, și Dumitru Buzatu pare că și-a trimis oamenii de încredere la înaintare pentru a fi sigur că terenul e “curat” și “mâncarea” pregătită . Din tot referatul procurorilor, un personaj se evidențiază în mod deosebit: Ioan Buruiană, fostul director economic al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui. “Buru” a avut un rol foarte important în toată această ecuație, fiind cel care a intermediat întâlnirea dintre Dumitru Buzatu și Emil Savin. A făcut-o într-un mod profesionist, folosindu-se de un limbaj codat, ca nu cumva să trezească suspiciuni, probabil în rândul celorlalți pescari care erau pe baltă și despre care am aflat că foloseau o altfel de momeală. La un moment dat, în timp ce se deplasa spre Cârja, Dumitru Buzatu îl întreabă pe “Buru” dacă a mai prins și altceva în afară de pești. “Altceva n-am prins! Încă n-am pescuit! Altceva n-am pescuit!” i-a răspuns “Buru”. De aici se naște și întrebarea ce altceva în afară de pești ar putea prinde un pescar? “Buru” a continuat și l-a întrebat pe președintele Consiliului Județean Vaslui când ajunge pe baltă, ca să îi spună lui Savin să vină cu “mâncarea caldă”. Pentru cine nu știe cum este organizată activitatea pe acea baltă, trebuie să spunem că Emil Savin era ultimul om care să umble cu cratițele de mâncare pe malul bălții. “Buru” a fost tot timpul însoțit de un alt personaj interesant, Dragoș Cazacu, fostul viceprimar al municipiului Vaslui și actualul director al DGASPC Vaslui, despre care Corneliu Bichineț spunea deunăzi că este cel mai bun produs politic al PSD-ului din ultimii ani. Imaginea sa a fost grav avariată după ce în spațiul public a apărut filmulețul cu Dragoș Cazacu cu mâinile întinse pe capota mașinii. Sursele noastre spun că, în realitate, acesta s-ar fi ocupat cu mâncarea înainte ca Buzatu să ajungă pe baltă, gătind carne la grătar. A uitat că Ana Maria Obreja e femeie credincioasă și că vinerea nu bagă carne în gură, așa că a fost certat și apoi pus de aceasta să gătească și felul doi, cartofi prăjiți. În declarația oferită luni presei, Cazacu a negat incidentul cu Obreja, însă a recunoscut că în virtutea prieteniei ce-i leagă de câțiva ani, șefa de cabinet are obiceiul să folosească un limbaj mai colorat.

Pentru a înțelege mai bine cine sunt acești pescari care, printr-o coincidență absolut nefericită, au ales să dea la pește fix în ziua și locul unde Buzatu a încasat șpaga de 250.000 de euro, ne-am uitat pe cele mai recente declarații de avere ale acestora.

Dragoș Cazacu

Potrivit acestor documente, în anul 2021, Dragoș Cazacu nu deținea niciun teren și niciun imobil. La capitolul bunuri mobile avea trecute un autoturism marca Skoda, fabricat în 2015 și o motocicletă Suzuki, fabricată în 2008. În urmă cu doi ani, actualul director la DGASPC a bifat și o tranzacție imobiliară după și-a vândut apartamentul cu peste 460.000 de lei. Tot în 2021, Cazacu a contractat trei credite bancare, în valoare totală de 134.000 lei, de la banca la care lucra soția lui. Veniturile salariale ale șefului DGASPC Vaslui, în urmă cu doi ani, au fost de 101.420 lei, iar ale soției lui de 55.614 lei. Anul 2022 a adus ceva mai multă prosperitate familiei Cazacu. În declarația de avere a directorului DGASPC apar două terenuri situate în intravilanul municipiului Vaslui, unul de 102 mp, celălalt de 33 mp, ambele deținute împreună cu soția. Tot anul trecut răsare și un apartament de 89 mp, în timp ce la bunuri mobile, sunt trecute aceeași mașină Skoda și aceeași motocicletă Suzuki. Anul trecut, Dragoș Cazacu scapă de un credit de 11.000 lei, care era scadent anul acesta și mai contractează unul, de 357.776 lei, la aceeași bancă. Și la capitolul venituri se constată o îmbunătățire vizibilă. Venitul șefului DGASPC crește de la 101.420 lei la 124.883 lei, rezultând un salariu net lunar de 10.406 lei. La fel de inspirată în privința veniturilor se dovedește și soția acestuia, care renunță la munca de la bancă și se mută la Consiliul Județean, la Serviciul Achiziții publice, de unde ridică un venit anual de 86.989 lei, cu peste 31.000 lei mai mare decât cel avut la bancă.

Prăpădul făcut sub ochii lui Buruiană

Dacă Dragoș Cazacu este o apariție cât de cât nouă pe scena politicii vasluiene, dar care pare să fi deprins deja tainele urcușului în funcții, despre celălalt pescar aflat vineri pe balta de la Cârja nu putem spune același lucru. Ioan Buruiană a fost omul care ani de zile a manevrat bugetul celui mai mare angajator din județul Vaslui. În 2017, pe când “Buru” era directorul economic al DGASPC Vaslui, inspectorii Camerei de Conturi au descoperit nereguli grave la DGASPC Vaslui: investiții supraevaluate, fragmentarea valorii contractelor pentru a fi atribuite direct, lucrări achitate fără a fi realizate, studii de masterat plătite în mod nelegal angajaților privilegiați, cazări exclusiviste în cazul deplasărilor în interes de serviciu, mii de tone de combustibil cheltuite fără justificare, bilete de transport decontate pentru persoane cu handicap decedate sau aflate în spitale etc. În urma încheierii acelei misiuni de audit financiar, inspectorii Camerei de Conturi au întocmit un raport în care au consemnat deficiențele grave constatate la DGASPC Vaslui. Valoarea prejudiciilor cauzate de modul defectuos în care s-a cheltuit bugetul DGASPC depășea 2.500.000 lei, iar suma viza doar eșantioanele supuse controlului. În ciuda acestui jaf pe față, directorul economic a fost menținut în funcție, iar acum înțelegem mai ușor și de către cine și de ce. În toți acești ani, “Buru” a fost o piesă foarte importantă în angrenajul de colectare a “peștilor”, gândit și pus în funcțiune de Buzatu. Potrivit declarației de avere, “Buru” a încasat, anul trecut, de la DGASPC Vaslui, un salariu de 106.436 lei, adică undeva la 9.000 de lei pe lună și alți 72.000, din pensie. Potrivit documentului publicat în data de 15 iunie, anul acesta, fostul director economic al instituției deține un teren de 5.000 mp în intravilanul comunei Muntenii de Jos, primit donație, și un alt teren forestier, de 1.000 mp, în localitatea Bicaz-Chei, județul Neamț, cumpărat în 2012. La capitolul Clădiri, “Buru” deține un apartament de 70 mp și o magazie de 34 mp în Muntenii de Jos. Acesta mai are un depozit bancar de 50.000 de lei, deschis în urmă cu 15 ani.

Dialogul telefonic din ziua cu pricina

Pe 22 septembrie, la ora 15:25, Dumitru Buzatu a luat legătura cu Ioan Buruiană, discuțiile celor doi reliefând faptul că interesul lui Buzatu nu era legat de pescuit, ci de întâlnirea cu Savin:

 • Buzatu: Ai pescuit ceva?
 • Buruiană: Am prins câte un pește toți!
 • Buzatu: Altceva…decât pește?
 • Buruiană: Altceva n-am prins! Încă n-am pescuit! Altceva n-am pescuit!
 • Buzatu: Hai că vin și eu până la voi acolo să văd!… Aranjați acolo, când vin eu să se prindă peștele ca lumea! Nu mai umblați cu prostii.

Dumitru Buzatu ajunge la ferma lui Savin, unde a luat masa cu acesta și alte persoane. La un moment dat, cei doi se ridică de la masă și se îndreaptă fiecare spre mașinile lor. Emil Savin scoate din autoturismul lui, un Lexus LX, geanta maro pusă la dispoziție de DNA, în care se afla suma de 1.250.000 de lei, iar Buzatu deschide portbagajul autoturismului cu care venise, marca Dacia Duster. Savin se îndreaptă către el și îi întinde geanta cu bani, pe care Buzatu o pune în portbagajul Duster-ului. Cei doi au purtat o convorbire scurtă în timpul dării/luării genții cu bani și apoi s-au deplasat împreună către masa din foișor unde se aflau celelalte persoane.

Întreaga scenă este înregistrată video de către polițiști de la DGA. Ulterior, Dumitru Buzatu părăsește ferma în Duster, condus de un șofer de la CJ Vaslui, însă este oprit de polițiștii DGA, care percheziționează mașina și găsesc geanta cu bani în portbagaj. Întrebați, la câteva zile distanță, despre ce s-a întâmplat în acea zi pe balta de la Cârja, atât Dragoș Cazacu cât și Ioan Buruiană au afirmat că nu au știut nicio clipă despre șpaga încasată de Buzatu, subliniind că ei nu îl cred capabil pe președintele CJ Vaslui de a asemenea faptă. În plus, actualul director al DGASPC s-a arătat dispus să facă un împrumut bancar dacă va fi nevoie, pentru a-și sprijini prietenul, pe Tudor Buzatu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

43 COMENTARII

 1. Asta e golaneală putin … proletară…….. sau luata puțin pe la spate…..bagabonțeala proletara….cu iz penal. Vocabulqr de jmenari cu studii la seral …..cu facultate făcută la srl ul lu nea peste … și golaneli ordinare ….. făcute de niște jmenari cu vocabular dr cokalar …. de balta. Baetii dau în primire….. ca s au turnat cu șpaga în poziție de spaga -t. Mai lipsește pe lina șpagă si niște spalieri…. …. din aia de cite 500 la baetii pești care au muskat puțin momeala și prosteala. Ca vorba aia la Vaslui muskii lor karte nu știe ca decit cu 8 clase….. mai degrabă cu S KLASSE.

 2. In judet la Vaslui vad ca masinile consiliului judetean sunt frecate ca trotineta personala ! Mersul la balta cu Dusterul consiliului e in interes de serviciu ? Toti vatafii astia se comporta cu un dispret total fata de banii publici.

  Da’ mai puneti o data ordine in jaful asta total si dati de pamant cu acasta sleahta de inutili.

 3. Pescarii…că pescarii, dar scrieți ceva și despre cei care puneau momeala: zecile de primari pesedisti care aduceau voturikeUnul e la Lipovăț cu 6 stele.

 4. De ce nu se verifica si deplasarile in strainatate ale celor trei (Buzatu, Cazacu si Buruiana) pe banii statului in scop turistic? Si anul acesta voiau sa mearga la Octoberfest. Dar era prea scump si Buzatu nu-si luase inca geanta cu bani.

 5. PAI DACA TOT ati aflate Neregulie economico financuare din Dgaspc Vaslui de ce nu sesizati Dna curre de conturi si sa inceapa HORA ! SA VADA VALSUIUL CUM.SE JOACA CATIVA OAMENI CU BANII CIM.FA EI AVERI !SI PTR CE LI SE DA ACESTE SALARII !!SA VUNA CURTEA DE DE LA BUCURESTI SA FACA ANCHETA ! SE CRED DUMNEZEU PE FATA PAMANTULUI ACESTO DIRECTORI CAZACU BURUIANA ARMEANU SI TOTU CAREMAI SUNT ! DACA FACI O RECLAMATIE LA DGAPSC NJ SE REZOLVA CA EI NU POT CERE CONT ANGJATELOR CARE GRESESC DIN NESTIINTA CA SUNT ALE LOR ,AMANTE NASE CUMETRE ETC ‘CEARTA SI TIPA LA CELE MAI IN VARSTA SI LA CELE CARE CHIAR ISI FAC DATORIA PE ALEA LE CEARTA LE UMILESTE ACEST DOMB CAZACU CRAII DE CURTE NOUA LA VASLUI !

 6. AM VREA DACA SE POATE SA VEDEM SI NOI VALSUIENII CAT DE DESTEPT ESTE ACEST DOMN CAZACU ! CAT AR LUA LA UN CONCURS PTR FUNCTIA DE DIRECTOR?
  CAND SE VA TERMINA CI ANGAJAROLE PE AZA DE AMANTA ,NASA SORA ,CUMATRA?!TINERII NOSTRI ABSOLVENTI DE FACILTATI NU AU LOC LA DGAPSC CA INTAI A FOST ARMEANU CARUIA ÎI PLACEA CARNEA DE PASRICA ACIM CAZACU !
  DE CE SE CREDE ACEST CAZACU TATA DGASPC .ului !Injura pe holurile institutiei ,ameninta ci concedierea ca el angajeaza el da afara ? Dar pe el cine la pus director tatuca ? !Si sa o lase mai usor cu placutul doamnelor din Dgaspc ca Vasluiul este un oras mic si am se aude sk se vede tot !

 7. „Pentru a înțelege mai bine cine sunt acești pescari care, printr-o coincidență absolut nefericită, au ales să dea la pește fix în ziua și locul unde Buzatu a încasat șpaga de 250.000 de euro, ne-am uitat pe cele mai recente declarații de avere ale acestora”

 8. Dar despre aceasta minciună uriașă, livrata românilor, autorităților centrale, respectiv de schimbarea istoriei, a demografiei orasului Vaslui,( un municipiu care numără în realitate în jur de 55.000 de locuitori , doar aceștia plătesc taxe și impozite, și nu 130.000, cum este in documentele realizate prin fals și uz de fals de niste angajați corupti) acțiune pregătită, prin șpagă, de niste milițieni, în complicitate cu lucrători de la Evidenta persoanelor, dar acceptată, însușită, continuată în inters personal și de grup de către Buzatu, Paval și alții că ei, chiar nu vorbește nimeni???
  Pentru schimbarea deformată, falsă a gradului județului, Guvernul aloca fonduri în plus, fonduri care ajung in buzunarele nu vasluienilor de rând, ci ale „jupanilor” cu funcții din toate instituțiile orașului.
  Spre exemplificare, la alegeri, sunt secții de votare constituite în zonele unde chipurile ar locui basarabenii ( cate 4000 de suflete ( ca in garsoniera spațioasă a lui Sârbu) alte 10.000 in cate un apartament cu doua camere, secții la care s-au prezentat cate doi, trei alegători.Desigur, și aceștia tot localnici, vasluieni get-beget, iar comisiile in număr complet și-au primit banii de la autoritatile statului.
  Cei in drept verificați și opriți drenarea banilor publici în acest mod.

 9. Eu nu știu, mai are cineva curaj să candideze la șefia județului, că nu mai poate lua șpagă, DNA ul e cu ochii pe ei de acum☹️ se merita sa mai riști, nu cred.
  Mai bine mergi pe șantier în germanica, că dormi liniștit cu capu pe perna de acasa

 10. Dragoș, nu fi supărat. Du te la Cristina Penisoara la o terapie, în paturile noi, de la centru. Îți face una scurtă și te liniștește. Îți mai face o clătită cu ciocolata și vă închideți în biroul ei, ca pe vremurile bune. Dar aveți grijă la Gabi, că ăla e bine făcut și nu te ia prea elegant.

  • e gigolo mare cazacu! Ce femei de calitate avem in acest cotet numai Vaslui! ca orice cetatean mai ai treaba cu diferite institutii din gunoiul asta de oras si respectivele au niste figuri de printese virgine! Cred ca sunt niste dosare prin vaslui, DNA sunt copiii mici! sa zica cine stie?

 11. Maimuțoii ăștia de la vrn au ajuns și procurori,fac ei interpretarea interceptărilor , ei știu ce a vrut să spună fiecare , analiza probelor etc; ma idioților, flagrantul nu e lui limpede că lumina zilei , faptul că l a prins cu banii in portbagaj n are nicio relevanță, nu rezultă de nicaieri înțelegerea lor prealabila , cine i a cerut banii, pt ce au fost dați ,sunt numai aprecieri subiective că e ” de notorietate ca se cerea 10 la sută” că ” mi s a sugerat „, etc; dacă ajunge dosarul la un judecător care are răbdare să citească și nu se va lăsa influențat de telejustitia asta , mosul are șanse mari să scape..

 12. In cazul lui Buru, un comunist înăcrit, se vede pe fata lui de borfaș, oare ce s-a întâmplat cu acele constatări ale inspectorilor Curții de Conturi, fiindcă în cauză e vorba de un concurs real de infracțiuni economico-financiare. S-au făcut sesizări la instituțiile abilitate: Poliție, Parchet? Daca da, poate că acestea zac prin oarece sertare, de teama lui Mitica, vătaful județului până mai ieri. Daca nu a intervenit prescripția răspunderii penale trebuie activate.
  Burule , la cate nenorociri ai făcut asistaților( și nu numai) la traficul tau de influență exercitat pe scara largă , doar că să-ți umpli buzunarele, ar fi cazul să-ți iei o mare viteză la pensia ta(nu mica) ori să te autodenunți și să-i fii tovarăș până la capăt la bulau lui Buzatu. Fiindcă tu știi multe despre șpăgile luate de Mitică, dar și de alții din CJ, ori din alte instituții vasluiene.
  Sunt tineri cu studii superioare care nu pot ocupa un post in tara tocmai datorită un dinozaur că tine, ca Buzatu și mulți alții , și care, scârbiți de mafia politică ce capuseaza viața românilor, aleg sa plece in străinătate.
  Cazacu, un trepăduș care a prins” șpilul” hoțiilor de la Buru, un parvenit funcțional care , pentru a-și realiza interesele meschine, ( și nu puține) nu se da in laturi de la nimic.
  Curățenie generală, daca vrem sa mergem înainte….

 13. România guzganului gălbejit

  Guzganul gălbejit a fost prins cu mâța-n sac, mai exact un ditamai cotoșmanul de 1.250.000 lei în portbagaj. Flagrant limpede ca lacrima sărăcanilor din Vaslui.
  Când superpesedistul Dumitru Buzatu a fost împins de scăfârlie în mașina poliției, o voce dintre privitori a început să zbiere: „Nu vă e rușine, hăituiți omul, îl tracasați, nenorociților, ce-aveți cu el, sunt pline instanțele de achitări!”.
  Potrivit avocaților săi, guzganul gălbejit se consideră nevinovat, victima unei înscenări și „își rezervă dreptul la tăcere”.
  Ce părere aveți, stimabili și nestimabili cititori, va face guzganul gălbejit vreo zi de pușcărie? Sau va primi arest la domiciliu, în vila lui din Cănțălărești?(Din presa online!)

 14. Bichinet niciodată nu „a avut mana” în aprecierea și selecția valorii oamenilor, el însuși fiind un pseudointelectual, cu un umor ratat de țăranus ajuns la oraș, după cum aprecia Miron Mitrea odată.
  De ce totuși l-a periat pe Cazacu? Omul știe de minune sa fie lingușitor când trebuie, mai ales ca la DGASPC e un negrestean Crețu, apropiat de Bichi.

 15. Bichinet niciodată nu „a avut mana” în aprecierea și selecția valorii oamenilor, el însuși fiind un pseudointelectual, cu un umor ratat de țăranus ajuns la oraș, după cum aprecia Miron Mitrea odată.
  De ce totuși l-a periat pe Cazacu? Omul știe de minune sa fie lingușitor când trebuie, mai ales ca la DGASPC e un negrestean Crețu, apropiat de Bichi.

  • Are interes în cea mai mare instituție, care mănâncă bugetul CJ ului. Nu e clar? Altfel… Nu era asa de periat. Doar l a invitat și la nunta lui fii-su.

 16. Ba debilo, nu mai mânca kkt, de când a venit omul asta director chiar s-au schimbat multe lucruri in bine și s-au adus lenjerii, beneficiarii sunt hrăniți și de sănătatea beneficiarilor răspund medici, asistente, infirmiere și se cheamă ambulanța ori de câte ori este nevoie. Beneficiarii primesc bani de țigară ori să își cumpere ceva și de la angajați. Hai marș cu dezinformarea tendențioasă!

 17. Niște oameni de căcat, aceștia sunt oamenii din articol ,ce să mai spunem despre guzganul gălbejit,ar fi fost bine să se retragă la in moment dat dacă era un tip inteligent,dar cînd te uiți la fața lui parcă e dosul fundului la mine, și încă nu sa văzut cur să gândească

  • Da ….că tare mult mai gândești și tu, dai pe dinafară că tot gog rămâi. Când te iei de fizicul cuiva asta înseamnă că ești complexat de al tău, iar dincolo de fața ta nu este nimic acolo la bibilica, e gol gogule…

   • Asta cu bibilica e din popor puiule,eu sunt crescător de bibilici,și știi ce am observat la ele,sunt cele mai inteligente păsări pe care le crește omul în în curte, cât despre fizicul meu ce să-ți spun la 1,88 cu 98 .

 18. Directorii DGASPC cunosc faptul ca beneficiarii centrelor nu au lenjerie și sunt înfometați, cerșesc bani de la vizitatori, sunt niște schelete din cauza înfometarii, servicii medicale lipsa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.