spot_imgspot_img
23.1 C
Vaslui
17-apr.-2024

Cine sunt profesorii care au promovat examenul pentru directori, cea mai mare medie se duce în mediul rural

- Advertisement -
ADMIȘI… Profesorul Florin Chirilă, director din 2019 al Școlii Gimnaziale Nr. 1 din Pogana, a reușit să obțină cea mai mare medie: 9.70. Medii mari au mai obținut și profesoarele Dorina Nemțanu, Nastica Olaru, Cristina Nicoleta Bejan, precum și prof. Ovidiu Botez.

REZULTATE… A doua etapă a concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct a ajuns la final. Din cei 81 de candidați înscriși în competiție, doar 56 au fost declarați admiși. Cea mai mare medie a fost obținută de un cadru didactic care predă în mediul rural. Este vorba despre profesorul Florin Chirilă, director din 2019 al Școlii Gimnaziale Nr. 1 din Pogana. Acesta a obținut media 9.70: 9.40 – la proba scrisă și 10 la interviu. Medii mari au mai obținut și profesoarele Dorina Nemțanu (9.60) și Nastica Olaru (9.10) de la Școala Gimnazială “Constantin Parfene”, directoarea Grădiniței cu Program Prelungit nr. 8 din Vaslui – Cristina Nicoleta Bejan (9.60), prof. Ovidiu Botez (9.50) de la Școala Gimnazială Nr. 1 din Hurdugi și prof. Alexandra Chirilă (9.50) de la Școala Gimnazială „Nicolae Milescu Spătaru” sat Ferești. Vor rămâne neocupate, în continuare, peste 35 de funcții de conducere. Pentru majoritatea dintre acestea, niciun candidat nu a vrut să opteze. Printre ele se numără funcțiile de director de la școlile gimnaziale din Averești, Băcani, Berezeni, Boțești, Epureni, Oșești, Voinești și Todirești. Sunt însă și câteva funcții de director pentru care au optat unul sau doi candidați, însă aceștia nu au reușit să obțină media minimă – 7. Spre exemplu, pentru funcția de director al Școlii Gimnaziale “Victor Ion Popa” sat Dodești au optat doi candidați, însă ambii au picat examenul la proba de interviu: unul cu nota 6, iar celălalt cu nota 6.20. Au fost însă declarați admiși pentru alte două funcții de directori, unul dintre ei la școala gimnazială din satul Viișoara, iar celălalt, la școala din Șuletea.

Inspectoratul Școlar Județean Vaslui a publicat lista cu rezultatele obținute de cadrele didactice care au susținut examenul pentru ocuparea posturilor de director și director adjunct în învățământul preuniversitar de stat. Au fost scoase la concurs 87 de funcții vacante: 55 de director și 17 de director adjunct, pentru care s-au înscris 81 de candidați. Aceștia au susținut trei probe distincte, toate eliminatorii: evaluarea dosarelor, susținerea probei scrise și interviul. Prima probă, a evaluării dosarelor, s-a finalizat cu validarea tuturor dosarelor de candidatură, după o perioadă în care candidații au avut posibilitatea completării documentelor neconforme, respectându-se procedura stabilită de Ministerul Educației. Cea de-a doua probă a presupus rezolvarea unui test grilă, cu subiecte elaborate de Ministerul Educației, primite în ziua concursului. Evaluarea a constat în aplicarea unui șablon peste grila completată de candidat, în prezența tuturor candidaților din sală, în fața unei comisii formate din: doi inspectori școlari, un responsabil de sală, doi martori dintre candidații din sala respectivă, observatori, sub supraveghere audio-video. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean, au fost depuse cinci contestații și toate au fost respinse.

32 de funcții de conducere, neatractive pentru profesorii candidați

La interviu au participat cei 56 de candidați declarați admiși la proba scrisă. “Această etapă a presupus un mare volum de lucru, având în vedere necesitatea contactării tuturor școlilor implicate în concurs pentru desemnarea a doi reprezentanți prin votul secret al Consiliului profesoral. De asemenea, au fost solicitate primăriile să-și delege reprezentantul/reprezentanții, în cazul muncipiilor Vaslui, Bârlad și Huși. În plus, fiecare comisie a avut în componență o persoană cu atribuții în managementul resurselor umane din companii/societăți. Au fost invitați, cu statut de observatori, reprezentanți ai organizațiilor sindicale, ai Comitetului de părinți și ai Consiliului elevilor. Au fost depuse 72 de opțiuni pentru diferite funcții, dar nu s-au depus opțiuni pentru 32 de funcții de conducere. În urma acestor demersuri, s-au constituit nouă comisii de examen, fiecare fiind formată din președinte – un inspector școlar, membri – doi reprezentanți ai Consiliului profesoral din școala unde s-a depus candidatura, un reprezentant al Consiliului Local și un reprezentant din partea unei companii/societăți cu atribuții în resurse umane, la care s-a adăugat un secretar fără drept de evaluare. Toate interviurile au fost înregistrate cu sisteme audio-video. La această probă, au fost înregistrate trei contestații, evaluate într-un alt județ, două fiind declarate respinse și una admisă, dar micșorată față de nota inițială”, se arată într-o informare transmisă de Inspectoratul Școlar Județean Vaslui.

Noii directori vor intra “în pâine” de pe 18 aprilie

De asemenea, potrivit aceleiași surse, candidații au avut, în total, 72 de opțiuni (n.r. funcții de director), dintre care 56 au fost declarate admise, șapte candidaturi au fost respinse, patru candidați s-au retras, în cinci nu s-au mai prezentat la interviu pentru că fuseseră declarați pentru alte funcții. “Conform calendarului, urmează ca pe data de 30 martie candidații care au fost admiși pentru mai multe funcții să-și exprime opțiunea pentru o singură funcție, pe data de 31 martie se va face validarea rezultatelor finale, iar pe data de 4 aprilie se vor emite deciziile de numire, cu intrare în vigoare de la 18 aprilie. Mulțumim celor care ne-au sprijinit în efortul comun de a desfășura concursul pentru ocuparea funcțiilor vacante de director/director adjunct sub semnul corectitudinii și al obiectivității. Apreciem disponibilitatea dovedită de majoritatea celor solicitați: instituții de învățământ preuniversitar, reprezentanți ai elevilor și ai părinților, primării și consilii locale, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Vaslui, parteneri sociali, specialiști în resurse umane, reprezentantul din partea Ministerului Educației în teritoriu, inspectori școlari”, se arată într-o informare transmisă de Inspectoratul Școlar Județean Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

7 COMENTARII

  1. Dar de incompetenților de la Vladia de ce nu scrieți nimic ? E de la PNL de asta ? Niciodată nu a luat examenul și e tot director , de ce oare ?

  2. Sunt de astea, cu 4 sau cu 7 la dunga, care își arata colții deja. Da-i omului funcție și îți arată jegul. Reveniți-va, funcția nu va da voie sa behaiti la angajati😂😂! Vă mănâncă ura, creștinelor!

  3. FRAUDA! Prin frauda au promovat o parte însemnată dintre candidați, mai precis, cei cu carnet galben de partid!
    Artizana fraudei nu este decât marea sefa de la gradi, doamna Betty. Așa l-a instalat și pe soțul ei, contabil șef la liceul agricol din Husi ( fabrica de bani ) și dobitocul s lăsat oamenii fără salariu, întârziind plata acestuia in fiecare luna pt ca nu știa sa facă nici contabilitate primara! Bravo ISJ, ati ajuns cea mai proasta instituție deconcentrata din județ! Bravo PNL!

  4. Ba, la Osesti este director din prima etapa de concurs! Daaa la Sc 4 este o” duamna disteapta si fuarte merituoasa, „dar din pacate nu este capabila sa se prezinte la examen!Asta-i viata, daca pupi pe cine trebuie, stai director si fara examen!😅😅

  5. Toate bune și frumoase!! Din punctul meu de vedere acest examen este o mare vrăjeală ( spun asta și din cauza ca am informații din interior ) Dar asa vor ei sa-si instaleze oamenii fideli. Ok, asta e! Dar întreb ce se întâmplă cu cei care sunt directori de ani de zile , conduc scoli și acum , dar nu dau examen, nu vor sa se prezinte la examen. Un exemplu ar fi școala numărul 4 Vaslui. Acolo ce se întâmplă??

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.