spot_imgspot_img
spot_img
-0.7 C
Vaslui
08-dec.-2023

Cine va fi „managerul” Bârladului?

- Advertisement -

GHICITOARE Primarul Constantin Constantinescu a declarat cã are în intentie ca în sedinta din aceastã lunã sã scoatã la concurs functia de city-manager al Primãriei Bârlad, care este prevãzutã în organigrama aprobatã de CLM încã de anul trecut. Primarul Constantinescu a spus cã aceastã functie era în rezervã pentru a-i fi oferitã lui Solomon, dar din cauzã cã actualul viceprimar nu prea face treabã si Bârladul are nevoie de încã un gospodar în fruntea sa, primarul s-a decis sã organizeze un concurs pentru a se ocupa aceastã functie. Viitorul city-manager are si biroul pregãtit: chiar cel de lângã viceprimar! Iar printre numele vehiculate de a ocupa aceastã functie, cel mai ades apare cel al lui Cornel Plesu, consilier PDL si secretarul PDL Vaslui.

Rãzboiul dintre primarul Constantin Constantinescu si viceprimarul Traian Petcu, mânuit de la „distantã” de seful sãu de partid, Solomon Adrian, este departe de a se încheia. Declaratiile incendiare fãcute de primarul Constantinescu vis-a-vis de viceprimarul Petcu si deputatul Solomon au fost fãcute publice miercuri, 7 septembrie, si aruncã total în aer PSD-ul si relatiile dintre primar si finul sãu Solomon. „Asa cum stiti si ati sesizat de multe ori, nemultumirea mea cea mare este aceea cã tânãrul pe care l-am promovat în functia de viceprimar, Traian Petcu, din anumite motive nu prea venea la servici. Eu am discutat în anumite rânduri cu deputatul Solomon Adrian si acum un an si jumãtate hotãrâsem ca, dupã o perioadã oarecare, nu mai spun care, sã îl schimbãm cu profesoara Gabriela Plãcintã sau profesorul Marin Bunea. Nu s-a tinut de promisiune, iar tânãrul a continuat sã nu vinã la serviciu: venea la 11.00 si pleca la 11.30. Trebuie sã recunosc cã a început sã vinã de vreo douã sãptãmâni la orele care trebuie, dar administrarea unui oras asa sãrac ca Bârladul si cu atâtea probleme nu se poate învãta în douã-trei sãptãmâni si atunci am analizat situatia si, în sedinta din luna septembrie a CLM Bârlad, voi pune în aplicare organigrama în ceea ce priveste city-managerul Primãriei Bârlad- se numeste oficial administrator public si el va avea atributiuni cu ale viceprimarului. Consilierii locali vor analiza, vor decide dacã mai trebuie adãugat ceva la atributiunile pe care eu le voi da conform legii si vom scoate functia la concurs. Vã spun sincer as dori ca la concurs sã participe oameni din orice zonã politicã, profesionisti de elitã din Bârlad si as recomanda cu precãdere pe cei din PSD: fie doamna Plãcintã, fie domnul profesor Bunea, mai nou si domnul Chirilã vãd cã are aspiratii. M-as bucura ca echipa de conducere de acum a Primãriei sã aibã alãturi un bun gospodar si sper ca cei din PSD sã câstige acest concurs. Îi urez succes aceluia care va fi desemnat si oricãrui alt candidat din orice spectru politic. City manager-ul va avea atributii si salar egale cu ale viceprimarului, dar nu 16 milioane de lei cât a declarat Solomon, ci 25 de milioane, care este salariul real net al viceprimarului la Bârlad. Cel mai probabil la jumãtatea lunii octombrie vom sti exact cine este city-managerul Primãriei. Cu precãdere dorinta mea este sã fie unul de la PSD, o domnisoarã sau o doamnã, poate chiar doamna Pecheanu”, a spus primarul Constantinescu.

Speculatii … sau nu?

Un criteriu clar care apare în lege, referitor la viitorul city-manager al Bârladului, este acela cã nu este nevoie ca el sã aibã studii superioare .. dar din câte a spus primarul Bârladului, va fi trecutã obligativitatea acestora de cãtre comisia de examinare. Speculatiile vin din zona PSD evident, unde presedintele organizatiei din localitate, Adrian Solomon, a declarat public cã stie el pe cine vrea sã punã primarul city-manager: pe Cornel Plesu, consilierul PDL Bârlad din cadrul CLM. „Over my dead body” a spus Solomon, dând astfel de înteles cã nici organigrama Primãriei Bârlad nu poate fi pusã în aplicare fãrã stirea si aprobarea lui! Corneliu Plesu sustine însã cã nu a fost întrebat de primar nimic referitor la aceastã functie, precizând cã nu s-ar da în lãturi de la a candida pentru ea. „Cunosc destulã administratie, sunt unul dintre cei mai vechi consilieri locali si nu cred cã nu as face fatã la o asemenea functie. Dar, repet, nu m-a contactat nimeni sã îmi propunã sã candidez. O sã mã gândesc la asta. Dintre orasele din Moldova care au un city-manager pot sã dau exemplul Iasi – care are un city-manager ce face treabã serioasã acolo”, a spus Cornel Plesu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.