spot_img
25.9 C
Vaslui
16-iul.-2024
spot_img

Cine va pleca în Norvegia pe banii bârlădenilor și de ce!

- Advertisement -

DELEGAȚIE… Consilierii bârlădeni analizează proiectul de hotărâre prin care o delegație formată din șapte persoane direct implicate în implementarea proiectului „Creșterea eficienței energetice a sistemului de iluminat public din Bârlad.”, va pleca în Norvegia. Proiectul prevede realizarea unei vizite de lucru la partenerul norvegian în scopul de a genera contacte și pentru a fi prezentat un model de planificare și implementare a proiectelor de eficiență energetică de succes în iluminatul urban, precum și alte proiecte care îmbunătățesc eficiența energetică în orașele norvegiene. Deși inițial cheltuielile cu deplasarea erau prevăzute în proiect, acum se solicită bani de la CL pentru această plecare în Norvegia.

Cei 21 de consilieri locali urmează să analizeze și să aprobe deplasarea în Norvegia (localitatea Notodden) a unei delegații în cadrul proiectului Increasing the energy efficiency of the public lighting in Bârlad / Creșterea eficienței energetice a sistemului de iluminat public din Bârlad, finanțat de către Innovation Norway în cadrul Mecanismelor financiare Spațiul Economic European și Norvegian 2014-2021, formată din: Boroș Dumitru – Primar; Haret Cătălin – Secretar General UAT; Moraru Vasilică Cătălin – Manager de proiect; Chițiga Marius Gianni – Asistent manager proiect; Spiridon Monalisa Denisa – Responsabil financiar proiect; Răducu Aurelian – Responsabil achiziții publice proiect; Costea Lucian – Responsabil tehnic proiect.

Interesant este că se solicită și aprobarea decontării cheltuielilor cu deplasarea delegației, conform legislației în vigoare și contractului de finanțare, în contextul în care, când a fost semnată finanțarea proiectului se specifica faptul că vor fi patru asemenea activități, două în Bârlad și două în Norvegia, pentru care partenerul norvegian va cheltui 60 000 de euro. Deci deplasarea Bârlad – Norvegia se face cu banii prevăzuți în proiect, nu pe banii bârlădenilor de la bugetul local.

„Printre activitățile proiectului este prevăzută a se realiza și o vizită de lucru în Norvegia, în scopul de a genera contacte și pentru a fi prezentat un model de planificare și implementare a proiectelor de eficiență energetică de succes în iluminatul urban, precum și alte proiecte care îmbunătățesc eficiența energetică în orașele norvegiene.Ținând cont de scopul acestei activități, vizita de lucru la partenerul norvegian va fi făcută de către o delegație formată din persoanele direct implicate în implementarea proiectului, respectiv membrii echipei de implementare a proiectului numiți prin dispoziția primarului și de către persoane de conducere din cadrul primăriei, respectiv primar și secretar general al UAT.”, se menționează în raportul de oportunitate pentru acest proiect, din mapa consilierilor locali.

Vă reamintim că proiectul „Creșterea eficienței energetice a sistemului de iluminat public din Bârlad” va contribui la următoarea zonă de focalizare și rezultatele din apelul de propuneri de proiecte: Îmbunătătirea eficienței energetice a sistemului de iluminat public din Bârlad; Realizarea unui iluminat public corect, conform standardului EN 13201-1 / 2015 (Iluminat rutier – Partea 1), orientat către utilizatori, adaptat funcțiilor spațiului public; Reducerea anuală a cantității de energie primară utilizată pentru iluminatul public; Reducerea costurilor implicate în consumul de energie electrică; – reducerea costurilor de întretinere a sistemului de iluminat public; Reducerea anuală a cantității de gaze cu efect de seră (echivalent în tone de C02); Creșterea lungimii rețelei de iluminat public modernizat; Creșterea numărului de corpuri de iluminat modernizate prin proiect; Creșterea nivelului mediu de luminantă menținut la minimum (cd / m2); Creșterea numărului de puncte de lumină controlate de sistemul de telecomandă; Creșterea siguranței în trafic, atât pentru șoferi, cât și pentru pietoni; Îmbunătătirea călității vieții locuitorilor municipiului; Reducerea poluării luminoase.

Partenerul proiectului va întreprinde următoarele activități:

Organizarea unei vizite de lucru în România pentru a evalua situația tehnică actuală și revizuirea propunerilor tehnice prezente pentru proiect; Organizarea unei vizite de lucru în Norvegia, împreună cu reprezentanții Promotorului de proiect, pentru a genera contacte și pentru a arăta un model de planificare și implementare de proiecte eficiente din punct de vedere energetic în iluminatul urban și alte proiecte care îmbunătățesc eficiența energetică în orașele norvegiene. Vor fi patru asemenea activități, două în Bârlad și două în Norvegia, pentru care partenerul norvegian va cheltui 60 000 de euro. Contractarea tuturor lucrărilor, bunurilor și furnizorilor de servicii în cadrul proiectului este de 1.484.167,95 EUR.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. Haret si Spiridon Monalisa!! Ce stiu ei despre eficientizare ? Dar, Boros merge in continuare pe simpatii personale, fiindca el insusi nu se pricepe la nimic. Bravos natiune!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.