spot_imgspot_img
spot_img
-0.9 C
Vaslui
09-dec.-2023

“Cinefilul” Polak e supărat că primarul Pavăl neglijează arta cinematografică la Vaslui

- Advertisement -
OPINIE… Deputatul Tudor Polak și-a exprimat public poziția făță de preluarea cu întârziere a celor două cinematografe, pe o rețea de socializare

CONTRE… Tudor Polak dă cu primarul Vasile Pavăl de pământ în chestiunea preluării celor două cinematografe. Acesta nu înțelege de ce a durat mai bine de un an și jumătate doar predarea-primirea acelor obiective în condițiile în care Consiliul Local Vaslui a aprobat inclusiv modernizarea lor. Acesta își pune o întrebare legitimă: “Dacă a durat un an și jumătate preluarea, nici nu vreau să îmi imaginez că în acest ritm până la reabilitare poate dura și cinci ani”. Între timp, copăcelul care s-a încăpățânat să se înrădăcineze pe acoperișul cinematografului Morden crește în continuare și probabil că la inaugurarea noului obiectiv acesta va fi deja un arbore în toate splendoarea sa.

“Vasluiul va avea cinematograf modern?” este întrebarea retorică pe care deputatul liberal, Tudor Polak și-o pune după ce, în sfârșit, Primăria Vaslui a preluat cele două cinematografe, “Modern” și “Independența”, aflate până acum în administrația Regiei Autonome de Distribuție și Exploatare a Filmelor România (RADEF). Deși aveau verde încă din 2020, se pare că preluarea acestora de către autoritățile locale a durat mai mult decât se credea, iar modernizarea lor este pusă sub semnul întrebării, după ce, executivul din Primărie a optat ca acest obiectiv să fie modernizat prin Compania Națională de Investiții (CNI). Reamintim că în județ, mai exact în municipiul Huși, primăria a reușit să prindă finanțare pentru cinematograful său prin CNI, iar investiția este în curs de implementare. La Bârlad, cinematograful Victoria este renovat de câțiva ani de municipalitate din fonduri proprii, iar investița este foarte apreciată de cetățenii urbei.

Tudor Polak este necruțător cu primarul Pavăl

Deputatul Polak și-a exprimat public poziția sa făță de preluarea cu întârziere a celor două cinematografe, pe o rețea de socializare. “La peste un an și jumătate din momentul în care, atât eu, cât și colegii mei consilieri locali ai PNL am propus și adoptat în Consiliul Local Vaslui o Hotărâre de CL prin care Primăria Vaslui să preia și să reabiliteze cele două cinematografe Modern și Independența, miercuri 14.09.2022, primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, a reușit să semneze Protocolul de predare-primire între Regia Autonomă de Distribuție și Exploatare a Filmelor România (RADEF) și municipiul Vaslui. Faptul că acest lucru a durat mai mult de un an și jumătate, având în vedere că aveam și o Hotărâre de CL prin care aveam stabilit acest lucru, nu poate decât să mă pună pe gânduri deoarece speranța era ca măcar unul dintre cele două obiective să fie reabilitat cât mai repede. Dacă a durat un an și jumătate preluarea, nici nu vreau să îmi imaginez că în acest ritm până la reabilitare poate dura și cinci ani. Vom face demersuri în acest sens în Consiliul Local Vaslui”, spune deputatul.

Tudor Polak nici nu vrea să se gândească când vor fi reabilitate cele două cinematografe, în condițiile în care orașul e întors pe dos

BANI… Consiliul Local are la dispoziție maxim 4 ani pentru a asigura investițiile necesare reabilitării, dotării și modernizării sălilor de spectacol cinematografic preluate (foto Cinema Independenta, sursa foto: tudorgiurgiu.ro)

Deputatul Polak apasă și mai mult degetul pe rană și îi amintește primarului că Vasluiul arată ca după bombardamente din cauza lucrărilor la apă și canal. “Nici nu știam cum să abordez acest subiect (n.r. cel al reabilitării celor două cinematografe), având în vedere starea absolut regretabilă în care se găsește Vasluiul în vremea lucrărilor la rețeaua de apă canal și știu că, la cum arată orașul, este ultimul lucru la care se gândesc vasluienii, dar e important că noi, în Partidul Național Liberal, ne urmărim proiectele care sunt, firește, în beneficiul cetățenilor”, a spus deputatul la finalul postării sale pe Facebook.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

6 COMENTARII

  1. Bani cheltuiti degeaga. Cine credeti ca mai merge la cinematograf ???? Este cel de la Silver mall si tot gol este. Dar Polak nu mai are de ce se lua si se baga si el in seama. Domnilor consilieri locali nu aruncati banii pe ,,fereastra””. Mai bine ati darama garajele si ati mai amenaja niste locuri de parcare. Cheltuiti banii pe ce este folositor, nu ingropati banii contribuabililor in ceva care oricum vor sta inchise….

  2. Si daca reabiliteaza cinematografele credeti ca o sa fie rentabile la Vaslui ? O sa fie subventionate de Consiliul Local, tot din banii nostri si vor angaja directori si restul personalului dintre rude si prieteni ori membri PNL ca doar au majoritatea in CL. asa ca nu va bucurat daca sunteti simpli cetateni ca tot noi vom suporta costurile reparatiilor si salariile lipitorilor de afise electorale. Domnul Polak isi va da demisia din functiile publice sau va plati salariile angajatilor celor doua cinematografe daca nu sunt rentabile ?

  3. Poza de la independenta nu maieste actuala.acum are paravan, de betivi.chiar ma bucuram ca s-a inchis barul din independenta unde se adunau toti hotii, ciorditorii si dependentii de pacanele.Iaca nu a durat mult si a aparut alta bomba, chiar este un fel de sfidare la adresa locatarilor din zona si a RADEF…ca se pot face bani si altfel.Poate rade gunoiulala de bar cica se numeste Muncitoresc…vai de curu lui tigan (asa am inteles) ca ar fi care ilare cara bautura cu masina mica am vazut.cumpara cu 2 lei de la kaufland si la prosti le da cu 5 lei sticla.sa macacin rasa lui de hot.am inteles ca o iesit o bataie, un scandalacolo de ce nu il ichide?ma tavaleam pe jos de bucurie cand inzona asta au inchis toate barurile si crasmele.la vascovin, la Costica care este vis-a-vis de barul Muncitoresc(adica o bomba de puturosi si nespalati)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.