spot_imgspot_img
7.5 C
Vaslui
26-feb.-2024

Cinematografele “Modern” și “Independența”, preluate de Consiliul Local Vaslui

- Advertisement -
BANI… Consiliul Local are la dispoziție maxim 4 ani pentru a asigura investițiile necesare reabilitării, dotării și modernizării sălilor de spectacol cinematografic preluate (foto Cinema Independenta, sursa foto: tudorgiurgiu.ro)

PROIECTE… Cinematografele “Modern” și “Independența” au fost preluate de Consiliul Local Vaslui. Anunțul a fost făcut ieri, în mediul online, de Primăria municipiului Vaslui. Edilul Vasile Pavăl a semnat pe 14 septembrie Protocolul de predare-primire între Regia Autonomă de Distribuție și Exploatare a Filmelor România (RADEF) și municipiul Vaslui. “Conform prevederilor legale, Consiliul Local are la dispoziție maxim 4 ani pentru a asigura investițiile necesare reabilitării, dotării și modernizării sălilor de spectacol cinematografic preluate. Cele două obiective se află într-o avansată stare de degradare și fac obiectul preocupării autorității publice locale și cetățenilor municipiului de mai mulți ani de zile”, a transmis Primăria municipiului Vaslui. La finalul anului trecut, edilul Vasile Pavăl anunța că, potrivit expertizelor tehnice efectuate la cele două cinematografe, doar unul dintre ele are șanse mari să fie salvat. „Cinematograful „Modern” este propus de expertul tehnic pentru demolare, pentru că nu rezistă decât cu niște costuri imense. Cinematograful „Independența” poate fi reabilitat”, spunea primarul.

Cinema Modern

Cele două cinematografe au fost construite în timpul comunismului și sunt proprietatea Centrului National al Cinematografiei. Primul a fost Cinema „Modern”, cu 400-500 de locuri, iar următorul, mult mai mare și mai modern, „Independența”, a fost construit în perioada anilor ’80. După Revoluție, cele două cinematografe au intrat în declin și, prin 1995, s-au închis de tot. Prin 1996, s-a încercat preluarea fostului cinematograf Modern către o firmă privată, care a făcut aici discotecă, un bar și spatii pentru petrecerea timpului liber. Afacerea a durat doi ani, după care clădirea a fost închisă.

„Destinația finală a celor două cinematografe, stabilită în urma consultării cetățenilor municipiului Vaslui”

În campania electorală pentru alegerile locale din 2020, liberalii vasluieni și-au luat angajamentul că vor rezolva problemele cinematografelor lăsate în paragină. Astfel, la începutul anului trecut, consilierii locali au hotărât, la inițiativa celor de la PNL, preluarea acestora în baza unui acord între RADEF și UAT Vaslui. Argumentele acestora au fost următoarele: „Clădirile celor două cinematografe fac parte din patrimoniul imobiliar al municipiului Vaslui și trebuie utilizate în folosul cetățenilor vasluieni și a celor din comunele limitrofe. Menționăm faptul că aceste clădiri se află într-o stare avansată de degradare și reprezintă focare de infecție, sunt adăpost pentru oamenii străzii și se constituie într-un real pericol pentru cetățenii din municipiul Vaslui. Înainte de închiderea definitivă, cinematograful „Modern” a fost utilizat cu acceptul RADEF ca discotecă și bar, schimbându-se destinația inițială de cinematograf. După preluarea lor de UAT Vaslui, se impune efectuarea de urgență a unor expertize care să arate starea reală a clădirilor. Clădirile celor două cinematografe pot căpăta diferite utilizări, cel puțin unul putând rămâne cu destinația sa inițială de cinematograf, bineînțeles cu reabilitarea și modernizările necesare. Destinația finală a celor două cinematografe va fi stabilită în urma consultării cetățenilor municipiului Vaslui”, se explica în proiectul de hotărâre privind preluarea celor două cinematografe.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

6 COMENTARII

 1. daca are grup sanitar , apa curenta , mai trebuie o centrala pt. incalzit si,,, se pot face spatii pentru intilniri intime. sex . clienti sint suficienti … si e si la dos . Daca vin consumatorii de la Femina si cei de linga judecatorie .. afacerea merge stass.

 2. Dinamitate, punct și de la capăt. Sa facă doua clădiri moderne independente energetic. Unul dintre ele poate fi destinat elevilor pentru activități extra școlare. Celalalt poate fi destinat vârstnicilor.

  • pentru activitatile de educatie pentru sanatate , sexual- financiara . … Saracii elevi … si cind fac 18 ani PAAAAAA!!!!!! pleaca dincolo.
   mult mai multi sint acum care l pling pe nea Nicu .. . si… asteapata locuri de munca pentru absolventi ,, si salarii cu care sa poata trai in tara ..
   uraaa.. acum cu alte chestii de educatie si inainte de revolutie toti erau pregatiti sa faca fata la locul de munca .
   Mucles !!!!!!!

   • Spuse Turtă și mai luă o gură de asfalt! Băi Muclessuu’ lu’ pistol cu apă, da ‘ cu copiii de generală ce sa facem? Sa ii învățăm de pe acum să plece afară? Sau să mergem să plângem împreună în față la Clubul Elevilor, care a devenit o ruină? Mai lasă-ne’n pana mea cu ideile tale de creier prăjit! Nu a zis nimeni ca nu se trăiește mai bine afară! Dar cu cei ce vor să rămână în țară ce facem! PS: am un poster cu nea’ Nicu! Dacă îți trebuie ti-l dau să-l pui lângă icoana cu Iisus Hristos.

 3. Sa mai facem ceva pentru săracii care joaca table la celelalte centre.. Eventual un centru de comandă, sa nu i deranjeze praful, curentul cum se vaită permanent la centrul de table și rummy la Prietenia sau cum se cheamă aia de lângă hotel Europa… Altul ii este scopul ăluia, nu jucatul tablelor și rummy ului în perioada rece… Asa că, la Modern n ar fi rău să facem ceva pentru ei săracii, mai ales ca i apropie de Secu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.