33.1 C
Vaslui
02-iul.-2022

Cinematograful Dacia de la Huși, în prag de inaugurare! (FOTO)

INAUGURARE… După aproape 40 de ani, cinematograful Dacia va fi din nou un loc frumos și atractiv pentru hușeni, acesta este foarte aproape de a fi inaugurat!

SEMNE BUNE… Se lucrează la proiectul de modernizare a cinematografului “Dacia” din municipiul Huși, iar câteva fotografii din interiorul clădirii, postate pe internet de consilierul primarului, Sergiu Boeru, au bucurat localnicii. Chiar dacă poate lucrările nu vor fi gata în iunie, așa cum s-a spus inițial, dat fiind faptul că a fost o perioadă dificilă inclusiv cu prețurile materialelor de construcții, imaginile arată că mult n-ar mai fi până când hușenii vor putea vedea din nou un film bun în sălile cinematografului atât de îndrăgit. Au fost și unii care au profitat de context, pentru a le reaminti aleșilor și de baza de agrement “Recea”, care este, de asemenea, un alt simbol al nostalgiei locale. „Din ce am observat, cel mai mult lumea suferă după acele piscine de la Recea. Cred că în cel mult 2 ani s-ar fi amortizat investiția”, a scris Mihai în „Caietul de reclamații – Primăria Huși”. Dacă va fi sau nu modernizat și strandul de la Recea, rămâne de văzut, însă cert este că în acea zonă, Primăria va construi cu certitudine un teatru de vară, cu fonduri obținute prin Ministerul Dezvoltării.

Hușenii așteaptă ca anul acesta, cinematograful Dacia, în forma sa modernă și, din ceea ce spun cei care au aflat detaliile tehnice de realizare, adaptată la tehnologiile actuale, să fie inagurat. Unii au spus că luna iunie va fi momentul finalizării lucrărilor, însă mai este de muncă. Nu mult, spun localnicii care au văzut fotografiile din interior cinematografului, postate de consilierul primarului, Sergiu Boeru. Alături de imaginile din interiorul sălilor de spectacol, Sergiu Boeru a scris: “Așa arată astăzi sălile în care vom păși, cât de curand, printre legende și fantezii. Fiind un copil crescut lângă acest cinematograf, pot spune ca astăzi am trăit un sentiment extraordinar”. Reacțiile oamenilor au fost optimiste, pentru că nu este localnic născut sau crescut în Huși înainte de Revoluție, care să nu fie legat sufletește de acest loc. În perioada de până în decembrie 1989 și chiar câțiva ani după, cinematograful Dacia era una din puținele atracții locale și poate de aceea au refuzat să accepte ideea că bătrânul cinematograf va ajunge doar o ruină.

După aproape 40 de ani, cinematograful Dacia va fi din nou un loc frumos și atractiv pentru hușeni!

Au fost multe contre politice la nivelul Consiliului Local, între primarul Ioan Ciupilan și liberali, pe tema reabilității cinematografului Dacia, pe care ambele tabere și-o doreau, dar fiecare părea să aibă soluții diferite. Primarul Ioan Ciupilan a reușit să obțină investiția de 1,1 milioane de euro și astfel lucrările au început din martie anul trecut. Proiectul a fost realizat prin Compania Națională de Investiții. Vechea clădire fusese dată în folosință în 1983, iar la vremea aceea era un loc modern, cu două săli, A și B, cu 300, respectiv 180 de locuri. După 1990, pe fondul lipsei de întreținere corespunzătoare și a unor reabilitări periodice, clădirea s-a degradat și era deja considerată un focar de infecție în centrul orașului. Proiectul modernizării din temelii a cinematografului a fost o surpriză plăcută pentru localnici.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. Acum ne uitam la filme de acasa din fotoliu nu ne mai deplasam pina la cinematograf sa mai dam si bani ca si asa nu avem de unde cu salariile si pensiile din Romania. Parca vad ca sala sta goala si ici colo cite un loc ocupat pentru vizionare de film. Nu v-a merge, o sa o foloseasca sala la alte evenimente si acelea putine.

    • Ce tristete pe tine..ce pesimism…ce jale. Probabil esti o persoana foarte trista si plictisitoare. Si apoi poti sa te inchizi in casa si sa bagi banii la saltea cat vrei. Timpul trece..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here