24 C
Vaslui
04-iul.-2022

Ciolacu susţine că PSD şi PNL vor merge la Iohannis cu două soluţii de premier: E varianta prin rotaţie a preşedinţilor celor două partide

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, după întâlnirea cu PNL, că formaţiunile în jurul căreia urmează să se formeze noua coaliţie s-ar putea prezenta cu două propuneri de premier la discuţiile cu preşedintele Klaus Iohannis. “E varianta prin rotaţie a preşedinţilor celor două partide”.
Ştiţi foarte bine că preşedintele e îndreptăţit prin Constituţie să desemneze premierul”, a completat liderul PSD. Întrebat dacă există posibilitatea ca propunerea pentru funcţia de premier să provină din rândul unui singur partid, Ciolacu a spus: „E posibil”.   Referitor la modalitatea în care ar urma să se realizeze creşterea pensiilor, social-democratul a precizat: „Vom veni după următoarea şedinţă, după ce avem toate calculele, vom veni cu procedura ca să înteleagă toată lumea”.

Ciolacu: Luxul şi prostia, de obicei, se plătesc

„Există active de lux în România şi noi considerăm că trebuiesc impozitate. Exista venituri excepţionale. Dacă ajungi să câştigi peste un milion de euro, pe persoană fizica, vă dau un exemplu, e normal să existe o taxa de solidaritate. Nu a vorbin nimeni de taxe noi, ci de o taxa modica pe care si-o pot permite anumite persoane sa o plateasca. Exista o discrepnanta imensa si nu se atinge nimeni de veniturile clasei medii din Romania. Se vorbeşte mult în România de cota unica, daca am putea lamuri care e cota unica pentru ca eu nu o mai pot lamuri foarte bine, e si 10, si 16. Încercam sa facem ordine in aceasta abordare, sa o echilibram, nu inseamna ca e taxa noua. Cred ca la acele exceptii din codul fiscal va trebui sa renuntam la un moment dat si sa avem un sistem unic. Luxul si prostia, de obicei, se platesc”, a mai spus Ciolacu.

Citeste mai mult: adev.ro/r2k8vc

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here