spot_imgspot_img
14.9 C
Vaslui
23-feb.-2024

Circ monstru de la locurile de parcare: om de afaceri cunoscut, scandal cu locatarii blocului pe care l-a construit! (FOTO)

- Advertisement -

CONFLICT… Un cunoscut om de afaceri din Vaslui și fiul său au fost implicați duminică seara într-un scandal de pomină. Este vorba despre Paul Hordilă, antreprenorul care a construit blocul de lângă Piața Traian. Totul a pornit din cauza locurilor de parcare insuficiente pentru locatari: deși clădirea figurează cu șapte locuri la Primărie, doar trei sunt disponibile, pentru că patru locuri ar fi ocupate de Paul Hordilă, două dintre ele având și blocatoare. Sătulă de această situație, o vasluiancă ce locuiește în blocul respectiv și-a parcat duminică seara mașina chiar în fața blocatoarelor montate de Hordilă. Când a văzut, omul de afaceri a sunat la Poliția Locală. În câteva minute, în parcare s-au adunat mai mulți locatari ai blocului, printre care și persoana care blocase accesul către locurile de parcare ale lui Hordilă. “Am obosit să tot fac sesizări la instituțiile statului, ca să ia măsuri pentru că nu e în regulă ce se întâmplă acolo. Nimeni nu m-a băgat în seamă. El tot timpul se lăuda că are pile, relații și bani, că nimeni nu are ce să-i facă. Sunt șapte locuri de parcare, dar patru dintre ele sunt ocupate de el, noi unde să parcăm? Duminică seara au fost discuții aprinse, m-au înjurat, fiul lui a sărit la bătaie, unui vecin i-a zis că îl bagă în scaun cu rotile. Nu se poate așa ceva”, a povestit vasluianca ce blocase accesul către locurile de parcare ale lui Hordilă. Omul de afaceri și fiul lui au fost amendați cu câte 3000 lei pentru injuriile aduse vasluiencei. Ziarul Vremea Nouă l-a contactat pe Paul Hordilă pentru un punct de vedere, însă a refuzat să dea detalii: “Nu a fost un incident. Se mai blochează acolo parcarea, este ceva mai vechi, nimic deosebit. Nu am ce să vă spun mai mult”.

Blocul de lângă Piața Traian generează primele mari scandaluri. Vasluienii care și-au cumpărat apartamente în el sunt extrem de nemulțumiți că nu au unde să-și parcheze mașinile. Au depus, de-a lungul timpului, mai multe sesizări, însă în zadar. Poliția Locală le-a zis că, fiind un domeniu privat, nu are nicio competență în rezolvarea conflictului. De la Primărie, un locatar a primit o răspuns potrivit căruia “imobilul a fost recepționat cu un număr de șapte locuri pentru a deservi toți locatarii imobilului”. De asemenea, primăria i-a îndemnat să-și înființeze asociație de proprietari pentru rezolvarea problemelor imobilului. “Blocul acela nu trebuia construit niciodată acolo, în acea zonă. Toată lumea se întreabă cum a primit autorizațiile, cum a reușit să construiască șase etaje, deși inițial primise aprobare doar pentru trei etaje. Sunt multe nemulțumiri cu privire la acest bloc și, pentru că eu tot i le-am semnalat, a acceptat să îmi cumpere apartamentul. I l-am vândut, dar nu mi-a dat toți banii. Una dintre problemele majore a fost cea cu locurile de parcare. Noi practic nu mai existăm acolo, pentru că două locuri au blocatoare puse de el, un loc este ocupat de mașina lui, în spate sunt rezervate două locuri pentru spațiul comercial închiriat de el, noi unde să mai parcăm?”, se întreabă unul dintre vasluienii care locuiesc în blocul construit de Paul Hordilă.

“Paul Hordilă a venit spre mine și mi-a zis că poate îmi… una”

Din cauza locurilor de parcare insuficiente, duminică seara a început un adevărat scandal. “Neavând unde să parchez, am parcat în fața celor două locuri blocate. Nu a trecut mult timp, că m-a sunat un vecin. <Ai avut deranj cu Hordilă?>, m-a întrebat. A văzut că am parcat mașina în dreptul blocatoarelor și Paul Hordilă era acolo cu fiul lui și domnii de la Poliția Locală. <Hai jos!>, mi-a zis. Am încercat să-i explic că am obosit să mă cert cu ei. Poliția Locală nu are competență să rezolve un astfel de conflict, pentru că e proprietate privată. Singura soluție va fi să mergem în instanță, altă rezolvare nu văd. Până la urmă, am coborât și, vă dați seama, m-au înjurat, fiul lui a sărit la bătaie, unui vecin i-a zis că îl bagă în scaun cu rotile. Paul Hordilă a venit spre mine și mi-a zis că poate îmi… una. I-am zis că nu mă gândeam vreodată că o să fie atât de imbecil să facă gestul acela cu mine de față cu atâta lume, cu Poliția Locală. Și am sunat la 112… A venit Poliția Națională, a luat declarații, le-a dat amenzi… A doua zi, Paul Hordilă și fiul lui au sunat, din nou, la Poliție. Aceeași poveste: am parcat în fața blocatoarelor puse de ei. Am fost și le-am făcut plângere la Poliție pentru amenințare. Nu este deloc în regulă ce se întâmplă”, a explicat una dintre locatarele blocului de lângă Traian.

Bloc cu penthouse de 5 stele pe acoperiș, închiriat pe Booking

Locatarii blocului spun că cele două locurile cu blocatoare sunt rezervate pentru o altă afacere ciudată: un penthouse de cinci stele, construit pe acoperișul clădirii, acolo unde, în documentele depuse la Primărie, ar figura un simplu uscător. Apartamentul de lux este închiriat cu 700 de lei pe noapte. Duminică seara, penthouse-ul era închiriat unui om de afaceri care venise cu o mașină de lux și îi ceruse două locuri de parcare. “Când am cumpărat apartamentul, noi ne-am exprimat acordul cu privire la faptul că suntem de acord să se construiască pe acoperis o terasă și/sau o mansardă. Dar nicăieri nu scrie că noi cedăm acoperișul către firma sa. El a construit un penthouse, iar la etajul 6, unde erau niște scări ce duceau la acoperiș, au pus o ușă cu cod de acces și îl închiriază pe Booking. Apartamentul este pe suprafața pentru care locatarii plătesc impozit. Deci, au construit un penthouse fără acordul locatarilor și al primăriei. Din ce am înțeles, în documentele de la Primărie figurează că e un uscător”, a mai explicat una dintre locatarele blocului de lângă Traian.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

10 COMENTARII

  1. Daca tot li s-au marit sdalariile celor de la primaria lu Paval sa vina cei de la urbanism sa explice la oamenii din bloc cum sta treaba cu locurile de parcare si cu penthousul de 5* de deasupra blocului fara sa aiba acordul vecinilor

  2. O adunătură de prosti în orașul ăsta…iaca ce a adus ” democratia” scandal pentru că au construit fara autorizația…un bloc ” dublu ” pe înălțime….se cearta de la locuri de parcare….parca sunt niste copchii…ar fi recomandat sa-ti lasi masina la distanță mai mare de casa sa mai faci miscare sa nu ajungi ca porcul de Crăciun de gras/a….

  3. Daca este adevarat ce spune acea doamna, ca blocul trebuia sa aiba doar 3 etaje iar deasupra doar uscator, cum au verificat respectarea autorizatiei de constructii cind au receptionat blocul inspectorii de la Ispectoratul de Stat in Constructii ?

  4. La construcția acelui bloc l-am văzut pe Seby băiatul primarului Pavăl cu vreo 2-3 muncitori care lucrau la interioare la pus gresie și faianță. Oare patronul Paul Hordilă o fi scos la licitație lucrarea sau i-a dat-o fiului primarului prin încredințare directă?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.