spot_img
27.5 C
Vaslui
14-iul.-2024
spot_img

Circ tigãnesc online, la CLM Bârlad! (VIDEO)

- Advertisement -

BRAVO, AI STIL! Consilierii locali ai municipiului Bârlad s-au întrunit ieri în prima sedintã online din istoria institutiei CLM, o provocare tehnologicã mult prea mare pentru unii dintre alesii urbei noastre. Sorinel Rãducanu ( PSD), de pildã, a avut mult de furcã pânã sã poatã fi „vizibil” la sedinta extraordinarã si virtualã, dar si când a intrat … a rupt stilul! Consilierul Rãducanu l-a luat în colimator pe primarul Dumitru Boros, acuzându-l cã nu are grija unor rromi, apropiati lui. Zadarnic i-a spus primarul Boros cã persoanele în cauzã nu mai sunt la ajutorul social întrucât nu s-au înscris sã facã zilele de muncã obligatorii, cã „liderul” rromilor Pro-Europa s-a burzuluit nevoie mare. Ba, la un moment dat, Rãducanu i s-a adresat unui coleg de consiliu, director adjunct al Liceului Tehnologic Petru Rares, prof. Ionut Pasat, cu urmãtoarea retoricã: „Nesâmtât! Asta-i întrebare de om TÂMPIT”. Bravo, ai stil domnule Rãducanu!

Ieri a avut loc la Bârlad o mare premierã! Epidemia de coronavirus si starea de urgentã instituitã în aceastã perioadã, i-a pus pe cei 21 de consilieri locali ai CLM Bârlad în imposibilitatea de a se vedea fatã în fatã în sala de sedinte! Asa cã, pentru prima datã în istoria institutiei CLM, sedinta s-a desfãsurat online, în stil videoconferintã. Cu chiu, cu vai, s-au logat si au intrat pe tablete sau laptopurile personale de acasã, 16 consilieri locali, unii cu destulã greutate fiind „vizibili”, ca Sorinel Rãducanu, care a stat mare parte din sedintã doar audio, nu si video. Iar altii, ca Andrei Huiban de exemplu, consilier PSD si „lider” autoproclamat al gruplui de consilieri PSD, a intrat câteva minute, înainte de începerea sedintei iar apoi a dispãrut de pe ecrane, în neant, fiind absent de la sedinta online. În final, cu 16 consilieri adunati pe ecran, sedinta a avut cvorum si s-a desfãsurat mult mai linistitã ca atunci când sunt adunati consilierii fatã în fatã cu camerele de filmat îndreptate spre ei! Toate proiectele de hotãrâre au trecut, fãrã prea multe comentarii! Dar, când sã se termine sedinta, a apãrut în sfârsit pe ecrane si consilierul PSD Sorinel Rãducanu, liderul rromilor Pro-Europa, care zor nevoie voia un rãspuns de la primarul Dumitru Boros! Si a început circul! Fãrã de care CLM Bârlad nu are sare si piper!

„Nesîmtât, asta-i întrebare de om tâmpit!”

Discutia dintre consilierul Sorinel Rãducanu si primarul Dumitru Boros a decurs la cei mai înalti… decibeli. Fiind acasã, cu cei din familia sa, consilierul Rãducanu si-a umflat „stilul” la fel ca pirandele fustele când sunt nervoase si îsi pun poalele în cap, ca sã le arate el celor dragi cât de „tare” este el! „Ne batem joc unii de altii! Domnule primar, v-am înaintat o adresã pe 25 martie pentru cã ati alocat un buget de 1 500 000 de lei pentru persoanele vulnerabile si cele peste 65 de ani. V-am spus cã mai sunt si alte categorii de oameni, ar trebui luati în consideratie. V-am cerut sã dati ajutor la persoanele cu ajutorul social suspendat sau persoane care stau multe în spatii mici. Solicitãm dezinfectarea celor douã imobile unde sunt locuinte sociale. Dar n-am primit niciun rãspuns!”, a cerut imperios Sorinel Rãducanu. Primarul Boros i-a rãspuns clar cã s-au dezinfectat cele douã imobile, iar pentru categoriile de care spune el, se va face o comisie si se va decide în urma anchetelor sociale dacã se poate da ceva, dacã mai sunt resurse. Primarul i-a tot spus cã a trimis o adresã de rãspuns, dar Rãducanu nu a ascultat niciun moment rãspunsurile primarului, intervenind peste primar si tipând, aproape isteric la edilul Bârladului! Cã doar era acasã la el, iar familia lui trebuia sã vadã cum pune el la punct primarul si consilierii locali liberali! Primarul a lãsat-o pe viceprimãrita Roxana Miron Feraru sã discute cu Sorinel Rãducanu. Aceasta l-a informat pe consilierul rebel al rromilor cã existã în planul Directiei de Asistentã Socialã sã fie ajutati toti cei aflati în dificultate. „Atentie ce vreau eu! Vreau rãspuns oficial la hârtia mea! De ce nu mi-ati rãspuns la ea??”. A tinut-o una si bunã Rãducanu: a continuat sã tipe la primar fãrã ca acesta sã poatã riposta, iar discutia s-a transformat exact într-o ceartã tigãneascã clasicã! Care s-a terminat apoteotic! Ionel Pasat, profesor si director adjunct al Liceului Tehnologic „Petru Rares„ din Bârlad si consilier PNL l-a întrebat, cu greu, pe Sorinel Rãducanu: „Domnule, puteti sã-mi spuneti, cei pe care îi sustineti dumneavoastrã, prin acea adresã, cum s-au descurcat pânã acum?”, a fost întrebarea adresatã lui Rãducanu. S-a lãsat o liniste mormântalã, semn cã întrebarea era bine adresatã, iar când i-a revenit glasul consilierului rromilor pro Europa, acesta a grãit apãsat: „Nesîmtât! Asta-i întrebare de om tâmpit!”. Uluiti, ceilalti consilieri locali au rãmas fãrã cuvinte, iar presedinta de sedintã, Carmen Bularda, a pus punct sedintei online si circului fãcut de Sorinel Rãducanu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.