0.5 C
Vaslui
06-dec.-2022

Circul disperarii

- Advertisement -

O femeie a amenintat cã se aruncã de pe blocul ANL din Bârlad

DISPERATÃ… Liliana Pletosu, de 40 de ani, din municipiul Bârlad, proaspãtã locatarã a unei locuinte sociale datã de Primãria din localitate, a pus pe jar ieri politia, ambulanta si pompierii, amenintând cã se aruncã de pe un stâlp de sustinere a unei antene, aflat lângã blocul ANL de pe strada Vasile Pârvan. Femeia s-a urcat pe acel stâlp, la circa 15 m de sol si cerea sã discute numai cu sefa Directiei de Asistentã Socialã (DAS), Liliana Platon, din cadrul Primãriei Bârlad sustinând cã numai ea îi poate da de mâncare si îi va face dreptate. S-a dovedit cã femeia, de etnie rromã, are pe lângã sapte copii minori si o datorie de 3000 de lei la Primãrie, ea obtinând locuinta socialã pe nedrept.

Liliana Pletosu a gãsit de cuviintã sã-si strige nemultumirile de “la înãltime”, atârnatã de un stâlp de sustinere a unei antene,în jur de orele 12,00. Aceasta era nemultumitã cã reprezentantii Primãriei i-au sistat, atât ei cât si celor sapte copii minori pe care îi are, masa zilnicã pe care o primea la Cantina de Ajutor Social din cadrul DAS Bârlad. “Nu am cu ce sã-mi hrãnesc copiii, dacã nu primesc masa înapoi, mã arunc, pe cuvântul meu cã mã arunc!”, a strigat fãrã oprire timp de jumãtate de orã, cerând sã vinã “doamna Platon”, cã numai ea poate sã îi rezolve problema. Dupã aproape o orã, femeia a fost convinsã de agentul sef principal Lucian Bârgãu, din cadrul Politiei de proximitate din Bârlad, sã coboare, ea fiind ajutatã de pompieri, preluatã de ambulantã si internatã în cele din urmã la Sectia Psihiatrie a Spitalului de Urgentã “Elena Beldiman” din Bârlad.

“Nu vom ceda presiunilor pentru a nu crea precedente periculoase”

Liliana Platon, directorul DAS Bârlad, a declarat cã Liliana Pletosu, de etnie rromã a pierdut masa la cantinã pentru cã a fãcut acum o lunã cerere pentru a beneficia de ajutor social. “Mai mult, în ciuda recomandãrii mele, aceastã femeie, Liliana Pletosu a primit, în urmã cu doi ani, loc de casã si materiale de constructie, în valoare de 3000 de lei, pentru a-si construi o casã. Numai cã, dupã ce a primit aceste facilitãti, ea a vândut si locul de casã si materialele de constructie primite, fiind una dintre locatarele ilegale de la ghetou. În urmã cu câteva luni, când s-au fãcut repartitiile la locuintele sociale construite de Primãria Bârlad, ea a amenintat din nou autoritãtile cã se omoarã dacã nu i se dã locuintã socialã si ei. Acestia au cedat si i-au acordat un apartament, urmând ca ea sã înapoieze cei 3000 de lei datorati bugetului local, fiindu-i retinuti din ajutorul social, pentru care a fãcut cerere. Ea avea o masã pentru cei 7 copii, de la Cantina de Ajutor Social, masã care acum i-a fost sistatã pentru cã nu putem acorda si masã la cantinã si ajutor social. Ea ne-a mai amenintat cã se omoarã, însã nu putem ceda, pentru cã am crea un precedent si vor încerca toti sã ne ameninte în acest fel. Ea va primi ajutorul social solicitat începând de luna viitoare, fiindu-i retinutã datoria în rate, cãtre bugetul local”, ne-a spus Liliana Platon, directorul Directiei de Ajutor Social din cadrul Primãriei Bârlad.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.