24.4 C
Vaslui
28-iun.-2022

Cisternã cu butan-propan, la un pas de explozie!

ACCIDENT O cisternã încãrcatã cu butan-propan lichefiat s-a rãsturnat într-un sant pe DN 24 Vaslui-Iasi, în localitatea Moara Domneascã, la doar câtiva metri de casele localnicilor. Soferul cisternei sustine cã a încercat sã evite un alt conducator auto angajat în depãsire fãrã sãse asigure si, astfel, a fost nevoit sã tragã de volan. Mai multe echipaje de la ISU Vaslui au ajuns la fata locului si au luat mãsuri pentru a evita riscul unei explozii.

Soferul cisternei încarcatã cu butan-propan lichefiat povesteste cã se angajaze în depãsirea unei cãrute, moment în care un alt autoturism a facut un viraj la stânga, fãrã sã semnalizeze. Pentru a evita impactul, soferul autotrenului a tras de volan si s-a înfipt cu rotile într-un sant de pe marginea drumului. Din fericire, nimeni nu a fost ranit. Ion Iordache spune cã “dacã nu trãgeam de volan, îl luam în plin. Am evitat cât am putut. Dacã aveam vitezã îl omoram. În cisternã sunt peste 4 tone de propan. Am 25 de ani de soferie, dar niciodatã nu mi s-a întâmplat asa ceva”. La fata locului au fost trimise mai multe echipaje de la ISU Vaslui si de la Politie. “IJSU a fost solicitat sã intervinã la un eveniment rutier petrecut pe DN 24.O cisternã încãrcatã cu patru tone propan lichid a derapat în sant. Din fericire, nu au existat scurgeri din cisternã. IJSU a intervenit cu douã autospeciale cu apã si spumã pentru a evita producerea unui eveniment mai grav”, a declarat Alina Poianã, purtãror de cuvânt în cadrul IJSU Vaslui. Localnicii s-au speriat teribil, mai ales cã incidental s-a produs în apropierea caselor. “Soferul cisternei semnaliza cã depãseste. A intrat pânã la urmã în sant, altfel era moarte de om. Bine cã nu s-a întâmplat nimic. Ne-am speriat, cã am auzit o bufniturã puternicã. Cisterna are combustibil, era pericol mare dacã se fisura”, spun oamenii.

Politia a declansat o anchetã pentru a stabili gradul de vinovãtie al celor doi soferi implicati în acest eveniment rutier. Traficul între Vaslui si Iasi a fost blocat aproape o orã, pânã când autotrenul a fost scos din sant cu o betonierã de la o firmã din Vaslui.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here