spot_img
30.1 C
Vaslui
21-iul.-2024
spot_img

CITY INDEX 2024: Iașul, pe locul 6 la nivel național într-un clasament al performanței urbane

- Advertisement -

Cluj-Napoca, Bucureşti şi Sibiu sunt în fruntea clasamentului privind performanța urbană din România, conform City Index, un instrument lansat de cei de la Institutul pentru Orașe Vizionare.

Municipiul Iași ocupă a șasea poziție,  Oradea venind din urmă, pe locul șapte.  Pe de altă parte, Iașul stă bine la nivel național când vine vorba de componentele ,,Calitatea locului” și „Vibrație”.

Institutul pentru Oraşe Vizionare CITY INDEX 2024 introduce o nouă măsură a performanței urbane în România. Acest studiu amplu examinează progresul urban al celor 41 de orașe (analizate în perioada 2022-2023) care sunt centre de județ, în funcție de trei criterii principale: calitatea vieții, creșterea economică și activitatea culturală, folosind o serie de 51 de indicatori specializați (care acoperă aspecte variate ale vieţii urbane şi sunt grupaţi în trei componente principale: ,,Calitate”, ,,Prosperitate” şi ,,Vibrație”)…https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/city-index-2024-iasul-pe-locul-6-la-nivel-national-intr-un-clasament-al-performantei-urbane–1651976.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.