0.7 C
Vaslui
04-dec.-2022

Ciucă, despre discursul lui Viktor Orban de la Băile Tușnad: Declarații nedorite care nu-și au locul într-o Europă unde trăim în pace

- Advertisement -

Premierul Nicolae Ciucă a avut, joi, o primă reacție în scandalul discursului susținut sâmbătă de premierul maghiar Viktor Orban la Băile Tușnad. „Astfel de declarații nedorite nu își au locul într-o Europă unde 27 de țări tăriesc în pace și în prosperitate”, a spus Ciucă. 

Prim-ministrul a fost întrebat dacă va avea loc vreo discuție în Coaliție, însă s-a rezumat doar să critice discursul lui Orban.

„Românii sunt un popor primitor și s-a văzut asta în contextul războiului. România este percepută ca o țară unde trăiesc laolaltă mai multe etnii și trăiesc foarte bine în liniște și în pace. Astfel de declarații nedorite nu își au locul într-o Europă unde 27 de țări trăiesc în pace și în prosperitate”, a spus prim-ministrul.

„Aici din inima Ardealului doresc să întăresc mesajul meu pentru toleranță, pentru înțelepciune, pentru solidaritate, pentru respectarea valorilor europene și am convingerea că noi toți, uitându-ne în istorie, putem să înțelegem că ceea ce ne unește este mult mai important decât ceea ce ne dezbină”, a mai spus premierul.

Miercuri, președintele PSD Marcel Ciolacu a spus că discursul premierului ungar Viktor Orban la Băile Tușnad a fost o jignire nu doar pentru români, ci pentru toată lumea. El a spus că vor fi discuții în coaliție, dar că s-a așteptat ca liderul UDMR Kelemen Hunor să fi avut „imediat” o reacție…https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/ciuca-despre-discrusul-lui-viktor-orban-de-la-baile-tusnad-declaratii-nedorite-care-nu-si-au-locul-intr-o-europa-unde-traim-in-pace-2028635

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.