11.6 C
Vaslui
20-mai-2022

Ciucă: Un avion Tarom va zbura la Pretoria și va aduce românii blocați acolo. Pe locurile libere vom lua și alți cetățeni europeni

Miniștrii Cabinetului Nicolae Ciucă s-au întrunit duminică în ședință de guvern, la ora 11.15, pentru a lua în discuție măsuri care se impun în contextul apariției noii variante Omicron a virusului SARS-CoV-2. Și Comitetul Național pentru Situații de Urgență s-a reunit tot duminică, pentru actualizarea listei statelor de risc epidemiologic. Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că un avion Tarom va zbura în Africa de Sud pentru recuperarea cetățenilor români blocați din cauza tulpinii Omicron. 

ACTUALIZARE 13.25 Guvernul a adoptat duminică o hotărâre pentru modificarea și completarea anexei nr. 3 la Hotărârea Guvernului nr. 1183/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 9 noiembrie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, potrivit unui comunicat de presă.

Malawi a fost inclusă pe lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat, alături de celelalte țări din sudul Africii, unde a fost identificată prezența tulpinii Omicron a virusului SARS-CoV-2.

Țările pe lista cu risc epidemiologic ridicat sunt: Africa de Sud, Botswana, Zimbabwe, Namibia, Leshoto, Eswatini (fostă Swaziland), Mozambic și Malawi. …https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/sedinta-de-guvern-duminica-pe-tema-variantei-omicron-1752289

Reclamăspot_img
Reclamăspot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here