“Ciuperca neagră” a ucis peste 4.300 de oameni în India

Peste 4.300 de oameni au murit în India după ce s-au infectat cu “ciupercă neagră”, țara asiatică confruntându-se cu o epidemie a acestei boli.

India a raportat 45.374 de cazuri din această infecție rară și periculoasă, denumită Mucormycosis, a anunțat Mansukh Mandaviya, ministrul Sănătății, potrivit BBC.

Aproape jumătate dintre cei bolnavi încă se află sub tratament. În majoritatea cazurilor este vorba de pacienți COVID-19 recuperați sau aflați în recuperare.

Doctorii spune că ciuperca are legătură cu steroizii folosiți pentru tratarea COVID-19, iar diabeticii sunt cei mai expuși.

Infecția afectează sinusurile, creierul și plămânii și poate fi fatală în cazul bolnavilor diabetici sau a celor care au sistemul imunitar compromis, precum bolnavii de cancer sau oamenii cu HIV/SIDA. Potrivit medicilor, infecția cu “ciupercă neagră” pare să apară după 2-3 săptămâni de la vindecarea de COVID-19.

Datele oficiale arată că statele Maharashtra, Gujarat, Tamil Nadu și Rajasthan au raportat cele mai multe cazuri. În Maharashtra și Gujarat s-au întregistrat 1.785 de morți din numărul total al victimelor.

Raghuraj Hegde, un chirurg oftalmolog din Bangalore care a tratat mai mulți pacienți cu Mucormycosis, a declarat pentru BBC că numărul “bolnavilor și morților este puternic subevaluat”. …https://www.digi24.ro/stiri/externe/ciuperca-neagra-a-ucis-peste-4-300-de-oameni-in-india-1606123
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ