spot_imgspot_img
19.5 C
Vaslui
27-sept.-2023

CJ Vaslui cumpără containere în valoare de peste 50.000 de euro pentru Centrul Militar Județean Vaslui

- Advertisement -
INVESTIȚIE… După ce actuala clădire a Centrului Militar Județean Vaslui va intra în proces de reabilitare, personalul militar își va desfășura activitatea în containere tip birou, pe care Consiliul Județean le va cumpăra cu peste 50.000 de euro.

MUTARE… Consiliul Județean Vaslui suplimentează suma alocată capitolului “Apărare” cu 252.500 lei, bani care vor fi folosiți pentru achiziționarea a opt containere tip birou și un container tip grup sanitar. În aceste containere își va desfășura activitatea personalul Centrului Militar Județean Vaslui, după ce clădirea aflată în centrul municipiului Vaslui va intra într-un amplu proces de reabilitare. S-a ajuns în situația de a se cumpăra containere din cauză că instituția condusă de Dumitru Buzatu nu a găsit un alt spațiu unde militarii să fie mutați pe durata lucrărilor la clădire.

Consilierii județeni vasluieni au aprobat, încă din luna februarie 2021, reabilitarea clădirii Centrului Militar Județean, monument istoric, pentru care au alocat suma de 2,7 milioane de lei. Pandemia a tot amânat începerea lucrărilor, însă în această perioadă instituția a reluat implementarea obiectivului de investiție, numai că nu are unde-și muta personalul. Cum Consiliul Județean Vaslui deține dreptul de administrare asupra imobilului Centrul Militar Județean Vaslui și are calitatea de autoritate contractantă, din partea instituției condusă de Dumitru Buzatu s-a venit cu soluția de a se achiziționa nouă containere, în valoare totală de 252.500 lei. “La această dată, în cadrul instituției se implementează obiectivul de investiție <<Lucrări pentru stoparea degradărilor la clădirea Centrului Militar Județean Vaslui>>. Deoarece nu am identificat spații în care personalul să poată fi mutat pentru desfășurarea activității specifice, am identificat soluția de a achiziționa un număr de opt containere tip birou (240.000 lei) și un container tip grup sanitar (12.500 lei)”, se arată în referatul de aprobare la proiectul de hotărâre privind rectificarea a II-a a bugetului local al județului Vaslui, pe anul 2023, proiect pe care consilierii l-au votat în ședința de marți. Casa Popescu, azi Centrul Militar Județean Vaslui, este inclusă pe lista monumentelor istorice din județul Vaslui. Construit în anul 1891, imobilul se află într-o stare avansată de degradare, din cauza preluării necorespunzătoare a apei meteorice și a infiltrațiilor din acoperiș și fațade.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

  1. E clădire istorică, de asta se reabilitează, deștepților. Clădirea de alaturi, unde sunt jocurile, nu a fost reabilitată? Și arată ok…așa că uai Buzatu, nu te lua după prosti😉👍

  2. Clădirea trebuie demolată și construită una nouă.
    Ce reconsolidări la clădiri de 132 de ani? De spitalul vechi-străvechi v-ați apucat? Sau tot pe hârtie rămâne??
    Ce vă mai place să cârpiți vechiturile ,nimic nou să nu lăsați în urma voastră!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.