18.2 C
Vaslui
03-oct.-2022

CJP Vaslui va tine audiente sãptãmânale la Husi!

- Advertisement -

VESTE Cum noul director al Case Judetene de Pensii (CJP) este huseanul Isabel Bogdan, locuitorii din zonã primesc o veste bunã, aceea cã sâmbãta, de acum înainte, se vor acorda audiente în orasul lor. Initiativa apartine, de fapt, senatorului dr. Nelu Tãtaru, care si-a pus la dispozitie în acest sens, biroul senatorial, din incinta Casei de Culturã. De reamintit cã înfiintarea unei Case Locale de Pensii la Husi este un proiect mai vechi, care, în 2004 a si fost pus în practicã. A fost desfiintat în scurt timp, pentru cã nu era rentabil.

Noul director al Casei de Pensii Vaslui, Isabel Bogdan, a anuntat cã, de acum încolo, sâmbãta va acorda audiente, pentru locuitorii din zona Husului. „Având în vedere blocajul din sistemul bugetar, cu sigurantã, în perioada urmãtoare nu vom avea la Husi un punct de lucru de sine stãtãtor, chiar dacã avem toate aprobãrile pentru punctul de lucru.

Trebuie sã tinem cont si de cetãtenii din zona Husi, din oras si din zonele arondate, si vom avea un program de audiente sãptãmânal. Trebuie sã recunosc faptul cã initiativa a apartinut domnului senator dr. Nelu Tãtaru, iar sâmbãta, de la ora 9,00 la ora 12,00 vor acorda aceste audiente, la cabinetul senatorial al Domniei sale”, a precizat directorul Isabel Bogdan. Cabinetul senatorial se aflã în incinta Casei de Culturã „Alexandriu Giugaru”. Adresabilitatea s-ar putea sã fie mai mare decât se anticipa, deoarece în Husi, precum si în cele 12 comune arondate, sunt în jur de 10.000 de pensionari, care se bucurã cã nu mai trebuie sã facã un drum la vaslui, pentru orice informatie sau petitie.

Nelu Tãtaru: „Acesta sã fie un prim pas în rezolvarea problemei”!

„Într-adevãr, am venit cu aceastã initiativã, dupã ce, în campanie, foarte multi oameni, bãtrâni îndeosebi, mi-au spus cã si-ar dori foarte mult sã nu mai fie nevoiti sã facã atâtea drumuri, lungi si costisitoare, pânã la Casa de Pensii Vaslui. Pentru ei, drumul este lung, iar cheltuiala cu transportul nu este de neglijat. De cele mai multe ori, ei nu au nevoie decât de o informatie sau sã depunã o petitie. Si pentru cã nu este corect sã se întâmple asa, vreau ca acesta sã fie un prim pas în rezolvarea problemei. Si multumesc personal conducerii Casei Judetene de Pensii, pentru disponibilitatea de a gãsi solutii în acest caz”, a precizat senatorul dr. Nelu Tãtaru.

În 2004, la Husi s-a înfiintat o Casã Localã de Pensii!

De mentionat cã în 2004, pe 30 noiembrie, la Husi s-a deschis oficial o Casã Localã de Pensii, însã, dupã opt luni de activitate, conducerea CJP Vaslui a solicitat desfiintarea ei (pe 4.07.2005, n.r.), pe motiv de nerentabilitate. Sãptãmânal, cei trei angajati aveau de rezolvat în jur de 60 de cazuri, prea putin în raport cu cheltuielile, au spus cei din conducerea institutiei de la acea vreme.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.