Clădirile Unității Militare Vaslui vor fi demolate. În locul lor vor fi ridicate un Complex de servicii comunitare și o Grădină Botanică

DEZAFECTATE… Construcțiile fostei unități militare au fost construite în perioada 1892-1989 și au un grad avansat de degradare.

DEMOLARE… Toate clădirile fostei Unității Militare Vaslui vor fi dărâmate pentru a face loc unor construcții noi, potrivit unui proiect de hotărâre ce va fi dezbătut azi, în ședință de Consiliu Local. Pe acest teren vor fi construite un Complex de servicii comunitare și un Parc – Grădină Botanică, în termen de, atenție, 20 ani. Fosta unitate militară se întinde pe o suprafață de 177.026 mp și cuprinde 45 de clădiri construite în perioada 1892-1989. Demolarea acestora este motivată prin faptul că “prezintă o vechime îndelungată și un grad avansat de degradare, ca urmare a conservării deficitare de către fostul administrator, prezintă o uzură tehnică și morală ridicată, ceea ce face imposibilă redarea funcționalității, implicând costuri foarte mari”.

De asemenea, potrivit aceluiași document, “gradul de degradare al acestora este în prezent foarte ridicat deoarece sunt afectate de infiltrațiile de apă ce au survenit în urma degradării acoperișurilor, iar materialele din care au fost construite au în prezent un grad foarte scăzut de rezistență din cauza uzurii fizice și morale. Totodată, prin eliberarea terenului de respectivele construcții se aduce un plus de imagine zonei respective în mod vizual, cât și prin eliminarea periculozității ce o prezintă, în momentul actual, având un grad de degradare foarte avansat, unele dintre ele fiind destul de înalte și din care se desprind bucăți de tencuială. Zona respectivă poate constitui oricând un focar de infecție prin crearea condițiilor propice de aciuare a diverselor animale fără stăpân, cât și a păsărilor (îndeosebi ciori), lucru care a creat de-a lungul timpului un disconfort atât tuturor locuitorilor din zona respectivă, cât și a celor aflați în tranzit”.
7 COMENTARII

  1. ai luat cladirea sa faci mai mulkte case sociale si teai luptat 10 /20 de ani acuma ma ei ca fac Parc Zotehnic si centru rezidential social sa mutii cantina de ajutor social esti cel mai incompetent Primar da te cred muti balegarul in centru orasului vai de tine .

  2. Doar aberatii de proiecte. Vasluiul are nevoie de parcari, de amplasamente cu utilitati si infrastructuri care sa atraga investitori. Proiecte care se intind pe 20 de ani? Sunt curios cum arata un grafic de executie sau unul de plati pentru un asemenea proiect? cum se deruleaza proiectul? dureaza 5 ani organizarea de santier si 15 executia?

  3. Cei din primarie s-au tampit de tot, in loc sa faca parcari si tot ce este util, ei fac iarasi centre de servicii sociale, toate termocentralele de cartier au fost transformate in asa ceva si tot mai vor. Nu este nimeni in primarie capabil sa gandeasca?

  4. Cred ca au bani de jumulit si vor s-o lungească cat mai mult
    Aberant 20 ani, ce fac ca sa dureze 20ani, tuneluri pe sub munți ?
    Nici măcar alea nu durează atât, la norvegieni in 3 ani se face tunelul pentru vapoare pe sub munți, și are și vreo 2 km nu 100m

LĂSAȚI UN MESAJ