spot_imgspot_img
spot_img
4.9 C
Vaslui
03-dec.-2023

Clanul lui Buzatu sau cum controla baronul PSD, prin nepoți și copii de suflet, un județ întreg

- Advertisement -

HIDRA… Familia Buzatu, până la momentul flagrantului, avea județul la picioare. Cu fiul secretar general adjunct în Guvern, cu fosta soție senator, șeful județului, Dumitru Buzatu, se putea considera un om fericit. Chiar și amanta avea un loc special în nomenclatura de stat, era șefa de cabinet a Consiliului Județean și păstrătoarea averii “șefului”. După cum s-a văzut, Buzatu avea mai mulți copii de suflet, pe pescarul Dragos Cazacu, șef la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, practic o instituție mamut cu peste 2.000 de angajați și unul parlamentar, Edi Popica, ginerele lui Farmazon, omul care a dat momeala lui Buzatu, o șpagă de 1,25 milioane de lei. Pe lângă aceștia, mai deținea și o serie de nepoți puși strategic în companiile cheie ale Consiliului Județean. De exemplu, la operatorul de apă și canal al județului, Aquavas, companie care a derulat proiecte de milioane de euro pentru construirea rețelelor de apă și canalizare din județ, unde șef al autorității tutelare este nepotul bun al lui Buzatu, Remus Mustățea. La societatea de drumuri și poduri a Consiliului Județean este director tot un nepot, dar al nașului lui Buzatu, Constantin Pricope. O altă afacere grasă este dată fiului lui Ioan Buruiană (celebrul personaj care băga peștișorul de aur în undița lui Buzatu la Cârja înainte de flagrant), cea de gestionare a transportului și colectării gunoaielor din județul Vaslui. Practic, toate direcțiile și companiile din subordinea CJ Vaslui sunt controlate de nepoți și beizadelele baronului PSD. Peste ei, nașul lui Buzatu îi veghează din consiliile de administrație. Să nu o uităm pe sora Gabrielei Crețu, fosta soție a lui Buzatu, Olivia, care este judecător asistent la Tribunalul Vaslui. De acolo veghează ca prevederile legale ale Codului Muncii să fie respectate în clanul lui Buzatu. Să nu uităm de soții și amante care au locuri călduțe, în special pe la departamentele de achiziții.

Dumitru Buzatu a fost destul de viclean când, din 1992, și-a început clădirea, cărămidă cu cărămidă, a imperiului său. Și-a plantat oamenii de încredere în funcțiile cheie din aparatul de stat al Vasluiului cu multă migală și trudă, după ce mai întâi a făcut restaurația. Acesta a început prin a satisface “organul” represiv, adică fosta Securitate și apoi din ce-a mai rămas a mulțumit și partea din fosta nomenclatură comunistă care a mai rămas la Vaslui. Să ne amintim momentul în care fostul șef al celebrului serviciu secret “215”, Constantin Vasilache, este adus secretar general în PSD Vaslui. Acesta predase toate secretele Vasluiului lui Buzatu, pe atunci parlamentar, supărat că fostul președinte Emil Constantinescu desființase “215”. Acesta este momentul de cotitură în cariera lui Buzatu, care pusese mâna pe o mină de aur. Între timp, cu discreție, copiii foștilor securiști ai Vasluiului sunt plantați unul câte unul în instituțiile publice în Vaslui, dar și în poziții cum ar fi cele de procurori sau judecători. Nu este uitat fiul colonelului de Securitate Țuțu Vasilache, care de mai bine de zece ani este șeful Protecției Consumatorilor Vaslui. Așadar, la Vaslui se formează noua clasă de neocomuniști fideli lui Buzatu. Sub paravanul acestor băieți deștepți, politicianul picat în Vaslui din Ruginoasa își aduce neamurile și formează o nouă castă în județ, numită “buziștii”. Mai întâi și-l plasează subprefect și mai apoi prefect pe nașul său de cununie Ioan Țibulcă, tot un ieșean, cu o discreție totală, fără ca nimeni să facă valuri. Domnia acestuia începe din 1992 și se termină prin 2009, timp în care a avut un mandat plin de subprefect (1992-1996), unul plin de prefect (2000-2004) și o rămășiță în 2009. Cu acesta la timonă, Buzatu umple instituțiile de stat cu “buziști”. După ce a fost retras de la Prefectură, a fost răsplătit de finul Buzatu cu multe consilii de administrație la societățile din subordinea CJ, LDP, Aquavas, Protecția Plantelor. La Aquavas (operatorul județean de apă și canal) a fost inclusiv director tehnic, o societate care se abonează serios la bani europeni și care are o cifră de afaceri de 65 milioane de lei. De aici, Buzatu începe plasarea neamurilor și cu o mai mare viteză. Mai întâi pe soția sa, Gabriela Crețu, care devine pe rând europarlamentar, deputat și senator. Nici sora Gabrielei Crețu nu rămâne pe dinafară. Este angajata mai întâi la cabinetul prefectului Ioan Țibulcă, după care, cu ajutor de sus, este unsă judecător asistent la Tribunalul Vaslui, unde și acum lucrează.

Tudorel, fiul lui Buzatu, crede că familia sa este precum cea a Brătienilor

Tudor Buzatu și Gabriela Crețu

Tudorel Buzatu este fiul lui Dumitru Buzatu și al Gabrielei Crețu. Acesta a fost un răsfățat de mic, fiind primul director în pantaloni scurți al CJ Vaslui. Acesta era directorul Centrului de Afaceri Vaslui, instituție din subordinea lui tăticu’ și venea la servciu în bermude. Acesta nu rupea cu munca, avea în spate un om care controla totul, Tudorel fiind într-un permanent concediu. Din poziția de șef la “Tineretul PSD”, acesta ajunge secretar de stat în Guvernul Dăncilă, în aparatul propriu al vicepremierei Ana Birchall. Numai că vine acasă după ce Guvernul PSD este dat jos și înlocuit cu Guvernul condus de Orban. Dar Tudorel avea să revină în politica mare, de data aceasta pe cai mai mari, când este numit secretar general adjunct la Secretariatul General al Guvernului, funcție care a deținut-o până acum câteva zile, când a demisionat după ce tatăl său a luat o șpagă de 1,25 milioane lei.

Familia lui Buzatu, împărații Vasluiului

Familia Buzatu, așadar, este conectată de ani de zile la banul public, ocupând demnități la care alții nici nu pot visa. Mama parlamentar și europarlamentar, în total 17 ani (patru mandate de parlamentar și unul scurt de europarlamentar), tata parlamentar trei mandate (12 ani), vicepreședinte (8 ani) și președinte (11 ani). Deci Dumitru Buzatu are 31 de ani numai în demnități publice. Fiul, și el două mandate de secretar de stat și secretar general adjunct. La această colecție impresionantă se mai adaugă nașul familiei, cu vreo zece ani de Prefectură și multe, multe consilii de administrație.

Olivia și Gabriela Crețu

Tot în prima linie a familiei o plasăm și pe judecătoarea asistentă pe conflicte de muncă, Olivia Crețu, care are soțul tot la “stat”, adică la Spitalul Județean Vaslui, pe poziția de șef Serviciu Managementul Calității.

Nepotul lui Buzatu, adus șef la APC Vaslui, autoritatea tutelară a operatorului de apă și canal Aquavas

Remus Mustățea

Buzatu a fentat frumos Guvernanța Corporativă, lege după care sunt conduse transparent societățile cu capital integral de stat. A interpus între CJ Vaslui și Aquavas o asociație intracomunitară de dezvoltare din care fac parte ca membri primăriile din județul Vaslui și care este condusă de un director executiv pus direct de Buzatu. Cum? Mai întâi, primarii care au infrastructură de apă și canal în comunitățile lor l-au numit pe Dumitru Buzatu președinte, care a ales un Comitet Director format din primarii Vasluiului, Bârladului, Hușului, Negreștiului și Murgeniului. La egalitate cu acest consiliu apare și directorul executiv, Remus Mustățea, nepotul bun al lui Buzatu, adică ginerele fratelui său din Ruginoasa. Și soția sa a prins o sinecură. A fost inspector de Geografie în timpul când ISJ Vaslui era condus de Gabriela Plăcintă. Acum predă Geografia în Vaslui.

Horațiu Buruiană completează tabloul de familie al lui Buzatu și controlează colectarea gunoaielor din județ

Horațiu Buruiană

Fiul lui Buruiană, omul care i-a pus râma când Buzatu a prins potul de 1,25 milioane de lei este și el șef la o astfel de asociație. Dumitru Buzatu l-a răsplătit pentru efortul de a aduna șpaga, pe Ioan Buruiană, numindu-l pe fiul său în fruntea unei alte Asociații Intracomunitare de Dezvoltare, ADIV, cea care se ocupă de transpoortul și colectarea gunoaielor din județul Vaslui. O afacere de 15 milioane de lei pe an, coordonată de un director și șapte angajați. Aici, director economic este fosta soție a lui Damian Ciprian, unul din copiii de suflet ai lui Buzatu.

La achiziții, soția lui Cazacu, acesta tartor la Protecția Copiilor

Dragoș Cazacu și Gabriela Crețu

Copilul de suflet al lui Buzatu, Dragoș Cazacu, a fost și el la Cârja când “tăticu” a umflat o geantă de bani. Acesta este omul de casă al lui Buzatu, fiind din fragedă pruncie prieten cu Tudorel Buzatu. Mult timp, acesta i-a cărat geanta elevului silitor, care mai târziu impresiona Guvernul Dăncilă, Ciucă și Ciolacu. Dragoș Cazacu și-a adus și soția în casa tăticului adoptiv, în poziția cheie de șef serviciu Achiziții, acolo unde și Ana Obreja, un alt copil de suflet al lui Buzatu, are postul păstrat. Vă dați seama că, cu atâtea sinecuri în acel serviciu, Buzatu risca ca treaba să nu fie făcută. A rezolvat pe loc problema, aducând pe postul de consilieri la cabinetul său, doi meseriași, care în loc să se ocupe de Cabinetul Președintelui, făceau treaba Monicăi Cazacu, la Achiziții.

Un alt nepoțel al familiei Buzatu este mare șef la LDP

Constantin Pricope

Constantin Pricope, din 2019, este șef la LDP Vaslui, o firmă a Consiliului Județean Vaslui, care se ocupă de construcția și întreținerea drumurilor județene. Cifra de afaceri a acestei companii este de 10 milioane de euro și a ajuns pe mâna nepotului nașului Ioan Țibulcă. Întrebat dacă are vreo legătură cu Buzatu, directorul Pricope spune că nu, dar recunoaște că este rudă cu nașul lui Buzatu. “Da, sunt rudă cu domnul Țibulcă, dar pe departe. Este fratele bunicii mele. Eu am venit la LDP, fiind inginer de drumuri, și am urcat în societate pas cu pas”, a spus directorul care câștigă 10.000 lei net pe lună, plus un bonus anual de 40.000 de lei. Această companie este finanțată din banii CJ Vaslui, participă foarte rar la licitații și trăiește doar să îndeplinească ordinele șefului de la județ. Multe din lucrările atribuite companiei sunt date în subantrepriză pe la alte companii. La această societate, tot din întâmplare, este director tehnic și băiatul primarului PSD Vasile Pavăl, un alt ieșean pripășit pe la noi prin județ.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

20 COMENTARII

 1. daca cel putin doua persoane din cele ascultate pe telefon in urma celor 6 luni de observari ale DGA vorbesc in timpul anchetei vor rezulta mai multe arestari ! PSD a reusit sa nu faca nimic in judetul vaslui

 2. CORECT!DOAMNA INSPECTOR ESTE DEOSEBITĂ,O DOAMNĂ BINE PREGĂTITĂ.DOMNUL REMUS NU TRANSMITE MECIURI ÎN TIMPUL PROGRAMULUI DE LUCRU,IAR ÎN TIMPUL LIBER FIECARE DINTRE NOI FACE CE VREA,LA FEL ȘI DOMNIA SA.

 3. gata cu sărăciaaa………vom avea salarii de 3 mii de euro si aeroport!
  Hai la vaslui prieteni!! Lăsați Clujul hai la vaslui vin japonezii să ne facă fabrici toyota pe stadion

 4. Ce fata de cwrva are Firea. Toate problemele tarii au plecat de la femei. Uitati-va in toata istoria omenirii si-o sa vedeti ca toate razboaiele au plecat din cauza femeilor. Si in cazul lui Buzatu este la fel. Din cauza Anutei a ajuns in puscarie. Daca avea o femeie ceva mai in varsta si cu mai multa scoala linga el fara ifose nu ajungea nea Mitica Buzatu in puscarie

 5. Iar s-a descoperit apa calda 😀
  Daca Buzatu controla tot însemnă ca acum nemaifiind lucrurile trebuie sa se schimbe
  Dar pun pariu ca exact la fel vor merge si mai departe, doar pe acolo e putina sfârâiala dar in rest absolut nimic nu s-a schimbat, si sa fim serioși nici nu se vor schimba, ca nu doar CJ face așa ceva, absolut toate instituțiile de stat sunt exact la fel, In fiecare instituție este cate un Buzatu cu mafie proprie

 6. Da mai sunt institutii cu sefi de carton….
  Pai lidera de sindicat de la spital unde are angajat baiatul??? Se aude ca ea e sefa la spital…..
  Cand vezi manager, directorasi, sefi(cu toate neamurile aduse pe burta)……ai uitat de SJUVaslui micutule sau ti-e frica de vreun infarct si taci???
  Dar poti sa faci o ancheta sa vezi soti si sotii in functii de sefi ba la primarie, consiliu, DGASPC, spital, aquavas …. etc…..
  Numa spagari……
  La cursuri merg pensionarii, neamurile…..cand vor veni pe bune niste controaale de la curtea de conturi la aceste institutii?????

 7. Va trebuie o saptamana intreaga sa scrieti despre pilosii si neamurile lui Buzatu angajati in CJ, Prefectura, Primaria Vaslui, Primaria Husi si comunele din judet. Ma aveți de scris vreo 10 articole de ziar cu cei are ocupă funcții la stat.
  Un mic exemplu domnilor ziaristi: poate aflați cum au ajuns in functia de viceprimar al Vasluiului Daniel Neacsu si in functia de prefect si subprefect Mircea Gologan ! I-ați uitat intentionat ? Sau îi lăsați pentru ediția de mâine a ziarului.

 8. Da este incomplet „clanul buzistilor din Vaslui”…dar de ce nu vreti sa scriti nimica si de copii de suflet „buzistii” din institutiile descentralitate ale judetului Vaslui…in special la ITM Vaslui,cat si alte autoritati de forta ,care actiona numai la comanda sefului de clan !?

 9. beai și mâncai ca un porc iar a doua zi scriai mizerii?
  Ești de o mizerie, parșivitate și lașitate fără margini!
  De câte ori ai fost condamnat pentru șantaj prin presă, campanii cu articole denigratoare, expresii calomnioase, jignitoare, mincinoase, publicare de informații din surse necredibile și de articole injurioase și multe alte mizerii, păduche lat?

 10. La pușcărie tot clanul! La cat sunt de lacomi, cu siguranță nu au învățat nimic și vor continua să fure, să facă trafic de influență , să șantajeze oamenii. Cu siguranță vor mai cădea capete. Nu se pot abține!

 11. Sotia lui Remus Mustetea este, si va fi, un om de o mare calitate. Doamna are doctorat, iar ca inspector a primit , din partea cadrelor didactice, calificativul ,,EXCELENT”. Aruncati cu noroi intr-un om care nu merita.Si, daca a fost sau va mai fi inspector, dna are toate calitatile unei persoane care poate indeplini o functie de indrumare si control.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.