Clanurile din Murgeni s-au încãierat din nou, sub nasul politistilor, pentru a-si disputa suprematia politicã! | VIDEO

SCANDAL ELECTORAL DE ETNIE RROMÃ

INCREDIBIL… Alertã la Murgeni, dupã ce s-a reaprins flacãra scandalului între clanurile Murui si Sandu. Membrii celor douã clanuri au iesit pe strãzi si au amenintat cã se omoarã între ei, chiar sub nasul politistilor!! Totul a pornit dupã ce reprezentantii celor douã clanuri, Murui si Sandu, au fost chemati la sediul Politiei din oras, pentru ceva declaratii. La iesire cei doi rivali au început sã se certe. De aici s-a iscat o ambuscadã, iar când au ajuns în zona Bedreaga, a început rãzboiul. Strada întreagã era blocatã de etnicii iesiti cu puradei si pirande în drum, masini, dar si pietre care zburau peste tot. Se pare cã motivul bãtãliei ar avea nuante politice. Mai exact, desi initial, pe listele de consilieri locali PSD se afla liderul clanului Sandu, preferat de fostul primar Ioan Buta, ulterior, acesta a fost detronat de liderul clanului Murui, Dan Marin, aflat în gratiile lui Dumitru Buzatu. Dupã acest sir de „detronãri”, spiritele s-ar fi încins si totul a degenerat, astfel cã cei din clanul Murui au intrat peste rivalii din clanul Sandu, ca sã-si arate suprematia. De la amenintãri, înjurãturi, masini lovite si bãtaie cu pietre, „politicienii” de etnie a rromã au dat practic startul campaniei electorale! Scandalul a fost aplanat, IPJ Vaslui a trimis forte serioase în ajutorul politistilor si jandarmilor de la Murgeni.

Alertã la Murgeni, unde s-a reaprins flacãra scandalului între clanurile Murui si Sandu. Membrii celor douã clanuri au iesit pe strãzi si amenintã cu vãrsare de sânge!! Se pare cã de data aceasta inflamarea rromilor s-ar fi produs pe un fond politic. Din surse credibile, am înteles cã Dumitru Buzatu, presedintrele PSD Vaslui, l-a pus în capul listei de consilieri PSD la CL Murgeni, pentru alegerile din 27 septembrie, pe Dan Marin, liderul clanului Murui. „Cei din acest clan, Murui, sunt acum bucurosi cã liderul lor este cap de listã, în defavoarea celor din clanul Sandu, adversarii lor, preferati pânã acum de fostul primar Buta. Faptul cã liderul lor a ajuns cap de listã la CL, le-a luat mintile la alde Murui si au început sã-i ameninte pe cei din clanul Sandu cã <<noi suntem de acum sefii>>. Si de aici a început totul. S-au luat la ceartã si bãtaie!!”, ne-a relatat un cetãtean din Murgeni cãruia îi protejãm identitatea din motive lesne de înteles.

Puradeii cãrau pietre cu gãletile, pentru ca adultii „responsabili” sã-si dea în cap cu ele!

Filmul ultimei bãtãlii dintre cele douã tabere cuprinde scene la limita dintre râs si plâns. De data aceasta, bâtele, sãbiile si pistoalele au lipsit, fiind confiscate de la prima bãtãlie din luna iunie, motiv pentru care pietrele si bolovanii si-au intrat în rol. Nu mai pridideau bietii puradei sã care cu gãletile petroaiele de pe maidan, cât reuseau sã arunce unii în altii adultii reponsabili din cele douã clanuri. Se pare cã unul dintre bãietii lui Flagãra, din clanul Sandu, ar fi fost lovit cu masina de cãtre un membru al clanului Murui si o tânãrã de 21 de ani a fost rãnitã, dupã ce unul dintre cei din clanul Sandu ar fi intrat cu masina în multimea de rromi adunatã. Aceasta a suferit o contuzie lombarã si i s-au acordat îngrijiri medicale la fata locului, refuzând transportul la spital, ca si bãrbatul lovit.

Au sosit întãriri: 20 de masini cu mascati!

La fata locului a fost din nou mobilizare de forte. Când s-a declansat scandalul au fost trimise peste 20 de masini si dube ale Jandarmeriei, Politiei, dar si echipaje medicale de la SAJ Vaslui. Strãzile s-au umplut din nou de rromi agresivi care tipau, aruncau cu pietre si amenintau. Politistii din Murgeni au fãcut un scut în mijlocul drumului, la distantã de locul unde se ciondãneau cele douã tabere „politice” si îsi împãrteau „sloganurile” electorale. La aparitia dubelor cu mascati, s-a asternut linistea imediat peste Murgeni, ambele clanuri întelegând cã tocmai s-a încheiat perioada în care, la utima bãtãlie dintre ele, orasul a fost declarat „zonã de sigurantã publicã”, iar strãzile erau pline de jandarmi si mascati.

„În data de 13 august, orele 17.35, Inspectoratul de Politie Judetean Vaslui a fost sesizat prin 112 cu privire la faptul cã, pe raza orasului Murgeni, judetul Vaslui, mai multe persoane s-au adunat pe o stradã din zona centralã a orasului, tulburând ordinea si linistea publicã. La fata locului au intervenit imediat politistii, jandarmii si politistii locali si, suplimentar, au fost dirijate în zonã echipaje de politie, luptãtori din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale si jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Vaslui, care au restabilit ordinea si linistea publicã. În urma derulãrii evenimentului, nici o persoanã nu a fost vãtãmatã. În cauzã, a fost întocmit un dosar penal în care se efectueazã cercetãri sub aspectul sãvârsirii infractiunilor de “tulburarea ordinii si linistii publice” si “distrugere”. Ancheta este în curs de desfãsurare, fiind efectuate cercetãri si audieri în vederea stabilirii si probãrii întregii activitãti infractionale a tuturor persoanelor implicate în eveniment”, a precizat Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Mașina care a intrat in mulțime
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ