spot_img
32.2 C
Vaslui
19-iun.-2024
spot_img

Clipe dramatice pentru gospodarul fără un picior: combina pe care abia o cumpărase în rate s-a făcut scrum! (FOTO, VIDEO)

- Advertisement -
SUPĂRARE.. .Cristi Petrache reușise să ia o combină cu 10.000 euro, pe care să îi achite treptat. Din cauze încă neclarificate, combina lăsată lângă o cultură de grâu, a luat foc!

NECAZ… Cel mai harnic vasluian, Cristi Petrache, bărbatul care de 14 ani muncește într-un picior, după ce, în urma unui accident de combină, în 2009, a rămas infirm, dar a continuat să trudească de ca și cum infirmitatea nici nu ar fi existat, trece prin clipe grele! Ieri dimineață, combina pe care abia o cumpărase în rate de la un alt agricultor din zonă, a luat foc și o bună parte din utilaj s-a făcut scrum. Nici două luni nu sunt de când bărbatul își împlinise această dorință de a avea un alt utilaj decât vechea sa combină, cu care făcuse în ultimii ani agricultură pe pământurile din Bunești – Averești, iar faptul că reușise să o ia cu 10.000 euro, pe care să îi achite treptat, i-a adus o mare bucurie. Din păcate, din cauze încă neclarificate, combina lui Cristi Petrache, lăsată lângă o cultură de grâu din satul Averești, nu departe de Primărie, a luat foc. Ieri dimineață, când încă nici nu se iviseră bine zorii, bărbatul a fost sunat să vină numaidecât că din utilajul său iese fum și se vede deja cabina arsă. Omul a ajuns la fața locului și nu îi venea să creadă că utilajul abia luat și nici achitat măcar nu era, s-a făcut scrum. Reprezentanții IPJ Vaslui au precizat faptul că încă nu s-a depus o plângere față de acest eveniment, dar că deținătorul utilajului se poate adresa în acest sens organelor de Poliție, în caz că are suspiciunea unui act intenționat care să fi stat la baza incendiului.

Cristi Petrache achiziționase combina în cauză cam de două luni, de la un alt agricultor dintr-o comună învecinată. Nici ea nu e vreun utilaj nou sau modern, dar oricum ar fi fost, era incomparabil mai bună decât vechea sa combină, care, după ani de folosire, a ajuns un morman de table ruginite, cu care nu se mai putea lucra. A încercat să ia un utilaj nou, însă prețul pieții este imposibil pentru un om simplu, cu o activitate agricolă, care înseamnă, practic, munca zilnică a unei singure persoane. A încercat să acceseze fondurile europene, însă nici aici nu a fost încurajat, căci, în ciuda aparențelor, fondurile europene nu prea sunt destinate să ajungă la omul de rând. Așa că soluția achiziționării unui utilaj la mâna a doua, accesibil la preț (10.000 euro, n.r.), pe care să îl achite în rate, cu păsuire, a fost cel mai bun lucru pe care Cristi l-a putut face. Numai că, în mod ciudat, utilajul a luat foc ieri dimineață. Cristi Petrache spune că a muncit cu această combină zilele trecute, când erau temperaturile resimțite de aproape 40 de grade Celsius, însă nu s-a întâmplat niciun incendiu, deși frigeau tablele pe ea. În urmă cu o săptămână însă, acesta susține că a lăsat utilajul în dreptul unui lan de grâu din Averești, întrucât vorbise cu proprietarul și urma să îl treiere, când pământul umed de la recentele ploi se va mai zvânta. Ieri dimineață însă a avut un adevărat șoc să afle că utilajul a ars.

Muncitorul cu un picior de la Bunești-Averești, dat mereu exemplu celor care se plâng că munca e grea!

„Nu știu, nu mai am cuvinte. Nu îmi revin. Eu vreau numai să pot munci, să am cu ce munci. Abia apucasem să iau combina, de vreo două luni, și mă bucuram că am cu ce triera, ca să îmi câștig pâinea. Nu pot să înțeleg cum a luat foc. Cel care a văzut dimineață fumul cum iese din ea l-a sunat pe fratele meu, mai întâi, că știa că eu sunt cu inima, am și diabet și s-a gândit să nu mi se facă rău, dacă mă sună așa, deodată. Nu îmi explic ce a putut fi. Am lucrat cu combina asta în zilele cu caniculă mare, era încinsă tabla pe ea, dar nu a avut nimic. Acum, după atâtea zile de ploaie și fără să fie folosită, a ars”, spune, deznădăjduit, Cristi Petrache. Povestea acestuia este cunoscută în zonă, căci totul a fost dramatic în 2009, dar și după acest moment. El a avut mereu o tragere de inimă deosebită pentru muncă. Și atunci, în urmă cu 14 ani, lucra cu combina și treiera grâul. Numai că, într-o clipă, utilajul i-a prins piciorul și i l-a sfârtecat. Mare miracol a fost că nu l-a omorât pe loc și tot miracol a fost faptul că la spital când l-a adus Salvarea, era dr. Nelu Tătaru de gardă. Acesta l-a scos efectiv din ghearele morții, cum mereu povestește cu recunoștință Cristi Petrache. Piciorul strivit a fost amputat, însă Cristi a refuzat să se mulțumească cu pensia dată de stat pentru infirmitatea sa și a cerut inclusiv comisie medicale de la Vaslui dreptul de a munci. Cu un picior și sprijinit de o cârjă a dovedit că hărnicia nu are limite, dacă omul vrea să câștige un ban cinstit și să asigure familiei sale cele necesare. Povestea sa și dorința de a munci și de a nu se mulțumi cu ocrotirea dată de stat pentru infirmitatea sa, a împresionat de atunci mulți oameni, iar adesea Cristi Petrache de la Bunești Averești este dat exemplu celor care se plâng că… munca e grea.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.