CLM Bârlad, întregire cu scandal: consilierul independent Sârbu, nemultumiri si amenintãri! (FOTO, VIDEO)

SUPÃRARE, SUPÃRARE… Sedinta extraordinarã a Consiliului Local Municipal Bârlad, convocatã de primarul Dumitru Boros, a reunit si ultimii cinci consilieri locali alesi la scrutinul de pe 27 septembrie care au depus jurãmântul la preluarea mandatului. Totodatã, în cadrul întrunirii a fost stabilitã si componenta comisiilor de specialitate ale viitorului consiliu local. Scandalul a început din primele minute, când cei sase consilieri PSD au auzit cã presedintele de sedintã va fi liberalul Liviu Luca! Cum opozitia rosie nu mai are „alonja” din trecut, având doar 6 consilieri locali, li s-a alãturat, foarte vocal, si independentul Bogdan Sârbu. Dupã ce scandalul s-a stins, Liviu Luca fiind, în ciuda opozitiei, presedinte de sedintã, au fost fãcute propunerile pentru componenta comisiilor de specialitate ale CLM. Tot cu scandal, dar si cu proferarea de amenintãri (voalate, este drept) îndreptate de consilierul Bogdan Sârbu cãtre primarul municipiului Bârlad si consilierul Liviu Luca! Urmãtoarea sedintã va fi pe data de 11 noiembrie si va fi una extraordinarã.

Sedinta a avut loc, cu începere de la ora 11.00, la sala mare a Cinematografului „Victoria”. Dupã ce pe data de 26 octombrie au depus jurãmântul doar 16 consilieri locali, ieri a fost rândul a patru supleanti si a unui consilier ales pe liste, dar care a absentat din motive de sãnãtate. Astfel, au depus jurãmântul de învestiturã Vasile Ivan (ALDE), Florin Palade (PNL – prin sistem video-conferintã), Ionut Pasat (PNL), Constantin Corneliu Plesu (ALDE) si Sorinel Rãducanu (PSD). Înainte de depunerea jurãmântului, la alegerea presedintelui de sedintã pentru luna noiembrie, a fost propus liberalul Liviu Luca, de cãtre colegii din PNL. PSD – prin vocea consilierului Sorinel Rãducanu, s-a opus din rãsputeri, acuzându-l pe secretarul municipiului Bârlad, Cãtãlin Haret, cã face jocuri politice, desi acesta solicitase sã fie fãcute si alte propuneri ca sã se voteze cine va fi presedinte de sedintã.

Comisiile de specialitate ale CLM si presedintii lor

Imediat dupã acest moment, cei 21 de consilieri locali au fãcut propuneri si au votat componenta comisiilor de specialitate ale consiliului local, pentru mandatul 2020-2024. Conform legii, toti consilierii vor fi membri în cel putin o comisie, dar nu mai mult de trei. Odatã constituite, comisiile si-au desemnat presedintii si secretarii. Astfel, Comisia de Buget va fi condusã de Liviu Luca – PNL (presedinte) si Ionut Pasat – PNL (secretar), cea Juridicã de cãtre Carmen Dima Ifrim – PNL (presedinte) si Andi Dumitrasc – PSD (secretar) iar Comisia de Urbanism va fi condusã de cãtre Dorin Apostu – PSD (presedinte) si Vlad Sârbu – USR (secretar). În fine, Comisia Învãtãmânt si Culturã va fi coordonatã de cãtre Ovidiu Ciobotaru – USR (presedinte) si Florin Ferlovici – PNL (secretar), cea de Mediu si Agriculturã de cãtre Georgicã Vulpe – PNL (presedinte) si Ana-Maria Vintilã – USR (secretar) iar Comisia de Validare va fi coordonatã de Florin Palade – PNL (presedinte) si Ion Racovitã – PNL (secretar).

Bogdan Sârbu

Scandalul nu a lipsit, de data aceasta fiind „asigurat” de independentul Bogdan Sârbu, care în acest mandat nu mai „asigurã” echilibrul între opozantii politici PSD si PNL, ci este ca o a cincea roatã de la cãrutã, lucru care l-a nemultumit total si a început… cu amenintãri! S-a supãrat cã a fost propus de avocata Carmen Dima ca membru în comisia de validare, el neavând „partid” si colegi sã-l propunã, jignind-o la cel mai grosolan mod pe liberala care s-a gândit sã-l ajute sã fie propus, nu sã se autopropunã. Dar Bogdan Sârbu a refuzat, el alegându-si douã comisii în care s-a autopropus: cea pentru învãtãmânt, sãnãtate si culturã si cea pentru Buget – Finante. Nu a fost acceptat decât în comisia pentru sãnãtate, unde este „coleg” cu medicul Ovidiu Ciobotaru (USR), care este presedintele comisiei. Pentru acest lucru – scandalul a fost în floare!

„Din acest moment, Consiliul Local Municipal Bârlad devine functional, fiind constituit în totalitate. Dupã cum am mai spus, pe toti ne asteaptã un mandat în care sã onorãm votul locuitorilor municipiului Bârlad! Avem mult de muncã, o sumedenie de proiecte cu impact major asupra orasului pe care, însã, nu le putem pune în practicã decât dacã suntem seriosi si responsabili. Eu asigur noul consiliu local de tot concursul meu! si, chiar dacã voi veni în fata lui cu si mai multe initiative decât în mandatul precedent, sã se stie cã toti trebuie sã punem umãrul pentru a trãi din ce în ce mai bine la Bârlad. Tutoror consilierilor mandatului 2020-2024 le doresc sãnãtate, putere de muncã si andurantã si sã lucreze doar în slujba celor care i-au ales”, a precizat primarul Dumitru Boros.

Ionuț Păsat
Vasile Ivan
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ