spot_imgspot_img
9.7 C
Vaslui
22-feb.-2024

CLM Bârlad va lua măsuri de reglementare a circulației insuportabile!

- Advertisement -
MĂSURI… Traficul în Bârlad s-a aglomerat, pe fondul creșterii numărului de autovehicule și s-a constituit o comisie de reglementare a circulației care va analiza și stabili măsuripentru fluidizarea circulației și creșterea siguranței rutiere.

DECIZII… În ședința CLM Bârlad, consilierii locali vor aproba măsurile necesare pentru fluidizarea și creșterea siguranței rutiere în Bârlad. Aceste măsuri sunt propuse de Comisia de reglementare a circulației pe drumurile publice din Bârlad, care, în urma analizării situației critice existente în oraș, privind circulația îngreunată, a identificat problemele și vine acum în fața celor 21 de consilieri locali cu un set de măsuri ca: instituirea de sensuri unice, desființarea unor sensuri unice existente, instituirea de restricții privind prioritatea, staționarea, oprirea, parcarea autovehiculelor, instituirea de noi sensuri giratorii.

Având în vedere problemele apărute în trafic în Bârlad, în principal pe fondul creșterii numărului de autovehicule care tranzitează orașul, s-a constituit o comisie de reglementare a circulației pe drumurile publice având competență de analizare și stabilire a măsurilor privind fluidizarea circulației și creșterea siguranței rutiere. În componența comisiei sunt reprezentanți atât din cadrul Primăriei Municipiului Bârlad, cât și reprezentanți ai Poliției Locale Bârlad, Serviciul Rutier și Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Bârlad. Comisia și-a desfășurat activitatea atât în cadrul celor două ședințe comune, cât și în cadrul activităților desfășurate pe teren în toate zonele Municipiului Bârlad. În urma analizelor efectuate, s-a identificat un număr de măsuri necesare, structurate pe domenii, după cum urmează:

Instituirea de sensuri unice sau desființarea unor sensuri unice prin semnalizare corespunzătoare; Instituirea de restricții privind staționarea, oprirea, parcarea autovehiculelor; Suplimentarea și revizuirea marcajelor rutiere; Fluidizarea traficului prin instituirea de noi sensuri giratorii; Reducerea vitezei autovehiculelor la intrările/ieșirile, în/din oraș pe str. Republicii și în apropierea trecerilor de pietoni; Restricționarea accesului în anumite intervale orare pentru autovehiculele care aparțin școlilor de șoferi și autovehiculele ce aprovizionează agenții economici; Stabilirea programului de aprovizionare a agenților economici care își desfășoară activitatea în zona centrală, precum și instituirea obligativității acestora de a se aproviziona prin căile de acces secundare special destinate aprovizionării, acolo unde acestea există); Creșterea fluidizării traficului dar și a gradului de siguranță a pietonilor prin semaforizarea unor intersecții sau desființarea/înființarea unor treceri de pietoni; Creșterea fluidizării traficului dar și a gradului de siguranță a pietonilor prin semaforizarea unor intersecții sau desființarea/înființarea unor treceri de pietoni. Va fi semaforizată intersecția de la Podul Pescăriei – str. Col. Simionescu Sava, str. loan Popescu, str.Ștefan cel Mare. Urmează ca proiectul să fie analizat de consilieri, care vor avea probabil de făcut și amendamente și apoi să fie aprobat sau trimis înapoi comisiei pentru îmbunătățiri.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

  1. aglomerarea se datoreaza in principal santierului de la magazinele care se construiesc acum in zona IRBunde estse ingustata soseaua pana nu se va termina lucrarea acolo circulatia nu se descongestioneaza. De ce nu amintesc si acesta principala cauza ? Le este frica de ,,stapani ?”Sunt masini din 15 judete cred eu.

  2. Desființarea de sensuri unice, comisia e pregătită și specializată pe sistematizare rutieră?
    Se pare ca e o adunătură de oameni cu valoare. O.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.