Clopotarul, dascãlul si epitropul de la Ghermãnesti, luati la ochi, dupã un vot cu bucluc!

ORGOLIOSI… Plouã prin acoperisul bisericii din satul Ghermãnesti, prin altar, sustin sãtenii, însã ieri, când membrii consiliului parohial au supus aprobãrii proiectul reparatiilor, cele trei voturi de abtinere au venit taman de unde nimeni nu se astepta. Clopotarul, dascãlul si epitropul lãcasului nu au votat initiativa, din ratiuni numai de ei stiute. Atât i-a trebuit nãvalnicului Gelu Pecheanu, administrator public în comunã, dar si membru în consiliul în cauzã, care i-a pârât pe “potrivnici” sãtenilor, fãcând o amplã postare pe internet. Pe lângã nãduful vãrsat, acesta le-a cerut oamenilor din Ghermãnesti, drept pedeapsã, sã nu care cumva sã le mai scape vreun ban clopotarului si dascãlului. Pecheanu a spus cã va sesiza conducerea Episcopiei în acest caz.

“Azi a avut loc sedinta consiliului parohial al Bisericii Sfântul Spiridon din localitatea Ghermãnesti. Pe ordinea de zi a fost aprobarea proiectului “Modernizarea si schimbarea acoperisului bisericii”, a anuntat fostul primar de la Drânceni, Gelu Pecheanu, în prezent administrator al comunei. Din postura de membru al Consiliului Parohial, acesta a participat ieri la adunarea în urma cãreia au iesit scântei…pe internet. Pe ordinea de zi, gospodarii comunei aveau de decis asupra proiectului privind modernizarea lãcasului si repararea acoperisului, mai ales cã, în ultima vreme, sãtenii s-au plâns cã plouã în interior, mai ales în zona altarului. Dar, cum orgoliile sunt adesea mai mari decât prioritãtile, membrii adunãrii n-au putut fi unanimi. Pecheanu s-a supãrat foc atunci când a vãzut cã cei care se abtin din a vota proiectul sunt cei care ar fi trebuit, spune el, sã voteze cu ambele mâini: dascãlul, clopotarul si epitropul. “Deci, în urma votului liber exprimat al consilierilor bisericii, proiectul a fost aprobat. Preotul paroh va trebui sã colecteze 5% din valoarea investitiei de la persoane fizice sau juridice, contributia bisericii. Eu am fost primul donator si din acest motiv vã rog, în limita posibilitãtilor dumneavoastrã financiare, sã ajutãm la strângerea de fonduri financiare pentru realizarea proiectului”, a comentat, supãrat, Gelu Pecheanu.

Bãnuielile lui Pecheanu!

“Din acest motiv, vã rog ca, ori de câte ori umblã preotul cu molifta prin sat, sã nu mai dati bani la dascãl si clopotar, cã aceste persoane sunt plãtite din contributia enoriasilor si ei trebuie sã facã activitãti gospodãresti în timpul sãptãmânii la bisericã, dar ei nu fac nimic. Oare nu credeti cã noi suntem toti vinovati cã acceptam tãcerea, iar curãtenia la bisericã si la cimitir lasã de dorit?! (…) Eu cred ca în spatele acestor persoane sunt alte creiere, probabil, mai luminate sau mai întunecate, care nu doresc binele bisericii, dar Dumnezeu are grijã de toti si când lupti cu dreptatea si cu toatã inima, el are grijã sã ne lumineze calea cea dreaptã”, a spus administratorul de la Drânceni. Tot el a sustinut cã va cere conducerii Episcopiei sã se pronunte în acest caz.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ