15.2 C
Vaslui
30-sept.-2022

CNCAN va măsura nivelul de radiaţii şi va emite rapoarte către MAE de două ori pe zi

- Advertisement -

Autorităţile române monitorizează efectul exploziei de la centrala nucleară din Japonia asupra ţării noastre. Guvernul a cerut Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare să formeze o celulă de criză şi să prezinte rapoarte la fiecare 12 ore.

Autorităţile de la Bucureşti sunt îngrijorate de evoluţia evenimentelor din Japonia. La cererea Guvernului, Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN) a format o celulă de criză care va da, de două ori pe zi, rapoarte despre situaţia creată după exploziile de la centrala nucleară din Fukushima.

Mai mult, Ministrul Afacerilor Externe (MAE) a cerut bani din fondul de rezervă al Guvernului, pentru o eventuala evacuare a românilor din Japonia. „Am solicitat din fondul de rezervă al Guvernului pentru Libia 200.000 de euro, cred că vom merge pentru un buget de acelaşi tip”, a spus joi ministrul Teodor Baconschi.

Momentan, Guvernul n-a aprobat Hotărârea de guvern prin care MAE să primească banii.

Ministerul de Externe a recomandat cetăţenilor români să nu se apropie la mai mult de 80 de kilometri de obiectivele nucleare din arhipelagul nipon.

www.realitatea.net

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.