spot_imgspot_img
spot_img
9.7 C
Vaslui
02-dec.-2023

CNCD s-a autosesizat în cazul primarului din județul Bacău care a jignit un bărbat cu HIV spunându-i: „Are SIDA omul ăla, se ia!”

- Advertisement -

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) va analiza comportamentul primarului din judeţul Bacău filmat când îi spunea unei persoane seropozitive că „Aveţi o boală transmisibilă, nu vă apropiaţi. Are SIDA omul ăla (…) Se ia!”. Cătălina Olteanu, unul dintre membrii Colegiului Director ai instituţiei care s-a autosesizat, a declarat că instituția va stabili dacă afirmațiile edilului lezează demnitatea persoanelor infectate cu HIV. ONG-ul care a semnalat cazul apreciază că „aşa vor înţelege şi aleşii şi cetăţenii că nu există oameni superiori, care pot să-i discrimineze pe cei care suferă de boli, sunt de o altă etnie, religie etc.”. „În calitate de membră a Colegiului Director CNCD, m-am autosesizat în cazul primarului care face afirmatii posibil discriminatorii la adresa persoanelor care trăiesc cu HIV în România. Afirmaţiile vor fi analizate în cadrul Colegiului Director, iar în urma deliberării se va stabili dacă aceste afirmaţii lezează demnitatea persoanelor infectate cu HIV”, a anunţat, vineri, Cătălina Olteanu, pe pagina de Facebook.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/cncd-s-a-autosesizat-in-cazul-primarului-din-judetul-bacau-care-a-jignit-un-barbat-cu-hiv-spunandu-i-are-sida-omul-ala-se-ia-2515583

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.