CNSAS solicită Curţii de Apel să constate că Mugur Isărescu a fost colaborator al Securităţii

Colegiul CNSAS a aprobat săptămâna trecută nota în care este constatată calitatea lui Mugur Isărescu de fost colaborator al Securităţii, dezvăluire ziare.com.

Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) urmează să sesizeze Curtea de Apel Bucureşti, pentru a constata situaţia în care se află guvernatorul Băncii Naţionale a României. Viitoarea decizie a Curţii de Apel va putea fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

“Colegiul a aprobat Nota de Constatare și a dispus introducerea la Secția de contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel București a acțiunii în constatare pentru stabilirea calității de colaborator al Securității, pentru următoarea categorie de persoane: – art. 3 lit. q (guvernatorul Băncii Naționale a României, președinte, vicepreședinte de banca și membrii consiliului de administrație din sectorul bancar) – 1 persoană”, se arată în comunicatul dat de instituție după ședința de marțea trecută a Colegiului. ….https://www.romaniatv.net/live/cnsas-solicita-curtii-de-apel-sa-constate-ca-mugur-isarescu-a-fost-colaborator-al-securitatii_526146.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ