11.5 C
Vaslui
05-oct.-2022

Coana preoteasã, instalatã oficial!

- Advertisement -

VIS ÎMPLINIT Ramona Mocanu, coana preoteasã de la Osesti, va fi unsã azi director-manager al Muzeului Judetean „Stefan cel Mare”, cu acceptul consilierilor judeteni. „Se aprobã rezultatul final al concursului de proiecte de management pentru ocuparea functiei de manager la Muzeul Judetean Stefan cel Mare Vaslui, conform procesului verbal 5116, din 07.06.2013”, se aratã la punctul 1 al proiectului de hotãrâre discutat azi în plenul CJ Vaslui. Ramona Maria Mocanu va fi manager timp de cinci ani de zile, timp în care va avea un director stiintific, un contabil-sef si aproape 40 de subordonati, care s-o serveascã orbeste pe cea mai priceputã directoare din istoria deconcentratelor la Vaslui.

Doi din cei trei membri ai comisiei de examinare au dat note foarte mari coanei preotese, în timp ce specialistul adus de la Iasi, Lãcrãmioara Stratulat, i-a pus niste note mai mult de ochii sefului de la CJ, decât pentru valoarea profesoarei de la Osesti. Conform procesului verbal, Mocanu a primit la scris 8.50 din partea directorului Muzeului de la Bârlad, Mircea Mamalaucã, cel care ascultã orbeste de conducerea Consiliului Judetean, si un incredibil 10 (zece!) din partea profesorului Nicolae Ionescu, doctor în istorie. Specialista venitã de la Iasi abia dacã a putut pune un 7.10 pe un proiect de management de doi bani, care nu are si nu avea în veci legãturã cu viitorul muzeului. La proba interviului, a intervenit Miticã Buzatu, presedintele Consiliului Judetean, care a spus: „Ramona trebuie sã treacã. Dati note mari!”. Si comisia s-a supus. Cei trei membri ai comisiei au dat note nesperat de mari, de la 8.00 la 8.50, astfel cã preoteasa de la Osesti a iesit cu media finalã de 8,41. Mult, putin, cine stie… Cert este cã, timp de cinci ani, Muzeul Judetean „Stefan cel Mare” va fi condus de o persoanã care nu are nicio legãturã cu specificul institutiei si nici cu functia de manager, un personaj pus politic, pentru a încasa un salariu degeaba. O institutie care consumã în jur de 8 miliarde de lei vechi pe an numai pe salarii, în conditiile în care veniturile proprii abia dacã se ridicã la 300 milioane!

Personalul muzeului, atentie la absenteism!

Pentru perioada în care va fi manager, Ramona Mocanu si-a propus, atentie!, sã dezvolte Muzeul Judetean prin cresterea eficientei si eficacitãtii personalului si prin reducerea asenteismului, a fluctuatiilor de personal. De parcã ar lucra la Mecanica, nu la o institutie de culturã cu un specific aparte… În plus, preoteasa de la Osesti crede cã trebuie sã aibã rolul de „identificare si solutionare a conflictelor, cresterea satisfactiei în muncã a angajatilor”. Cum anume le va creste gradul de satisfactie coana preoteasã, numai cei care lucreazã la muzeu vor sti. Ceilalti, doar voi bãnui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.