22.5 C
Vaslui
28-sept.-2022

Coborâre fatală la dublu fund – Doi muncitori s-au asfixiat

- Advertisement -

Un accident de muncă stupid a luat vieţile a doi muncitori în docul NAVROM Reparaţii. Aceştia lucrau la deşurubarea gurilor de vizitare şi inspectarea fundului dublu al unei barje. La pauza de masă, au fost găsiţi fără suflare de către colegii lor care au sunat la 112.

Din datele furnizate de plutonierul adjutant-şef Sorin Darie, de la Garda de Intervenţie a ISU, dar şi de anchetatori de la faţa locului, reiese că Ion Ciubotaru (35) şi Gigel Roman (48) făceau parte dintr-o echipă de şase muncitori care lucra în schimbul II şi avea sarcina să desfacă gurile de vizitare ale dublului fund pentru a inspecta dacă în interior s-a acumulat apă sau coroziune. La ora 5, colegii au observat că aceştia nu mai apar la pauza de masă şi, revenind la barjă, i-au observat căzuţi la baza unei scări dintr-o gură de vizitare.

Aparent, unul dintre cei doi a scăpat un obiect în interior, a intrat să-l scoată şi, din cauza gazelor acumulate, a leşinat. Colegul său, care a coborât să-l ajute, a fost învins şi el de lipsa de oxigen.

Intervenţia de scoatere a decedaţilor a durat aproape o oră întrucât a fost nevoie de practicarea unei tăieturi în peretele barjei, diametrul unei guri de vizitare fiind prea mic, în jur de 40 cm. La baza scării pe care au coborât cei doi muncitori în fundul dublu, anchetatorii au găsit o mănuşă şi o pereche de ochelari de protecţie, dar şi lipsa urmelor care să conducă la ipoteza că vreunul dintre ei a căzut accidental în fundul barjei.

Nicolae Chivu, inginer şef care se ocupa inclusiv de coordonarea lucrărilor, susţine că nimeni nu i-a trimis pe cei doi muncitori în fundul dublu al barjei, sarcina lor exclusivă fiind aceea de demontarea a capacelor gurilor de vizitare şi inspectare a stării barjei în interior.

Şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă, Ionel Petrea a confirmat faptul că cei doi erau angajaşi ai NAVROM Reparaţii, Gigel Roman cu aproape cinci ani vechime la locul lor de muncă. Inspectorii de muncă fac cercetări pentru a stabili dacă varianta dedusă de anchetatori la prima cercetare se confirmă sau coborârea în fundul barjei s-a făcut în urma unei dispoziţiii ierarhice. Concluziile vor fi prezentate abia în cursul zilei de vineri întrucât trebuie efectuate mai întâi autopsiile.

UPDATE 18:50 – Doi angajaţi ai Navrom Reparaţii (de 35 şi 48 de ani) care lucrau la o barjă au murit după ce au intrat în dublu-fund al barjei pentru recuperarea unor obiecte. Cel mai probabil, decesul celor doi a survenit după ce au inhalat gaze toxice.

Din primele informaţii se pare că unul dintre cei doi care lucrau la sudarea unor capace a scăpat un obiect în dublul-fund al barjei. A coborât să recupereze obiectele, iar când colegul său a văzut că nu se întoarce a coborât după el.

Sesizând dispariţia muncitorilor, ceilalţi angajaţi au solicitat ajutor la 112. Forţele care au intervenit au făcut o tăietură în peretele barjei pentru scoaterea celor doi muncitori. Victimele au fost găsite decedate în apropierea scărilor.

17:50 -Doi angajaţi ai Navrom Reparaţii care lucrau pe o barjă au căzut într-un bazin. Intervenţia pentru salvarea vieţii acestora este extrem de dificilă pentru că paramedicii sosiţi la faţa locului nu pot coborî în acel bazin unde este un mediu toxic.

„Au fost solicitaţi paramedicii, dar aceştia nu au putut coborî la persoanele căzute deoarece era mediu toxic. S-a solicitat intervenţia pompierilor cu aparatura izolantă specifică pentru a-i putea scoate pe cei doi de acolo”, ne-a spus căpitanul Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

Din primele informaţii, se pare că cei doi angajaţi ai Navrom Reparaţii vopseau barja de pe care au căzut.

„În acest moment nu se ştie dacă cele două persoane mai sunt sau nu în viaţă. Vom şti mai multe informaţii la finalizarea acţiunii”, a declarat Eugen Chiriţă.

www.viata-libera.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.