Coca-Cola şi sucul de mere, testate pozitiv la COVID-19. Ce spune producătorul testelor antigen

Un deputat austriac pe nume Michael Schnedlitz contestă eficienţa testelor rapide, după un experiment în urma căruia Coca-Cola a ieşit pozitiv la COVID-19. Similar, un internaut a realizat un experiment în urma căruia a arătat că şi sucul de mere are COVID-19. Producătorul combate aceste teorii şi demonstrează contrariul.

În şedinţa completă din Parlamentul de la Viena, deputatul ar fi adus un pahar de Coca-Cola şi un test. După ce a turnat o picătură pe banda unui test rapid, rezultatul a ieşit pozitiv. Deputatul spune că testele utilizate în Austria, într-o campanie de testare foarte largă pentru COVID-19, erau de fapt ineficiente. Michael Schnedlitz a postat filmarea şi pe pagina sa de Facebook, acuzând guvernul că a cheltuit „zeci de milioane de dolari din banii contribuabililor” pe aceste produse „fără valoare”, potrivit alephnews.ro.

Producătorul, laboratorul Dialab, care a văzut filmuleţul, a declarat că rezultatul este un fals pozitiv, deoarece  deputatul austriac ar fi omis un pas crucial în experimentul său, şi anume introducere tijei după realizarea tamponului, într-o soluţie specială pentru „stabilizarea pH-ului probei”. Fără acest pas aciditatea băuturii a permis să „distrugă proteina anticorpului testului”, care ar trebui să recunoască coronavirusul, potrivit sursei citate.

Citeste mai mult: adev.ro/qlfql2
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ