-0.7 C
Vaslui
01-dec.-2022

COD GALBEN de ninsori abundente și vânt puternic. Temperaturile vor scădea sub normalul acestei perioade

- Advertisement -

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis astăzi, la ora 10.00, un COD GALBEN de ninsori însemnate cantitativ, valabil începând de duminică, 10 ianuarie, ora 18.00, până luni, ora 14.00. Vor fi vizate județele din sudul Banatului, Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei, dar și din zona Carpaților Meridionali și de Curbură. A fost actualizată (a fost prelungită până miercuri) și informarea meteo emisă ieri de ANM, privind fenomene de ninsoare, lapoviță și polei, valabilă în toată jumatatea de sud a țării, În Vrancea, codul galben va afecta zona montană din vest, în timp ce restul județului va continua să se afle sub incidența informării meteo, valabile până miercuri, ora 10.00.

Sursa : Administrația Națională de Meteorologie
COD : GALBEN
Ziua/luna/anul: 10-01-2021 Ora : 10:00
Zonele afectate : conform textelor și hărții;
Fenomene : conform textelor;
Mesaj :

ACTUALIZARE
INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 10 ianuarie, ora 10:00 – 13 ianuarie, ora 10:00
Fenomene vizate: precipitații mai ales sub formă de ninsoare, în general moderate cantitativ; polei
Zone afectate: conform textului

În intervalul menționat, vor fi perioade în care se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării, iar în jumătatea de sud se vor acumula cantități, local de peste 15…30 l/mp.
Temporar va ninge și se va depune strat de zăpadă, local consistent, iar în sudul Câmpiei Române, Bărăgan și Dobrogea vor fi și intervale cu lapoviță și ploaie și se va forma polei.

Notă: În a doua parte a săptămânii viitoare, vremea va deveni mai rece decât în mod normal pentru această perioadă. Local și temporar va mai ninge.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ

■ COD GALBEN

Interval de valabilitate: 10 ianuarie, ora 18:00 – 11 ianuarie, ora 14:00
Fenomene vizate: ninsori abundente, strat de zăpadă consistent, intensificări ale vântului
Zone afectate: conform textului și hărții

În cursul nopții de duminică spre luni (10/11 ianuarie), însudul Banatului, Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei, precum și în Munții Banatului și în zona Carpaților Meridionali, iar în prima parte a zilei de luni (11 ianuarie) mai ales în Muntenia și zona Carpaților de Curbură vor predomina ninsorile, moderate și însemnate cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă, ce va depăși local 10…20 cm și izolat 30…40 cm.

Vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 45…55 km/h în regiunile sudice și de 60…70 km/h în Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini de peste 1700 m, temporar viscolind ninsoarea.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

sursă hartă și text: meteoromania.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.