Cod portocaliu de viscol. Meteorologii au anunțat ninsoare și vânt puternic în zece județe din țară

Meteorologii au emis un cod portocaliu de viscol, fiind vizate zece județe din țară, care vor fi afectate de ninsoare și vânt puternic. În acest sens, fenomenele meteo vor fi intensificate în zonele montane din partea centrală și de sud-vest a țării.

Meteorologii au emis o alertă de viscol valabilă luni, 28 decembrie 2020, pentru mai multe zone din țară. Astfel, este vorba despre mai multe avertizări tip cod portocaliu de vânt puternic și ninsoare pentru zonele montane din zece județe din țară.

Cod portocaliu de viscol în zece județe

Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe avertizări tip cod portocaliu de viscol. Acestea sunt valabile pentru zonele montane din zece județe situate în centrul, sudul și sud-vestul țării.

Așadar, este vizată de aceste fenomene zona de munte a judeţelor Argeş, Prahova, Dâmboviţa, Gorj, Vâlcea, Caraş-Severin şi Hunedoara. Potrivit meteorologilor, la peste 1.800 de metri altitudine, se vor semnala intensificări ale vântului cu viteze la rafală de peste 120-130 km/h, dar şi ninsoare. De asemenea, este cod portocaliu și în județele Alba, Brașov și Sibiu.

Astfel, în zonele montane din cele trei județe din centrul țăriui, vântul va depăşi la rafală 120 km/h, viscolind zăpada şi determinând scăderea semnificativă a vizibilităţii. Facem mențiunea că avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maximum 6 ore. … https://www.bzi.ro/cod-portocaliu-de-viscol-meteorologii-au-anuntat-ninsoare-si-vant-puternic-in-zece-judete-din-tara-4097059?utm_source=website&utm_medium=ultima-ora-index
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ