9.2 C
Vaslui
27-mart.-2023

Cod roşu de furtună şi ploi torenţiale. Unde face prăpăd vremea rea

- Advertisement -

Vremea rea face prăpăd în mai multe localităţi din ţară. O avertizare nowcasting cod roşu de ploi torenţiale şi vijelii au fost emisă joi dimineaţă, 7 iulie, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Conform meteorologilor, avertizarea este valabilă până la ora 9.00 şi vizează localităţile Mihăileşti, Ghimpaţi, Ogrezeni, Crevedia Mare, Buturugeni, Bucşani, Letca Nouă, Singureni, Grădinari, Clejani, Mârşa, Iepureşti şi Bulbucata din judeţul Giurgiu. Sub cod roşu de furtună se află, până la aceeaşi oră, şi localităţile Videle, Orbeasca, Botoroaga, Călineşti, Blejeşti, Vârtoape, Trivalea-Moşteni, Gălăteni, Băbăiţa, Mereni, Olteni, Vedea, Frăsinet, Rădoieşti, Cosmeşti, Talpa, Scurtu Mare, Drăgăneşti de Vede, Drăcşenei, Săceni, Moşteni, Necşeşti, Purani, Sfinţeşti şi Crevenicu din judeţul Teleorman.   Astfel, conform ANM, în aceste zone se vor semnala „averse torenţiale ce vor acumula peste 50 l/mp şi frecvente descărcări electrice.

În acelaşi timp, până joi, la ora 12.00, Teleorman şi Giurgiu, alături de Bucureşti şi alte 19 judeţe din nordul, centrul şi sudul ţării sunt vizate de o avertizare cod portocaliu de ploi şi vijelii însoţite de descărcări electrice şi grindină. Rafalele vor depăşi 80 km/h, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi local 35-40 l/mp şi pe arii restrânse 50-80 l/mp”, transmite ANM.

În alte 16 judeţe, anunţă ANM, a fost emisă o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, tot până joi la ora 12.00.

Nici Capitala nu este ocolită de fenomene extreme, unde se vor semnala ploi şi vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă în medie de 10-15 l/mp; în unele cartiere se pot depăşi 30-35 l/mp. În cursul nopţii de miercuri spre joi, temperatura minimă a fost de 18-20 de grade, iar în această dimineaţă, temperatura a fost de 18 grade Celsius.

Citeste mai mult: adev.ro/ren0ka

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.