8.9 C
Vaslui
21-mart.-2023

Cod roșu la IPJ Vaslui! Se anunță plecări masive din sistem!

- Advertisement -

CU DOSARELE DE PENSIONARE PREGĂTITE… A început numărătoare inversă pentru introducerea în legislație a pensiilor militarilor bazate pe contributivitate, iar în toate IPJ-urile din țară, inclusiv la IPJ Vaslui, e forfotă mare. Pe principiul contributivității, pensia polițiștilor și militarilor ar urma să scadă undeva la 1.900-2000 de lei, față de aproape 4.000 de lei cât este în prezent, așa că singura lor șansă este să plece din sistem cât mai repede, dat fiind că legea nu se va aplica retroactiv. Măsura introducerii pensiilor pe bază de contributivitate este prevăzută în PNRR, iar autoritățile au fost presate de la Bruxelles să o aplice mai repede.

Potrivit lui Cosmin Andreica, vom asista la plecări masive din Poliția Română, acolo unde deja există un deficit de personal major. Mai mult, el a afirmat că și în Armata Română vor exista plecări în masă. Andreica a punctat că nu crede că măsura se va aplica retroactiv. “Nu cred că se va aplica retroactiv. Cei care au intrat în plată cu o pensie, înseamnă un drept câștigat. Sunt mai multe decizii ale Curții Constituționale care spun că, dacă salariile pot suporta reduceri, pe anumite intervale de timp, justificat de situația economico-financiară a țării, la pensii nu se poate interveni. Dacă se va trece pe contributivitate, polițiștii, dar și militarii, vor ieși la pensie pe capete. Orice discuție care a vizat modificarea condițiilor de pensionare a determinat plecări masive din sistem. În urmă cu trei ani, pensia medie în sistemul de apărare era de 3.320 lei. Dacă se va trece pe contributivitate, se va ajunge undeva la o pensie de 1.900-2.000 de lei. Și-așa sistemul nu mai prezintă atractivitate, uitați-vă la școlile de poliție, unde au ajuns să fie 1,5 candidați pe loc, de la 6 pe loc sau chiar 9 pe loc, la Academia de Poliție”, a declarat Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Polițiștilor Europol

Pleacă profesioniștii, vin amatorii

Potrivit lui Andreica,  la primul semn de apariție iminentă a pensiilor pe  bază de contributivitate, 5.000 de polițiști vor pleca imediat din sistem.”Un nou intrat în sistem este la o treime din expertiza pe care o poate avea unul care are 45-50 de ani. Iar acest lucru s-a și văzut de-a lungul timpului, prin modul în care au fost instrumentate anumite dosare, numărul de constatări, calitatea actelor procedurale, numărul de condamnări etc. Dacă ne uităm pe zona aceasta de poliție judiciară, de exemplu, sunt diferențe foarte mari între cifrele din ultimii doi ani, față de acum 10 ani. Nivelul a fost foarte mult coborât din cauză că nu mai există oameni cu experiență”, a precizat Cosmin Andreica pentru Național. Confruntându-se cu un deficit tot mai mare de personal, MAI a tot făcut încadrări directe din sursă externă în ultimi ani. Cel care a obținut un astfel de post va urma un curs de trei luni de zile inițiere în carieră, în care va avea în medie 30 de ore de drept penal și drept procesual penal. ”Acesta, ulterior, va soluționa dosare penale, iar libertatea unui om va fi în mâinile unui astfel de polițist. Este fără precedent în Europa ca această modalitate de instruire, de pregătire să ajungă la un nivel atât de scăzut. Procurorii, judecătorii, avocații trebuie să absolve facultatea de drept pentru a activa. În schimb în organele de urmărire penală avem un polițist de 20 de ani, cu niște cursuri de inițiere de 30 de ore. După această inițiere, un polițist angajat din sursă externă poate cerceta penal pe oricine”, a mai afirmat președintele Sindicatului Polițiștilor Europol, Cosmin Andreica.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

22 COMENTARII

 1. Imi este scarba de toate , militieni la 20 de ani ? Las-o in pu.. mea , asta e culmea tampeniei din Romania , Ce stie plodul ala sa faca ? dupa care si pensie de 4000 la 45 de ani . Covidutz a disparut , razbelu ne bate la usa , foametea e si ea pe anu’ viitor inscrisa pe lista , in oras e e mai rau decat in Kiev , pacat de ce a facut „Prostul de CEAUSESCU” . Tara TUTUROR POSIBILITATILOR ! Nu va ofensati ca e pura realitate , Romania Trezeste-te !

 2. Pentru nopți pierdute aveți spor și ore suplimentare.
  Aveți salarii mai mari, aveți spor de risc. Sau dacă nu le aveți, ar trebui sa la aveți.

  Și mecanicii de locomotiva au raspundere, și medicii și asistentele lucrează nopțile și pun mana pe toți nespălații, țiganii cutitari, pe betivani agresivi etc. Desigur nu toți sunt la fel.

  Pensia trebuie sa fie pe CONTRIBUTIVITATE.
  Sa vi se dea grupă și atât.

  • Ce studii ai auristule? Pensii speciale au parlamentarii,primarii și toți de teapa lui Buzatu! Magistratii si polițiștii au pensii de serviciu! Asa ca……câinele moare de drum lung și……..no comment!

 3. Cine sa mai plece de la Vaslui ca au plecat toti care aveau peste 49 ani anul trecut, au ramas tinerii de 25 ani care nu prea-i vezi pe strada, noroc ca mai trece duba de la jangarmi si locala ca altfel nu ar fi picior de militean pe strada.

 4. Interesant: unii ar vrea să fie egali cu alții, fără ca alții să fie egali cu unii.
  Pentru a avea același sistem de pensii ar trebui să aveți aceeași răspundere față de țară.
  Adică nu poate fi vorba de egalitate ci, poate, de echitate.
  Echitabil ar fi ca dacă unii vor pensii mai mici pentru alții, atunci ei ar trebui să facă armata obligatoriu 4 ani (doar jumătate din contractul obligatoriu pe care am înțeles că îl au cadrele militare).
  Ambele aspecte țin de echitate, nu doar pensiile.
  Spor la treabă, bărbați!

  • Ce treaba are răspunderea cu pensia nataraule???Funcție de răspundere primești salariu și sporuri.Pensia trebuie sa fie pe baza contributivitatii.Ce stat de cretini e asta în care pensia e mai mare decât salariul cel mai mare avut în activitate?Mars de aici potaie scarboasa

   • Patrulea….ești prost de dai prin gropi și nesimtit ! Potaie e fiul mamei tale aurist cretin! Pensii speciale merita militarii de cariera și magistrații! De ce? Fiindca acesti oameni au avut un serviciu plin de interdicții! Pe când tu lingaule ,îl pupai in fund pe Iliescu…la început, apoi pe dobitocul asta de la AUR( nu mi vine în minte acum ca e prea nesemnificativ,), apoi o lingi pe Șoseaua de ajunge asta la orgasm , si poate ai avut posibilitatea de a te înscrie în partide politice, poate și nu ma interesează, te ai privatizat, …intr un cuvant ai facut ce a vrut p..a ta ,te ai distrat, acesti oameni nu au avut voie sa se privatizeze, sa facă politica,nici măcar sa se distreze în liniște fiindca presa poate interpreta orice, ci doar sa aplice niște legi idioate făcute de mafioții pe care tu dobitocule i ai votat! Javra ordinara esti tu incultule!

 5. Vai de capul vostru care vorbiți fără să cunoașteți ce înseamnă nopți pierdute, weekenduri compromise, amenințări de la interlopi și infractori. Pensie egală cu cei care au lucrat 8-16? Și au dormit nopțile? Și au avut weekend? Pe bune? Hai în poliție, cei care lătrați ca niște câini de după gard!!!

  • Pentru nopți pierdute aveți spor și ore suplimentare.
   Aveți salarii mai mari, aveți spor de risc. Sau dacă nu le aveți, ar trebui sa la aveți.

   Și mecanicii de locomotiva au raspundere, și medicii și asistentele lucrează nopțile și pun mana pe toți nespălații, țiganii cutitari, pe betivani agresivi etc. Desigur nu toți sunt la fel.

   Pensia trebuie sa fie pe CONTRIBUTIVITATE.
   Sa vi se dea grupă și atât.

  • O instituţie coruptă care trebuie DESFIINŢATĂ şi infiinţată o nouă politie urmărită şi condusă de ofiţeri din UE ,USA singura soluţie . Aţi fost şi sunteţi slugile perfecte pt. politicieni şi infractori …..în timpul serviciului pe facebook ,chiolhanuri cu infractorii ,pe la comercianţi o şpăguţă , 3-4 kg de cărniţă pe la boxe tot moca ,mai un şantaj o combinaţie că ştiţi voi cum şade trebuşoara ! SUNTETI UN GRUP INFRACTIONAL ORGANIZAT !

 6. Sa plece toti mafiotii astia cu „experienta” care oricum rezolvau o laie. Cand prindeau cate un fraier ii puneau in carca si nefacutele doar ca sa aiba ei dosarele rezolvate iar pagubele evident ca nu puteau sa le mai recupereze. Altii de-astia cu experienta stau doar prin boscheti la panda iar cand au de-a face cu smecherii se ascund dupa „proceduri”. Numai niste lichele, nicio pierdere!

 7. De ce sa luati pensii duble fata de ceilalti cetateni ? Si asa iesiti la pensie la 48-50 ani cu pensii de 4000-4400 lei dupa care va angajati iar si mai luati 2500-3000 lei deci undeva la aproximativ 7000 lunat si tot nu sunteti multumiti.

   • Si-a batut pula de tine cand ti-a spus ca are pensie 9000 de lei.
    Intrebati-va mai bine ce cauta in fruntea IPJ Vaslui un frontierist si ce cauta sef la Politia Municipiului Vaslui unul care este combinat cu clonatorii de carduri.
    Mai intrebati si de ce IPJ Vaslui nu are sef care sa fi trecut printr-un concurs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.