COD RUTIER 2020. Trucul prin care poţi să conduci chiar dacă ţi-a fost suspendat permisul auto

COD RUTIER 2020. Dacă ai permisul de conducere, reținut de către polițiști, poți să îl recuperezi, dacă contești sancțiunea. Până când instanța se va pronunța cu un nou verdict, permisul va rămâne la cel sancționat.

COD RUTIER 2020. Ai dreptul să contești sancțiunea dată de polițiștii rutieri, dacă nu ești de acord cu ea. Dar, este foarte important de știut, că, contestația trebuie depusă în maximum 15 zile de la data constatării contravenției și reținerea carnetului.

Trebuie să începi prin a scrie contestația, adică să povestești pe hârtie, în ce context ți-a fost aplicată sancțiunea de reținere a permisului. În contestație trebuie specificate și contra-argumentele legale la sancțiunea primită. Șoferul este cel care poate depune contestația, în termenul specificat.

COD RUTIER 2020. Contestația se depune la Judecătorie

La Judecătoria indicată în procesul verbal, adică ce de pe raza unde a fost constatată fapta, se va depune contestația după ce a fost scrisă. În cazul în care nu poți să ajungi personal să depui contestație, este nevoie de o persoană împuternicită sau, contestația mai poate fi trimisă prin fax sau prin poștă. După toate acestea, se va transmite și data la care trebuie să te prezinți în fața instanței. …https://www.romaniatv.net/cod-rutier-2020_525081.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ