3.9 C
Vaslui
05-dec.-2021

COD RUTIER 2021. Noi reguli pentru şoferi: cum se face depăşirea bicicliştilor

COD RUTIER 2021. În Monitorul Oficial a fost publicată o nouă prevedere legală a Codului Rutier care se referă la spațiul de siguranță obligatoriu pentru depășirea bicicliștilor.

COD RUTIER 2021. Se schimbă legea pentru depăşirea bicicletelor. Până acum distanţa laterală recomandată la depăşirea unei biciclete era de minimum 1,5 m.

A fost publicată în Monitorul Oficial HG 1075 / 2021 care prin Art. I. modifică Regulamentul de aplicare a OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, prevăzând printre altele, ca la articolul 118, alineatul (2), care până acum avea formularea „se recomandă ca la depășirea unei biciclete distanța laterală să fie de minimum 1,5 m” se modifică și va avea următorul cuprins:

„(2) Pentru asigurarea distanței laterale de siguranță, la depășirea unei biciclete sau a unei trotinete electrice conducătorii de autovehicule, altele decât cele care se deplasează pe două roți, realizează această manevră prin trecerea peste marcajul longitudinal de separare a sensurilor de circulație ori de separare a benzilor pe același sens, cu cel puțin jumătate din lățimea autovehiculului atunci când viteza acestuia de deplasare este mai mare de 50 km/h, sau cel puțin prin încălcarea acestor marcaje atunci când viteza de deplasare este de cel mult 50 km/h”,

Cei care au militat pentru această prevedere au cerut varianta standard de 1.5m sau 1m, așa cum au alte state. …https://www.romaniatv.net/cod-rutier-2021-noi-reguli-pentru-soferi-cum-se-face-depasirea-biciclistilor_5869223.html

Ultimele Știri
Reclamăspot_img
Reclamăspot_img
Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here