2.3 C
Vaslui
30-nov.-2022

Codas la invatatura, in topul celor mai cautati hackeri din tara

- Advertisement -

Gabriel Balaeasa, alias „Cartman”, liderul gruparii de hackeri Anonymous, a fost luat pe sus ieri-dimineata de procurori si dus la audieri. El a facut liceul la Iasi, iar multi dintre prietenii lui sunt din acest oras.

Gruparea de hackeri care l-a ironizat chiar si pe presedintele Traian Basescu era condusa de un tanar care inca locuieste cu parintii. Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) – Structura Centrala, au descins ieri in 12 locuinte din 11 orase, luand pe sus 14 membri ai gruparii Anonymous.

Liderul hackerilor a fost gasit in Piatra Neamt, un tanar de 24 de ani care a facut liceul in Iasi si care a fost printre cei mai slabi din clasa in acea vreme. Gabriel Balaeasa s-a inscris la Colegiul National de Informatica „Grigore Moisil” in 2003. Dupa doar un an de studii, mediile slabe si cerintele mari de la acest liceu l-au determinat sa ceara transferul la o alta unitate de invatamant. „Avea medii foarte mici la materiile de baza”, ne-au spus reprezentantii liceului.

Potrivit contului sau de Google Plus, Balaeasa – cunoscut in spatiul virtual sub numele de „Cartman”, a absolvit liceul la „Alexandru Ioan Cuza”, profilul de informatica, fapt infirmat de reprezentantii acestei unitati. Pe acelasi cont, „Cartman” si-a descris locul de munca fiind o”frecare de menta”, iar la ocupatie a trecut „PC freak”, adica ciudatenii pe calculator.

Imediat dupa liceu a plecat acasa la Piatra Neamt, inscriindu-se la „invatamant la distanta” la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor din cadrul Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” Iasi. A repetat un an din cauza rezultatelor proaste, iar dupa al doilea an a fost exmatriculat. Venea des la Iasi participand la concursurile auto si avand multi prieteni in acest oras. Gabriel Balaeasa nu a raspuns ieri dupa-amiaza la telefon pentru a-si preciza punctul de vedere.

Un alt tanar din Iasi, membru in Anonymous

Procurorii DIICOT au rascolit apartamentele suspectilor de la primele ore ale diminetii, printre acestia aflandu-se si un alt tanar din Iasi. „La Iasi a avut loc o singura perchezitie domiciliara, invinuit fiind un tanar de 22 de ani”, ne-a spus Nadina Spinu, purtator de cuvant al DIICOT.

In total, gruparea Anonymous avea 14 membri, care erau din orasele Bucuresti, Iasi, Alba Iulia, Piatra Neamt, Cluj-Napoca, Drobeta-Turnu Severin, Arad, Craiova, Resita si Targu Mures. Gruparea accesa ilegal anumite sisteme informatice, din care sustragea date confidentiale sau nedestinate publicitatii. „Bazele de date confidentiale/clasificate vizate erau cu predilectie administrate de institutii si persoane juridice publice, atat din Romania, cat si din strainatate. In majoritatea cazurilor, dupa compromiterea si obtinerea accesului neautorizat la site-urile vizate, membrii gruparii aduceau modificari datelor informatice, executand atacuri de tip «deface», constand in introducerea unei pagini web in locul paginii principale a site-ului, modificare care consta in general in postarea anumitor mesaje, linkuri si imagini prin care se revendica atacul si se promova gruparea de hackeri”, precizeaza reprezentantii DIICOT. In total, membrii gruparii Anonymous au „spart” 29 de site-uri. Unul dintre ele a fost si site-ul Directiei pentru Strategii Guvernamentale, pe care hackerii au postat o poza trucata cu presedintele Basescu si urmatorul mesaj: „Salutari tuturor vizitatorilor. Am descoperit de curand ca presedintele Basescu (aka Base) e gay, pe jumatate persoana de culoare si insarcinat.” Membrii gruparii Anonymous sunt cercetati acum pentru terorism cibernetic.

www.ziaruldeiasi.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

60 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.