spot_img
15.7 C
Vaslui
03-iun.-2023

Codul Penal, votat fără prag la abuzul în serviciu. Predoiu, nervos la adresa USR: „Rămâneți în istorie fără să lăsați nimic în urmă”

spot_imgspot_img
- Advertisement -

Camera Deputaților a votat modificările la Codurile Penale fără prag la abuzul în serviciu. Astfel, votul a fost dat pentru varianta redactată și propusă de Ministerul Justiției la finalul anului trecut. De asemenea, a fost păstrat articolul din Codul de procedură penală prin care și pentru infracțiunile de corupție pot fi folosite interceptările SRI. Dacă la Codul Penal au votat și deputații UDMR, aceștia s-au abținut de la votul pentru Codul de procedură penală.

Astfel, pentru infracțiunea de abuz în serviciu nu a fost stabilit niciun prag valoric. Ministrul Justiției a explicat în plenul Camerei Deputaților că din punctul de vedere al ministerului, legea este constituțională, deși Curtea Constituțională a cerut introducerea unui prag. De la tribuna Parlamentului, Predoiu a atacat Opoziția. „Această Coaliție a votat anul trecut desființarea SIJ, ați fost incapabili să o faceți, legile justiției, 12 luni v-ați uitat la ele ca pisica în calendar, ați fost incapabili să le treceți. Legea privind avertizorii de integritate, legea privind consolidarea ANABI și în fine codurile penale. Deci, noi suntem de vină că adoptăm într-un an de zile 7 legi pentru consolidarea Justiției și voi care nu faceți nimic trebuie să ne dați lecții? Cred că și lipsa de bun simț politic și de altă natură are o limită. Aveți o limită măcar, și în critică, și în jigniri, și în aberații. Nu faceți decât să vorbiți și să vă înfășurați în cabluri între care o să rămâneți în istorie fără să lăsați nimic în urmă. Această Coaliție a făcut ce voi n-ați făcut”, a spus Predoiu.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/camera-deputatilor-a-votat-codul-penal-fara-prag-la-abuzul-in-serviciu-2305677

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.