spot_img
25.1 C
Vaslui
20-iul.-2024
spot_img

Codul roșu din weekend nu este apogeul valului de caniculă. Săptămâna viitoare va fi și mai cald: „Ne așteptăm și la 42 de grade”

- Advertisement -

Meteorologii se așteaptă ca săptămâna viitoare să fie chiar mai cald decât în acest weekend, în condițiile în care o mare parte a țării va fi sub cod roșu de caniculă. Sunt așteptate temperaturi de 42 de grade Celsius sau chiar mai mari, a spus la Digi24 Florinela Georgescu, director de prognoză ANM.

„Așteptăm ca în următoarele zile valul de căldură să se intensifice în toate regiunile țării. Aria cu temperaturi foarte ridicate va fi tot mai cuprinzătoare. Dacă astăzi este în vigoare un cod portocaliu pentru partea de vest și de sud a teritoriului, mâine acest cod portocaliu se va extinde, va cuprinde cea mai mare parte a țării, iar sâmbătă și duminică, codul roșu care va intra în vigoare va ocupa partea de sud, de est și de vest, restul regiunilor urmând să fie sub cod portocaliu”, a spus Florinela Georgescu. „Aria temperaturilor de peste 35-36 de grade va cuprinde toate regiunile țării, iar zonele cu cod portocaliu vor avea temperaturi între 36 și 40 de grade, iar pentru sâmbătă și duminică așteptăm ca temperaturile să ajungă la 41 de grade. Disconfortul termic va fi din ce în ce mai accentuat, temperatura resimțită – din ce în ce mai ridicată. Și nopțile vor fi din ce în ce mai calde, a adăugat ea.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/meteo/codul-rosu-din-weekend-nu-este-apogeul-valului-de-canicula-saptamana-viitoare-va-fi-si-mai-cald-ne-asteptam-si-la-42-de-grade-2857539

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.