spot_imgspot_img
17.2 C
Vaslui
28-sept.-2023

Coincidentã incredibilã: douã sefe de promotie cu acelasi prenume si aceeasi medie! (FOTO)

- Advertisement -

ELEVE DE TOP SI PRIETENE ! ….Douã Darii sunt sefe de promotie cu media 9,97, la sfârsitul clasei a VIII-a, la Scoala Gimnazialã „Vasile Pârvan”! Pe lângã faptul cã au aceeasi medie de absolvire, ele au si acelasi prenume: Daria! Este vorba despre Daria Andreea Matei si Daria Elena Vârlan! De asemenea, sunt si cele mai bune prietene, absolvind aceeasi clasã, a VIII – a A! Ambele au si aceeasi dorintã de a merge la Colegiul National „Gheorghe Roșca Codreanu”! De aici însã încep diferentele: Daria Matei doreste sã se înscrie la Stiinte ale Naturii, iar Daria Vârlan la Matematicã – Informaticã! Diriginta celor douã eleve sefe de promotie a fost prof. Carmen Ifrim, care a avut elevi exceptionali. „ Clasa a VIII- a A de la Școala Gimnazialã ” Vasile Pârvan”, pe care am condus- o în calitate de diriginte, a fost prima clasã de studiu intensiv al limbii  engleze din scoala noastrã. Trei eleve au absolvit clasa a VIII-a cu media 10, asa cum au fãcut-o si în clasele V – VI: Cârjã Codruta Delia, Matei Daria Andreea și Vârlan Daria Elena. Douã dintre ele, Daria Matei si Daria Vârlan, sunt șefele de promotie”, ne-a spus cu mândrie diriginta clasei!

<<Clasa a VIII- a A de la Școala Gimnazialã ” Vasile Pârvan”, pe care am condus-o în calitate de diriginte, a fost prima clasã de studiu intensiv al limbii  engleze din scoala noastrã. Încã de la început s-a dovedit a fi un colectiv foarte bun, cu copii ambitiosi si pasionati de cunoastere. Desi au traversat o perioadã grea (pandemia – n.r.), ca noi toti, asta nu i-a oprit din a-si testa limitele si a-si urmãri visul. Au depãsit obstacolele, au învãtat, au participat la proiecte europene, la activitãti de prevenire a bullying-ului, au rãspuns prezent la olimpiadele, concursurile de limba românã, englezã, chimie, educatie tehnologicã sau alte discipline pentru care aveau înclinatie. Acum, în clasa a VIII-a, trei eleve au absolvit cu media 10, asa cum au fãcut-o si în clasele V-VI: Cârjã Codruta Delia, Matei Daria Andreea, Vârlan Daria Elena. Douã dintre ele, Daria Matei si Daria Vârlan, sunt sefele de promotie ale anilor 2019-2023, absolvind scoala gimnazialã cu media 9,97! Iar la nivelul întregii clase, sunt 12 elevi cu medii peste 9 si 11 elevi cu medii peste 8.  O clasã de elevi de care sunt mândrã, cu care eu si colegii mei am realizat lucruri frumoase, activitãti deosebite, am obtinut rezultate remarcabile.  Vreau sã mentionez si alti copii aici, care mereu rãspundeau solicitãrilor cadrelor didactice si se implicau în toate actiunile scolii : Sabina, Delia, Bãdãrãu Crina,  Gabriel, Olaru Daria, Cleopatra, Andreea, Teodor, Bogdan, Mihnea, Stefan, Mãdãlina! Este un efort de echipã, este meritul lor, al colegilor mei, cadrele didactice ale scolii, dar si al pãrintilor care au stiut sã-i sustinã si sã-i încurajeze mereu.  Doresc sã îi felicit pe toti pentru rezultatele lor si le doresc drum bun mai departe, la liceu, în viatã, sã aibã parte de tot ce este frumos, sã-si împlineascã dorintele si visurile! Ei sunt generatia ce poate schimba lumea! Mult succes, noi vã suntem aproape!>>, le-a transmis prof. Carmen Ifrim, diriginta clasei a VIII-a A a Scolii Gimnaziale „Vasile Pârvan” din Bârlad.

Daria Matei, o ambitioasã! Si-a dorit din clasa a V-a sã iasã sefã de promotie!

„Poate sunã putin ciudat ca un copil de 11 ani care abia a ajuns în ciclul gimnazial sã-si doreascã sã iasã sef de promotie, dar se pare cã eu am avut aceastã ambitie. Mã bucur cã acum, dupã 4 ani de muncã, am avut ocazia de a demonstra cã pot face orice îmi propun cu putinã ambitie, disciplinã si perseverentã. Sunt bucuroasã cã am ajuns în aceastã scoalã si cã am încheiat gimnaziul cu media 9.97, având nota 9.91 în clasa a 7-a si 10 în clasele a 5-a, a 6-a si a 8-a. Chiar dacã am prioritizat mereu educatia, asta nu înseamnã cã nu am avut si timp dedicat mie, familiei si prietenilor mei. Am adunat pe parcursul anilor atât cunostinte, cât si amintiri pe care le voi purta cu mine toatã viata. Din septembrie îmi doresc sã-mi continui studiile la Colegiul National <<Gheorghe Rosca Codreanu>>, pe profilul Stiinte ale Naturii. Pe viitor mi-ar plãcea sã urmez Facultatea de medicinã dentarã. Le sunt recunoscãtoare pãrintilor mei, care m-au sustinut mereu si au fost mândri de mine, profesorilor, datoritã cãrora am primit cea mai frumoasã educatie, si prietenilor care mi-au fost alãturi întotdeauna”, a precizat pentru Vremea NOUÃ, Daria Andreea Matei!

A ales tot Colegiul Codreanu, la specialitatea Mate – Info, pentru a avea mai multe sanse!

<<Acesti 4 ani au fost plini cu amintiri si persoane minunate care m-au ajutat sã împlinesc un lucru la care nu m-as fi gândit vreodatã. Acela de a deveni sefã de promotie. Mi-a fost foarte greu sã mã despart de colegii mei dragi, dar si de profesorii care au fãcut tot posibilul sã ne învete. Sunt o persoanã care asociazã învãtatul cu distractia si în aceastã scoalã am avut acest avantaj. Aceastã etapã din viata mea a fost încheiatã cu o medie de 9,97 , prin urmare a celor douã medii de 10 din clasele a V -a si a VIII-a , a celor de 9,97 din clasa a VI- a si 9,94 din clasa a VII-a . Nu stiu ce îmi va pregãti viitorul, dar doresc sã fiu sigurã cã pot sã am cât mai multe variante pentru facultate, de aceea aleg sã merg pe profilul matematicã-informaticã, la Colegiu National <<Gheorghe Rosca Codreanu >>. Vreau sã le multumesc tuturor persoanelor care au fost lângã mine de la primul pas în clasele gimnaziale si m-au sustinut în orice am fãcut”, a precizat pentru ziarul Vremea NOUÃ, Daria Elena Vârlan.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. Elena zice așa: „…Aceastã etapã din viata mea a fost încheiatã cu o medie de 9,97 , prin urmare a celor douã medii de 10…”
    Corect este „ca urmare a celor…”. E tare trist să vezi ce șefi de promoție mai ies azi. Bineînțeles că vor da vina pe ziaristă pentru eroare. Nu, fetele au scris textul, ziarista a pus în ziar.
    La evaluarea națională vor lua note uriașe mulți elevi, că s-au dopat puternic prin meditații, iar subiectele sunt așa de ușoare că le poate face și un muncitor din agricultură.

  2. Pe mine nu ma intereseaza numele lor, dar ma face extrem de fericit faptul ca vad doua fete frumoase, naturale, nemachiate strident, netunate, carora le place cartea, si care se gandesc sa reuseasca in viata prin EDUCATIE si MUNCA, nu prin metodele si „modelele” promovate de media, de genul Dragusanca sau Cruduta. Asta e rar, fiindca, in zilele noastre, trebuie sa ai multa inteligenta, vointa, tarie de caracter si bun-simt pentru a nu cadea prada tentatiilor dubioase, „metodelor usoare”, dar imorale de a-ti trai viata.
    Felicitari si mult succes in viata!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.