spot_imgspot_img
27.3 C
Vaslui
26-sept.-2023

Colectarea banilor pentru fondul școlii sau al clasei ar putea deveni interzisă. Cei care vor proceda astfel vor fi amendați

- Advertisement -

Pretinderea de bani pentru fondul școlii sau al clasei ar putea deveni o practică interzisă, indiferent că banii vor fi strânși în cadrul școlii sau în afara ei, de către un cadru didactic sau de o altă persoană, potrivit unui proiect legislativ înregistrat recent la Senat.

“În unitățile de învățământ de stat și în toate spațiile destinate educației și formării profesionale sau chiar în afara acestor spații, este interzisă pretinderea, în mod direct sau indirect, pentru sine sau pentru altul, personal sau prin intermediul interpușilor, de către personalul didactic de conducere, personalul didactic de predare și de instruire practică, personalul didactic auxiliar sau personalul nedidactic, a unor sume de bani sau alte foloase patrimoniale elevilor, părinților sau reprezentanților legali ai acestora”, se arată în propunerea senatorilor.

Amenzile vor fi aplicate de ofițerii sau agenții de poliție din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, la sesizarea elevilor, părinților sau cadrelor didactice, auxiliare sau nedidactice.

Singurele posibilități permise vor fi donația sau legatul – care sunt recunoscute ca fiind acte juridice – prin care sume de bani sau alte foloase vor fi permise, dacă vor merge spre unitatea de învățământ și nu o anumită clasă sau un anumit cadru didactic și doar dacă așa va dori părintele.

Exceptate de la regula aceasta ar urma să fie sumele ce trebuie plătite pentru activitățile extracurriculare, cum ar fi excursiile, petrecerile, evenimentele caritabile sau alte activități care nu privesc în mod direct actul de educație. …https://avocatnet.ro/articol_58963/Colectarea-banilor-pentru-fondul-%C8%99colii-sau-al-clasei-ar-putea-deveni-interzis%C4%83-Cei-care-vor-proceda-astfel-vor-fi-amenda%C8%9Bi.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.